Unicorns & Fairytales
Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie Staycation uitstappen uitstappen in openlucht

Leuke activiteiten met kinderen in De Haan + printables

Wij gingen naar De Haan met de kinderen en beleefden er een leuke tijd. Het was jammer genoeg maar een weekend, maar we gaan zeker eens terug naar deze leuke magische plek. Benieuwd naar leuke activiteiten in de Haan voor kinderen? Kijk maar even mee…

1. De zee en het strand

Uiteraard is nummer 1 van activiteiten in de Haan voor kinderen, hét strand. Kinderen krijgen daar maar geen genoeg van en het is natuurlijk ook gewoon MEGA leuk. Er zijn verschillende sportmogelijkheden met kinderen op het strand. Zoek dus op wat jij graag zou willen doen. Wij nemen altijd een heleboel schepjes mee en maken zandkastelen natuurlijk. Ook schelpjes zoeken blijft een leuke activiteit. Ik maakte twee soorten Bingo’s. Eentje voor op het strand en eentje om schelpen te zoeken.

DOWNLOAD: BINGO strand en schelpen

Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales

 

2. Speelbos Slierberg

In dit speelbos kan je klimmen tussen de touwen in het bos en kan je van een lange glijbaan gaan. Klimmen, klauteren en spelen, dat is wat kinderen graag doen. Superleuk!

Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales

De Slierberg - unicorns & fairytales

Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales

3. Speelbos Wonderbos

Dit bos is werkelijk een van de leukste activiteiten in de Haan voor kinderen. Dit bos heet terecht het Wonderbos. Hier kunnen kinderen zich inderdaad verwonderen en gaan ze op zoek naar kabouters in de bomen, worden ze uitgedaagd om toffe opdrachten tot een goed einde te brengen en kunnen ze bovendien superleuk spelen en kampen bouwen. Moest ik een klas hebben en er dichtbij wonen, dan zou ik met mijn kinderen daarheen gaan!

Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales

Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales

Wonderbos - unicorni & fairytales

 

4. Speelbos Vossenhol

In het bos aan de Vosseslag werd op 22 oktober 2013 het speelbos “Vossenhol” geopend. Voor de uitrusting werden de bomen gebruikt die voordien op die plaats stonden. De kinderen vinden er tal van klauter- en klimmogelijkheden, een kamp, een evenwichtsparcours en miniatuurauto’s, vervaardigd uit boomstammen.

5. Center Parcs Park De Haan

Hier kan je niet enkel terecht voor een verblijf, maar ook voor een dag entrée voor het zwembad en de binnenspeeltuin. Dat is toch één van de leukere activiteiten in De Haan voor kinderen. Ideaal tijdens regenweer! Center Parcs Park De Haan is ook supertof om te doen. Wij verbleven daar. Onze bevindingen kan je in het volgende artikel lezen:

Een fijn weekend in Center Parcs Park De Haan

6. De Sierk

De Sierk is een thema-speelterrein waar kinderen zich kunnen ontpoppen tot ware circusartiesten: gooien met diabolo’s, balanceren op éénwielers, bengelen aan trapezes, evenwichtlopen op het touwlopersparcours, kunstjes tonen in de tent, de clown uithangen in de piste, messenwerpen, ballen gooien, … teveel om op te noemen! De Sierk is ook een plaats waar je met de kinderen rust kunt vinden in het groen.
De Sierk is een prachtig alternatief voor de drukke pretparken!

Extra info:
– Huisdieren zijn niet toegelaten in het park.
– Er geldt algemeen rookverbod in het park. Er is een rokersplaats.
– Gratis wifi.

Openingsuren:
Voor gezinnen:
Tijdens de schoolweken elke woensdag en zaterdag
Tijdens de vakantie elke dag open behalve maandag
Van paasvakantie tot en met herfstvakantie.

 

7. Zoektocht F.C De Kampioenen

Deze zomervakantie kan je samen met F.C. De Kampioenen op zoek gaan naar de leukste plekjes in De Haan! In de gemeente vind je, aan de hand van een plannetje, een 10-tal QR-codes. Bij het scannen van de codes krijg je een videofragment te zien van Markske en Boma met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt.

De zoektocht is gratis en loopt van 15 juni t.e.m. 15 september 2021.

De plannetjes om deel te nemen zijn verkrijgbaar in de infokantoren van De Haan.  Je kan de zoektocht ook hier downloaden.

 

8. Paardrijden

Wie houdt van tochten met het paard (over het strand en in de bossen) kan natuurlijk ook in de nabijgelegen maneges eens horen of ze leuke toertjes organiseren.

Hier vind je mogelijkheden om paard te rijden

In de buurt van de Haan:

30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen tijdens de Paasvakantie

30 leuke activiteiten aan de Belgische kust met kinderen

Een dagje Oostende in de Paasvakantie? We LOVE it!

20 activiteiten om te doen in Zeeland met kinderen

17 leuke activiteiten om te doen in Brugge

Wij gingen naar Nausicaa, het grootste aquarium van Europa!

TIP: Mijn boek SPEEL!

Met mijn boek gaan jouw kinderen weer kunnen spelen. Met out of the box speelideetjes die je zowel buiten als binnen kunt doen, gericht op zoveel mogelijk zintuigelijke prikkels en net dat tikkeltjes educatief… want spelen is leren! Met printables, voorbeelden, extra speeltips en meer.

Hier vind je mijn boek SPEEL!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

Pin it

Vind je deze activiteiten in de Haan met kinderen wel leuk? Pin ze dan…

Activiteiten in de Haan met kinderen - unicorns & fairytales

 

Wat vind jij van deze activiteiten in De Haan voor kinderen? Ben je hier al eens geweest? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply