Unicorns & Fairytales
zeeland - unicorns & fairytales
Op stap op vakantie Travel uitstappen uitstappen in openlucht

20 activiteiten om te doen in Zeeland met kinderen

Een paar weken geleden genoot ik nog lekker van een persreis naar Zeeland. Wat een zalige omgeving. Zowel Zeeuws-Vlaanderen als Zeeland zijn een paradijs voor kinderen. Wat zeg ik? Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Of je nu mét of zonder kinderen bent, het is een must-go. Vandaag geef ik je enkele tips om te doen met kinderen. Je gaat er geen spijt van hebben. Believe me.

Zeeland

Zeeland is prachtig. Echt waar. Geen hoogbouw, mooie natuur en er is gewoon heel veel te beleven. Er zijn talloze huisjes aan het strand waar je kan verblijven en op nog geen 800 meter is er Landal Strand Resort. Ga je naar Zeeland? Dan raad ik de Zeelandpas aan. De ZeelandPas geeft voordeel op het gebied van actieve bezigheden, cultuur, culinair en wellness, maar ook bijvoorbeeld tijdens het shoppen. Er zijn in Zeeland te gekke acties te vinden. Korting of gratis extra’s kun je innen op vertoon van je ZeelandPas bij de aanbieder van de actie.  De ZeelandPas is voor slechts € 4,- verkrijgbaar en is geldig van 1 maart 2017 t/m 28 februari 2018. Een overzicht van alle acties is te vinden op www.zeelandpas.nl. Dus, pak al je spullen in, neem schepjes en ponderkes mee, neem zeker toffe  flexibele en lichte laarsjes  of waterschoentjes mee en trek richting Zeeland!

PPPSSSST: wil je op Instagram al onze belevenissen volgen? Check dan UNICORNS & FAIRYTALES en als je graag out of the box speel- en knutselideetjes wil vinden, dan kan je mijn creatieve feed OUT OF THE BOX PLAY volgen

zeeland - unicorns & fairytales

1. Speeltuin Pierewiet

Deze binnen -en buitenspeeltuin is er eentje zoals je nog niet veel gezien hebt. De inkom is amper 5 euro en daarvoor krijgen de kinderen mega veel terug. Ze kunnen zowel in de binnen -als buitenspeeltuin vertoeven die overigens enorm leuk zijn. Een trampoline, klassieke klimtuigen maar ook grondspelletjes en go-karts… Ook is er een kinderboerderij aan verbonden en boven in de binnenspeeltuin is er ook een techniekzolder. De kinderen krijgen een houten plaatje en een ijzeren plaatje. Ik dacht bij mezelf: wat kunnen ze daar nou mee? Maar toen we eenmaal een demonstratie en rondleiding kregen viel mijn mond open: er stonden allemaal snijmachines, er waren ijzeren letters om in de plaatsjes te kloppen en je kon er allerlei leuke dingen maken. Dit is nou eens écht boeiend voor die kinderen én goedkoop! Dit is een échte aanrader die je gewoon moet gedaan hebben. Je kan bij Pierewiet ook kinderfeestjes, schoolreizen én familiefeesten houden.

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

 

2. Huur een golfkarretje

Bekijken jullie graag de omgeving maar wil je dit eens op een originele, ietwat andere manier doen? Huur dan een golfkarretje. Iedereen met een rijbewijs kan dit ding besturen en het is nog leuk ook. Wedden dat de kinderen dit fantastisch gaan vinden? Ga gewoon van badplaats naar badplaats en stop aan de leukste plekjes.

zeeland - unicorns & fairytales

3. Speurtocht in het Belfort

In Sluis vind je het bekende Belfort. Klinkt saai voor kinderen? is het niet! Er is een speurtocht zodat het helemaal fun wordt. Jij kan cultuur opsnuiven en de kinderen hebben plezier. Ideaal.

4. Bezoek het Bizarium

Dit pareltje is uit de grond gestampt door een hele vriendelijke meneer en zijn vrouw. Wist je dat er heel erg bizarre uitvindingen gemaakt zijn vroeger? Vandaar dus Bizarium. Aan de hand van de schetsen heeft deze man de ontwerpen nagemaakt en kunnen wij ze nu bewonderen. Dit is écht zo grappig om te zien en heel interessant. Van fietsen voor de zee tot vleugels voor de mens. Geweldig om te zien wat mensen vroeger allemaal uitvonden.

zeeland bibarium - unicorns & fairytales zeeland bibarium - unicorns & fairytales zeeland bibarium - unicorns & fairytales zeeland bibarium - unicorns & fairytales

5. Boerenhoeve in Nieuwvliet

Op deze boerenhoeve niets anders dan lol. Je kan er met groepen heen, er komen scholen, men viert er vrijgezellen en vieren verjaardagen. Zowel voor kinderen als volwassenen hebben ze hier spelvormen: boerengolf, muurklemmen, volksspelen, Parapente, hoogteparcours en veel, veel meer. Je kan zelf je programma samenstellen of kiezen uit enkele programma’s. Dit is ook heel populair bij sportclubs en scholen. Ideaal wanneer je sportieve kinderen hebt en met een groep op vakantie bent.

zeeland - unicorns & fairytales

6. Kinderwandelroute in Hulst

Wat hebben middeleeuwse soldaten en een listige vos met Hulst te maken? Ontdek en beleef het allemaal tijdens deze kinderroutes in Hulst! Met een vrolijke kaart ga je op stap om allerlei vragen te beantwoorden…Duizenden kanonskogels werden 350 jaar geleden op de stad afgevuurd. Nederlandse soldaten moesten Hulst veroveren op de Spanjaarden. Met de Vestingroute kom je alles te weten over wallen, bolwerken en ravelijnen.Of hou je van grappige, spannende verhalen en wil je meer te weten komen over de listige vos Reynaert? Dan is de Reynaertroute wat voor jou! Ga op zoek naar de sporen van deze beruchte vos!

7. Verblijf in een Landal park

Er zijn maar liefst 6 Landal Parken in Zeeland. Ik verbleef in Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad maar er zijn nog andere opties mogelijk. Voordeel van dit park is hoe dicht het bij al de activiteiten ligt die we gedaan hebben. Zeker aan te raden. De huisjes zijn proper, groot en mooi en je hebt ook een kinderbungalow. Dit park heeft zeker mijn hart gestolen en ik wil er samen met mijn gezin naartoe.

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

8. Een leuke picknick

Bij Zeeuwse Evenementen kan je een picknickmand bestellen. Je krijgt een dekentje en koffertje mee waar alles inzit wat je nodig hebt om een lekkere picknick te houden. Alles vers bereid en met liefde. Het was een feest om de koffer te openen en te zien wat erin zat. Een lekkere bolus (streekgerecht) ging er zeker wel in! Even op voorhand reserveren (je kan ook opties vragen, zoals wijn…) en off you go.

zeeland - unicorns & fairytales

9. Maak een mooie fietstocht

De vele knooppunten maken het mogelijk dat je enorm veel routes hebt. Je hebt ook de keuze uit verschillende fietsen dus maak het je gemakkelijk en neem een e-bike, kies voor een loopfiets of tandem of liever een gewone fiets? Er zijn ook aanhangwagentjes voor kinderen. Geen excuses om niet te fietsen denk ik 😉

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

10. Watersporten

Er zijn verschillende mogelijkheden. Voor groot en klein. Ik kreeg de kans om te suppen en skimboarden op Moio Beach maar er zijn zoveel andere dingen te doen. Na het sporten een lekker hapje en drankje eten is ook zeker mogelijk in de leuke strandbar.

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

zeeland - unicorns & fairytales

11. Toversluis

Toversluis Family Fun Parc is een overdekte recreatiecentrum waar jong en oud samen een hoop fun hebben. Het centrum is bestemd voor kinderen, ouderen, groepen, families, “stappers” en bowlers, maar ook voor het bedrijfsleven. Er is een indoor speelparadijs en buitenspeelweide met zwembad voor de kleintjes.Daar kunnen zij zich uitleven op de skelters, luchtkussen, trampolines en andere speeltoestellen. En voor de wat groteren is er bowlen, gamen, lasergamen en een casino. Eten en drinken kun je er ook prima: brunchen, borrelen, dineren of steengrillen.

12. Het beleefpad

Dit bos wordt lokaal het Knokkertbos genoemd en er leven allerlei dieren (uilen, spechten, salamanders en nog veel meer). Overal langs dit beleefpad kunnen kinderen (en papa’s, mama’s, opa’s en oma’s) klimmen, klauteren, ontdekken en spelen.

13. Overnachten op het strand

Hoe zalig is het niet wanneer je ‘s morgens je ogen opendoet en meteen op het strand zit? Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten in slaapstrandhuisjes.

