Unicorns & Fairytales
Baby musthaves Gezondheid / Health kids musthaves moederschap Musthaves My life Op stap Winactie & Give away

De juiste autostoel kiezen voor je kinderen

Voor beide kinderen hebben we grotere autostoelen gekozen. Vanaf 4 jaar kan je overschakelen op een groter model. Wij kozen de CYBEX Solution S i-Fix die zich mee met jouw kind aanpast. Hij kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 3 jaar tot 12 jaar en is daarom een fijne keuze en duurzame aankoop. 

De juiste autostoel

De juiste autostoel kiezen is niet altijd even gemakkelijk maar wel enorm belangrijk. Veiligheid speelt hier een grote rol. Ik schreef al eerder een blog over je kinderen op een veilige manier vervoeren. Daarin vertelde ik over wat er belangrijk is aan een veilige autostoel, vooral voor baby’s en peuters. Geloof mij, het is écht heel belangrijk. Na mijn blogpost kreeg ik verschillende reacties van mensen die geluk gehad hebben tijdens een ongeval en die het zeer belangrijk vonden dit aan de mensen duidelijk te maken.

Let er altijd op dat je kind veilig vastzit, een ongeluk is snel gebeurd, zelfs al moet je maar ‘achter de hoek’ zijn.

Een autostoel voor kleuters

Je kind is klaar voor een Groep 2/3 stoeltje van zodra het bovenste bevestigingspunt van de gordel in het huidige Groep 1 stoeltje lager zit dan de schouders. Op een bepaald moment voelen ze zich ook gewoon te groot voor een peuterstoeltje. Vince wou op een gegeven moment ook gewoon een gordel aandoen zoals mama en papa. Kiezen voor een zitverhoger op deze leeftijd is géén veilige optie en daarom kozen we voor een Groep 2/3 autostoel. De veiligheid op een zitverhoger blijft beperkt tot de gewone gordel. Je kind heeft dan ook geen zijdelingse bescherming, de rug blijft kwetsbaar en ze hebben geen goede hoofdsteun…

Door te kiezen voor een autostoel van die groep voelen ze zich geen peuter meer, en reizen ze toch veilig. In België moeten kinderen in goedgekeurde autostoeltjes meereizen tot ze 135 cm groot zijn. In sommige andere landen ligt de grens zelfs op 150 cm.

Wat is een Groep 2/3 autostoeltje?

Om op een juiste manier uit te leggen wat nu juist een Groep 2/3 autostoel is en om zo de juiste autostoel te kunnen kiezen ging ik kijken wat een autostoeltje voor grotere kinderen nodig heeft:

  • een comfortabele, zachte zitverhoger
  • een in hoogte verstelbare ruggensteun van 100-150 cm
  • hoofd- en schouderbescherming bij zijdelingse botsingen.

Wij kozen de CYBEX SOLUTION S i-Fix

De juiste autostoel kiezen is super belangrijk. Ik bekeek de eigenschappen van dit CYBEX autostoeltje goed. Hij heeft een verstelbare hoofdsteun, die voorkomt dat het hoofd van je slapende kind uit de veiligheidszone van de stoel valt, wat, naast een verder verbeterd Linear Side-impact Protection System, de veiligheid vergroot bij een zijdelingse aanrijding. Bovendien zorgen 12 hoogte-instellingen voor continu comfortabel reizen en kunnen ze gemakkelijk met één hand worden aangepast wanneer je onderweg bent.

Het energieabsorberende omhulsel van de Solution S i-Fix absorbeert de krachten van een botsing en bedekt het kind beschermend.

Het geïntegreerde ventilatiesysteem van de Solution S i-Fix zorgt ook op warme dagen voor een comfortabele stoeltemperatuur voor je kind.We kozen er ook nog zomerhoezen bij die de stoel en je kindje beschermen tijdens warmere zomerdagen. Wanneer je kind groot genoeg is om zonder stoeltje te zitten, kan je enkel het onderstel gebruiken.

 

Let op met dikke jassen in de winter!!

Erg belangrijk en iets wat mensen vaak niet serieus nemen: de dikke winterjas. Doe hem uit! Je kindje zit niet vast ook al denk je dat wel. Bij een botsing maakt die jas niets uit want door de druk wordt die platgedrukt. Maar je kindje zit dan veel te los. Je kan beter een deken over je kind doen of de jas omgekeerd aandoen en de armen er laten insteken.

de juiste autostoel - unicorns & fairytales

bron: veilingverkeer.be

Meer info over de CYBEX AUTOSTOELEN, de installatie en functies kan je op hier op hun website bekijken. 

 


XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply