Unicorns & Fairytales
center parcs De Haan - unicorns & fairytales
My life

Een fijn weekend in Center Parcs Park De Haan

Wij gingen naar Center Parcs Park De Haan. Na een zonnige week vertrokken we en kwamen we aan in de regen. Maar het weer werd steeds beter en onze kinderen (en wijzelf) hadden een reuzefijn weekend. Echt een weekend om niet te vergeten, vol gezelligheid en plezier, ondanks dat het zwembad en de binnenspeeltuin nog niet open waren. Lees je even mee wat er allemaal te doen is? 

Center Parcs Park De Haan

We kozen speciaal voor Center Parcs Park De Haan omdat dit op 5 minuutjes van zee ligt, aangezien het zwembad nog toe was wegens de corona maatregelen. Nu niet meer trouwens! We hoopten dus op goed weer. Eens aangekomen bij dit park wilden onze jongens meteen in zo’n autootje. Kids Safari heet dat en kan je in bijna alle parken boeken. Hun dag kon al niet meer stuk. Dat vinden ze ge-wel-dig. Zeker een aanrader om te doen met kinderen. Jij krijgt ook een noodstop aan de hand, wat in sommige gevallen handig kan zijn. Hahaha. Na afloop krijgen ze een diploma.

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

‘s Avonds aten we in ons huisje. We gingen Take Away uithalen. Normaal heb je natuurlijk de Market Dome waar je je in een paradijs waant, met restaurants, winkels, een supermarktje en toegang tot het zwembad. Maar ze losten dit nu op met een service aan het huisje, waarbij je eten geleverd werd. Het was best gezellig!

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

Vip Cottage

Wij hadden een Vip Cottage. Mijn ouders waren er ook geweest en die kozen de Premium, waarbij de bedden ook opgemaakt zijn. Kies je voor een VIP Cottage, dan beschik je ook over een privésauna, een bubbelbad en regendouche. Bovendien krijg je elke morgen verse broodjes (m.u.v Franse parken), gratis Streaming Wi-Fi en een keuken-, handdoeken- en verzorgingspakket. Wij konden ‘s ochtends dus gewoon lekker rustig opstaan en wachten op het ontbijt. Tof hé! We hadden wat speelgoed meegenomen zodat de kinderen konden spelen. Eenmaal in bed genoten we zelf van de sauna en bubbelbad. Ook de kindjes vonden dat bad natuurlijk geweldig.

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

Veel activiteiten

Er is enorm veel te doen in Center Parcs Park De Haan. Je hebt er een kinderboerderij, Laser shooten, een speeltuin, mini-golf, bowling, een supergrote leuke binnenspeeltuin , een klimmuur, verhuur van verschillende soorten fietsen en andere wieltjes. Kortom, je verblijf zal nooit saai zijn. Wij huurden een fiets en een bakfiets want wij wilden ook graag de omgeving verkennen. Ook heel interessant trouwens! Het strand is met de fiets 5 minuutjes trappen en je bent er. Zalig! Met de bakfiets konden we de kinderen én onze spullen handig vervoeren.

We gingen samen minigolven. Lex ging alleen op stap en Vince kon niet tegen zijn verlies, dus speelden we maar voor het plezier. Toch was het gezellig en genoten we van het samen spelen. Helaas voor ons was de binnenspeeltuin en het zwembad nog gesloten. Dat zijn zeker mee de troeven van Center Parcs. Maar na dit weekend hebben we besloten dat we zéker nog eens terug willen komen naar het park.

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

De topper van dit weekend: kids club!

Voor kinderen van 4 tot 11 jaar heb je de mogelijkheid om hen in te schrijven in verschillende workshops en belevingen in de Kids Club. Ze mochten van ons ‘wannabe Piraat’ en ‘wannabe kok’ gaan volgen. Deze activiteiten zijn onder professionele begeleiding en zonder ouders. Toen we ze terug kwamen halen waren ze helemaal verkleed als piraat en mochten ze nadien een ring kiezen, kregen ze een munt en een ooglapje. Ze vonden het héérlijk. Dat maakte natuurlijk dat ze de volgende ochtend met plezier weer teruggingen. We kregen nog net een snelle ‘daaaaag’ en ze snelden zich naar binnen. Samen met de begeleiding maakten ze hun eigen pizza en fruitstok. Met een echte koksmus op en koksjas aan gingen ze aan de slag. Nadien mochten ze hun pizza opeten en kregen ze de muts mee. Toen ik na onze trip naar Center Parcs De Haan vroeg aan hen wat het leukste was dit weekend zeiden ze meteen allebei: “Piraat spelen en pizza maken”. Helemaal prima voor mij! De mama’s en papa’s hebben zo anderhalf uurtje rust trouwens.