14. Paardrijden

Paardrijden is hier heel mooi en ontspannend. Er zijn bepaalde routes voor ruiters en je kan ook strandritten maken. Voor meer informatie kan je naar de website paardentoerisme gaan.

https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-kinderroute-in-de-vesting-hulst-oid15367/

15. Snuffelen aan zee tocht

Op het strand is van alles te vinden en te beleven. Samen met een natuurgids van Natuur&Zo ga je eenochtend onderzoeken wat de zee en het strand ons te bieden hebben. Door te kijken, luisteren, voelen en ruiken.. Daarna maak je een leuk kunstwerk. Ook ga je garnalen, vissen of krabben vangen. Dit iedere donderdag in juli en augustus. Je krijgt ook een ijsje en je neemt een leuk souvernir mee naar huis. Meer info over de snuffeltocht.

16. Bezoek ‘t Zwin

Strand ‘t Zwin wordt bij de stranden van Cadzand in West-Zeeuws-Vlaanderen gerekend. Dit is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. De kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen is zo’n 10 kilometer lang en loopt van Breskens tot in het natuurgebied het Zwin. Hier is ook een strandjutterstocht te doen.

zeeland - unicorns & fairytales

17. Speelboerderij Klok’uus

Deze speelboerderij heeft allerlei dingen. Terwijl je los gaat in onze grote binnenspeeltuin met spannende glijbanen en leuke hindernissen krijg je het gevoel alsof je speelt in een echte boeren-speelschuur. Je glijdt bijvoorbeeld onderdoor een combine die vroeger nog het graan van het land oogstte! Hun Freefall-glijbaan bezorgt je kriebels in je buik en de Spidertower is een leuke uitdaging om te trotseren. Voor peuters is er in de indoorspeeltuin een leuke, aparte speelhoek. Ook de buitenspeeltuin zit vol avontuur. Via een grote houtenbrug klim je naar buiten waar je terecht komt in een halfoverdekt klimparcours van maar liefst drie tot zeven meter hoog. In het midden van de spannende hindernissen maak je hoge sprongen in de elastische springnetten. Onder het klimparcours door vindt je de skelterbaan met echte tractor skelters. De kleintjes hebben hun eigen speelweitje. Verder buiten natuurlijk de Bungeejump trampolines en in de zomer een aantal grote luchtkussens!

18. Genieten op het strand

Wat denk je van een emmertje en ponderkes?  Gewoon genieten op het mooie strand! Maak zandkastelen, zoek schelpjes of speel met een bal… Lekker zonnen en genieten van het uitzicht.

19. Mini Mundi

Mini Mundi is allesbehalve mini. Er zijn verschillende dingen te doen zoals een miniatuurpark, een pretpark met achtbaan, een indoorspeeltuin en een 0-4 land waar ook de allerkleinsten zich zullen vermaken. Hier kan je ook een verjaardagsfeestje organiseren, een schoolreis plannen en er is zelfs een senioren en bedrijven arrangement.

20. Neeltje Jans

Maar Neeltje Jans is nog veel meer. Het is een heerlijke dag uit voor alle leeftijden. Je beleeft een zeehondenshow met uitleg, ontmoet de reuzen van de oceaan in de walvisexpositie en geniet van een prachtig uitzicht in ons restaurant. Je kunt uitwaaien in de orkaanmachine, roetsjen in een bootje van de waterglijbaan, griezelen bij de 3d-film en hopen dat de kinderen droog blijven in de waterspeelplaats. Maar misschien heb je even behoefte aan rust; dan kom je aan je trekken tijdens de rondvaart over de Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland.

 

zeeland - unicorns & fairytales

Nog meer Activiteiten met kinderen?

Mijn blog staat er vol van… snuister gerust rond!  Onder andere:

Leuke activiteiten met kinderen in De Haan + printables

20+ Leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen

31 dingen om te doen in de Kempen met kinderen

17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

30+ leuke kinderactiviteiten in Koksijde en omstreken! #staycation

Beleef het verleden met deze educatieve uitstappen naar musea voor kinderen

 

Ben jij al naar Zeeland geweest? Wat is jouw ultieme tip? Wil je graag nog leuke plekjes in Nederland? Linda schreef een blog over de leuke bezienswaardigheden in haar land.

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Michelle Fatima
    6 juli 2017 at 11:04

    Precies wat ik nodig had. Ik vind het zalig om naar Zeeland te gaan. Dan voel ik me weer echt even thuis en kan ik even genieten van het strand. In Nederland woonde ik niet zo heel ver van het strand en we gingen echt regelmatig naar het strand. Ik mis dat wel nu in Antwerpen. Zeeland is dan echt ideaal.

Leave a Reply