Unicorns & Fairytales
jeugdboekenweek - unicorns & fairytales
Boeken Onderwijs

Jeugdboekenweek 2016

Van 5 tot 20 maart is het weer tijd voor de jeugdboekenweek 2016. Als leerkracht én boekenliefhebber vind ik dit toch de moeite waard om over te schrijven. Het thema van de jeugdboekenweek 2016 is “Weg van de stad”. 

 

Thema

Het thema van de jeugdboekenweek is “Weg van de stad”. De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer. En wat met het groen in de stad? De routes zijn talrijk. Dus kom, pak een boek, ga mee! De boekentips die je daar kan vinden hebben allemaal te maken met dit thema.

Leuke tips, ook voor thuis en lesideetjes

Op de website van de jeugdboekenweek kan je veel tips vinden. Over enkele boeken zijn zelfs lestips te vinden om in de klas te doen. Handig voor de leerkrachten. Zelf heb ik 2 boeken waarover lestips zijn geschreven en die ga ik ook uittesten.

Activiteiten en workshops

Ben je ook een boekenliefhebber en wil je samen met je kind genieten van voorleesmomentjes en workshops? Dan kan je hier altijd eens zien of er activiteiten te doen zijn. Ga ook eens naar je bib en vraag of dat er eventueel voorleesmomenten ingepland zijn. Er staan een heleboel dingen op de planning.

Korting op boeken

Je kan in de boekenhandel 2 euro korting verkrijgen als je graag een boek van de lijst wil kopen. Bekijk hier je boeken , klik erop en druk de kortingsbon af. Aan de kassa wordt de twee euro van de prijs afgetrokken. Wie graag boeken koopt : een aanrader!

Winnen

Ik ga van 5 tot 20 maart heel veel schrijven over boeken , lezen en leesbeperkingen. Er zijn ook enkele leuke boeken(paketten) te winnen en zelfs de mogelijkheid tot lesmateriaal. Hou mijn blog dus in de gaten als je ook een boekenwurm hebt thuis of zelf bent. (of misschien ben je wel leerkracht?)

jeugdboekenweek - unicorns & fairytales

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  5 maart 2016 at 16:37

  Mijn klasje exposeert hun werk in de bib tijdens de jeugdboekenweek.
  Ze hebben rond hetzelfde thema gewerkt!

  • Reply
   Nathalie
   6 maart 2016 at 20:46

   Oh wat leuk! Wat hebben ze dan allemaal gemaakt?

 • Reply
  Carmen Rudnick
  6 maart 2016 at 00:28

  Commenting from Instagram! I cannot translate this page though

Leave a Reply