Unicorns & Fairytales
Boeken Onderwijs Ontwikkeling Winactie & Give away

Fundels & win een prijzenpakket van 50 euro

Ken jij Fundels al? Zo niet dan moet je zeker even meelezen. Het staat voor ‘bundels vol fun!’ Het is een leuke manier om prentenboeken en leesboeken op een andere manier aan te bieden aan de kinderen, in de klas en thuis. They will love it…

 

All you need is een digibord, computer, smartphone of tablet. Heb je één van die dingen? Ja? Oké, goed dan kunnen we van start gaan. Ik ontdekte Fundels toen ik informatie aan het opzoeken was over lezen, dyslexie en luisterboeken. Ik had er wel al van gehoord, vooral (kleuter)juffen en meesters zullen dit wel kennen.  Het is nl. een heel leuke manier om met prentenboeken aan de slag te gaan op het digibord in de klas of de iPad. Het is een betalende app. Zo gaat het in zijn werk:

Ga naar de App store en download daar de APP Fundels. (alle info kan je trouwens op de Fundels website vinden)  Je kan dan kiezen tussen prentenboeken en AVI-boeken nadat je een account hebt aangemaakt. Wanneer je op prentenboeken drukt krijg je een hele catalogus met mogelijke boeken die je kan aankopen. De meeste boekjes kosten 4,99 euro. Maar ook veel bibliotheken beschikken over Fundels die je digitaal kan uitlenen! Handig…

Fundels - unicorns & fairytales

Prentenboeken

Wanneer je een boekje download kan je er heel veel kanten mee op:

✿ Lezen in het boek waarbij de tekst kan worden voorgelezen & ondertiteld, in verschillende talen
✿ Een geanimeerde versie van het boek bekijken, in verschillende talen
✿ Tekeningen maken, kleurplaten inkleuren
✿ Spelletjes spelen waarin de figuren uit het boek steeds verschijnen
✿ Knutselwerkjes maken aan de hand van uitgeschreven knutselactiviteiten
✿ Je eigen filmpjes maken op basis van de achtergrondplaten en figuren uit het boekAVI-boeken

Heel veelzijdig en een leuke manier van lezen. Wat aanspreekt zijn de activiteiten bij het boek , dat je zelf filmpjes kan maken enz… Want dat is nou net het leuke. Het verhaal beleven op verschillende manieren. Je moet het eigenlijk zelf ontdekken.

Vince heeft alvast een prentenboek bekeken en het tekenprogramma uitgetest! Hij is tegenwoordig bezig met de kleuren en dat merk je wel vind ik…

Fundels - unicorns & fairytales

AVI-boeken

Ook kan je op Fundels kiezen om naar AVI-boeken te gaan. Wat dit nou is legde ik je hier al uit. Het is oefenen op het technisch lezen. Bij de boekjes zitten er allerlei opdrachten zoals luisteren naar een woord en het juiste woord uit een rijtje kiezen. Maar ook nog veel meer. Ideaal om in de klas te gebruiken of thuis te laten oefenen.

Win win win >>> Fundels needs you!

Maak kans op een superleuk Fundelspakket ter waarde van 50€!

Fundels werkt momenteel aan een nieuw product voor kinderen van 3de kleuter tot en met 3de leerjaar. Hierbij maken ze gebruik van 2 leuke figuurtjes… ze missen nog elk een leuke naam. Help je hen mee?

Ze zoeken twee leuke, korte namen voor deze twee coole figuurtjes. Om jullie een beetje te inspireren, kan je ze alvast hieronder bewonderen.

bundels - unicorns & fairytales bundels - unicorns & fairytales

Wat kan je winnen?

>>> 4 digitale Fundels (Omdat ik je zo lief vind, De Wiebelbillenboogie, Rikki is jarig, Op de grote wc)
>>> Fundels-Rugzakje
>>> 1 fysiek boekje uit de Fundels-catalogus naar keuze

bundels - unicorns & fairytales bundels - unicorns & fairytales bundels - unicorns & fairytales bundels - unicorns & fairytales bundels - unicorns & fairytales

Hoe kan je deelnemen?

Stuur een mailtje met jouw 2 leuke namen naar [email protected] en wie weet ben jij wel de winnaar. Inzenden kan tot en met 20 maart. Op 24 maart maken we de winnaar bekend op de pagina www.unicornsandfairytales.be en wie weet kan jij wel in de paasvakantie genieten van dit leuke prijzenpakket.
Alvast veel succes!

De winnaar is LANDER VLEMINGS geworden met Vinnie & Bo! 

Kende jij Fundels al? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Liesbet R
    14 maart 2016 at 21:56

    Leuk! Ik mailde met een suggestie….

Leave a Reply