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

wannabe piraat workshop - unicorns & fairytales

Table cooking arrangement

Wil je graag gourmetten, grillen of barbecueën: je kan dit arrangement boeken en dan brengen ze alle ingrediënten naar jouw cottage, inclusief de apparatuur. Wij boekten gourmet. Dat vonden de kinderen zalig. Behalve Table cooking kan je dus ook kiezen voor ontbijt aan huis. Gewoon of luxe. Ideaal als je eens wil genieten en je wil laten verwennen. Misschien is er wel iemand jarig en wil je hem/haar verrassen? Dan is dit ook een fijn idee. Binnenkort gaan oma en opa met de jongens naar Erperheide, dan gaan we trakteren op een avondje Gourmet voor hen!

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

Genieten van de omgeving!

Ook heel dicht bij Center Parcs Park De Haan heb je veel leuke plekjes waar je heen kan gaan. Ik vind het echt de moeite om zeker eens een kijkje te gaan nemen. Wat wij vaak doen is ofwel in de voormiddag ofwel in de namiddag op ‘uitstap’ gaan of ‘genieten van de faciliteiten van het park’. Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat de kinderen gewoon dol zijn op het zwembad. Maar moest je een midweek of langer in De Haan zijn, ga dan zeker de volgende plekken bezoeken:

Het strand en de zee natuurlijk

Op nog geen 5 minuutjes can Center Parcs Park De Haan, kan je genieten van het strand. Voor kinderen is het een paradijs natuurlijk. Neem hapjes en drank mee, vergeet je niet in te smeren (of trek warme kledij aan als je hier in de koudere periode bent) en voorzie schepjes en toebehoren voor de kinderen. Als je grotere kinderen hebt dan kan je ook andere activiteiten die je op het strand kan doen. Waterratten kunnen proberen te golfsurfen, stand-up peddelen of bodyboarden en snelheidsduivels kunnen kitesurfen, strandzeilen of catamaran zeilen. Je kan lessen boeken of materiaal huren bij Watersportclub Windhaan.

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

Slierberg

Wederom 5 minuutjes fietsen naar rechts als je uit Center Parks De Haan rijdt en je zit in het stukje bos De Slierberg waar een touwenparcours in de bomen gemaakt is en waar je een superleuke lange glijbaan vindt. Kleine tip: neem een deken mee waarop je kunt glijden, zo ga je veel sneller.

De Slierberg - unicorns & fairytales

Wonderbos

Het Wonderbos ligt links van het park. Ook op enkele minuutjes fietsen. Het is daar prachtig. Er zijn allerlei doe-opdrachten te doen voor kinderen en hier kunnen ze zich echt verwonderen. Dit bracht mij zelf op zoveel ideetjes om eens te doen met de kinderen van de klas. Moest ik daar als leerkracht werken dan zou ik veel in dat bos zitten. Prachtig.

Wonderbos - unicorni & fairytales

Vossenhol

We wilden ook naar het Vossenhol gaan, dat wat verder lag, maar daar hadden we geen tijd meer voor. Je vindt daar klim- en klautermogelijkheden, je kan er kampen bouwen en er is een evenwichtsparcours. Ook weer een leuke plek om te vertoeven met kinderen.

 

Nog meer Center Parcs

Wij hadden een fantastisch weekend in Center Parcs Park De Haan. Onze kinderen vertrekken de eerste week van de zomervakantie naar Erperheide en gaan op het einde van dit jaar weer terug met oma en opa! Het zijn trouwe fans!

Lees ook:

Center Parcs De Kempervennen in mooie beelden

Center Parks, de eerste vakantie van Lex

Wij gingen naar het wondermooie Villages Nature Paris

center parcs De Haan - unicorns & fairytales

Zijn jullie al eens naar Center Parcs geweest? Welk park? Was het leuk? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    18 juni 2021 at 22:13

    Wij gaan elk jaar naar Centerparcs, altijd samen (sinds 2007) nu van de week voor de 2de keer met ons zoontje van 2 <3
    Zo leuk! Ik hou ervan. Dit keer naar het Meerdal maar we hebben er echt al heel erg veel gehad de afgelopen jaren. Leuke foto's, ziet er gezellig uit!

Leave a Reply