Unicorns & Fairytales
zelf badkrijtjes maken - unicorns & fairytales
DIY Duurzaamheid Duurzame DIY Knutselen My life

DIY / Badkrijtjes gemaakt met zeepvlokken

De wereld is je canvas. Alle plekken zijn goed voor kinderen om te spelen. Wij maakten zelf badkrijtjes met zeepvlokken die we hadden en zo konden de kinderen tekenen en kleuren in bad. Je spoelt het ook gewoon weer weg! Yay … Het geeft meteen weer een extra dimensie aan badderen. Creatief in bad gaan! 

Badkrijtjes maken

Ik kocht ze wel eens, maar eigenlijk kan je gemakkelijk zelf badkrijtjes maken én het is écht een leuk zero waste / upcycling projectje. Wij maakten ze met zeepvlokken maar je kan het ook doen met stukjes / restjes zeep natuurlijk. Het maken op zich is al een toffe activiteit én het is een fijn cadeautje om te geven aan vrienden. Met zeepvlokken heb je wel een andere structuur, maar het is nog steeds superleuk. 

Zo doe je dat:

  • stuk zeep of zeepvlokken of gietzeep 
  • warm water 
  • voedingskleurstof 
  • een mal 

Smelt de zeepvlokken, meng met voedingskleurstof naar keuze en giet in de mal. Laat opstijven in de koelkast en klaaaaar! Je hebt, als je zeepvlokken gebruikt, wel een beetje een andere structuur. Toch zijn de krijtjes prima in orde. Wil je ze een kalmerende werking geven? Doe er dan een druppeltje lavendel olie bij of een andere essentiële olie. 

zelf badkrijtjes maken - unicorns & fairytales

Nog meer leuke kalmerende DIY 

Play Dough zeep voor bad op twee verschillende manieren

DIY // Zelf Play Dough maken op 6 verschillende manieren

Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply