Unicorns & Fairytales
boekentips - unicorns & fairytales
Boeken Onderwijs Winactie & Give away

Boekentips #1

Wel, in mijn ogen kan je nooit teveel boeken hebben. Voor peuters, kleuters, kinderen en jeugd heb je superveel leuke boeken. Boekenwinkels en bibliotheken zijn voor mij een paradijs. Als leerkracht ga ik ook steeds op zoek naar interessante boeken voor in de klas. Ik geef je enkele boekentips mee en ja hoor, je kan een boekenpakket winnen met maar liefst 5 boeken in! 

 

Ook in mijn klas heb ik eens hele verzameling boeken staan. Die heb ik in de 10 jaar dat ik lesgeef verzameld. Ook al is het vaak een beetje spannend, kinderen kunnen nl. niet altijd even netjes met iemand anders zijn spullen omgaan, toch vind ik het een noodzaak om een breed aanbod te kunnen geven aan de kinderen. In deze blog kan je mijn tips lezen om het lezen te stimuleren thuis en in de klas. Ik heb voor jou enkele boekentips die ook op de lijst staat met boeken die in het thema passen van de jeugdboekenweek.

 

Wij samen op stap (3-6, Querido)

Een tochtje door de stad met moeder Konijn en haar zoontje. Leuke prenten die je een inkijk geven in verschillende aspecten van het stadsleven: een druk station, gekeuvel op de markt, spel en muziek op de speelplaats en interventies an politie en brandweer. Een praatboek, aanwijsboek waarvan je geen genoeg krijgt.

Lestips rond dit boek kan je hier downloaden.

 

boekentips - unicorns & fairytales

 

Rosie en Moussa (6-9, Querido)

Wanneer Rosie gaat verhuizen met haar moeder naar de andere kant van de stad, leert ze Moussa kennen. Het is een jongen van haar leeftijd die dol is op avontuur. Ze mogen absoluut niet op het dak en doen dit toch en niet alles verloopt volgens plan. Dit boek is het eerste boek van een reeks. Op het einde blijf je met een aantal vragen zitten die je interesse wekken om de andere te lezen.

Dit boek heeft enorme leuke lestips. Je vindt ze hier.

De grote reis rond de wereld (6-9, Oogappel)

Met dit kijk- en zoekboek maak je samen met de familie Opstap een adembenemende wereldreis. Bezoek wereldsteden als Parijs, Londen en Bangkok. Trek door de Sahara of beklim mee de Himalaya. Maak kennis met exotische culturen en verre streken. Onderweg krijg je een heleboel zoekopdrachten voorgeschoteld. Zoek op elke kijkplaat de familie Opstap en de andere voorwerpen die onderaan de plaat staan. In sommige zoekplaten zitten bovendien gekke verrassingen verborgen, zoals een meneer in zee met z’n pak aan.

boekentips - unicorns & fairytales

De Maan-zaak (9-12, Unieboek)

Dash woont al drie jaar op de maanbasis samen met zijn ouders. Door de NASA wordt het gezin als uitverkorenen beschouwd. Maar het leven op de maan is allesbehalve zoals de mensen op aarde dit denken. Wanneer één van de onderzoekers overlijdt gaat de bal aan het rollen. Dit verhaal bevat spanning en humor en is ideaal om voor te lezen in de klas (of thuis?)

Lestips vind je hier.

De Bolderburen (9-12, Ploegsma)

Al staan er maar drie huizen, toch is Bolderburen het fijnste dorp van de wereld. Want er wonen zes kinderen, dus er is altijd iemand om mee te spelen. En als Olle een zusje krijgt, worden het er zelfs zeven! Bolderburen is ook zo leuk omdat er altijd wat te doen is: schatten zoeken, kreeften vangen of zwemmen in de beek… Daar zou iedereen wel willen wonen!

niveaulezen - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

52 Comments

 • Reply
  Tine
  13 maart 2016 at 09:16

  Omdat ik als mama en kinderverzorgster dagelijks veel met taal bezig ben en net als jij denk dat je geen boekjes genoeg kan hebben

 • Reply
  Nele
  13 maart 2016 at 09:23

  Ik heb vroeger de boekenbon Astrid Lindgren duizenden keren gelezen en zou het super vinden om nu dit boek en de andere aan mijn 2 kindjes te kunnen voorlezen!

 • Reply
  Kristl
  13 maart 2016 at 09:29

  Kenz is weg van boekjes wij lezen hier de hele dag nieuwe boekjes zijn altijd welkom!

 • Reply
  Vanessa
  13 maart 2016 at 09:36

  Ik ben steeds bezig om mijn boekenhoek in de klas op te fleuren. Als ik leuke boeken tegenkom betrap ik mezelf er steeds op dat ik er automatisch meenaar de kassa ga 😉 Gratis boekjes zou ik dus superdeluxe vinden! Leuk! 🙂

 • Reply
  Fo
  13 maart 2016 at 09:38

  Maar zo leuk! Ik volg je blog nog maar pas en al direct een winactie. Als ik win, zouden mijn metekindje (2,5 j), broer (4,5 j) en zusje (10) de gelukkigen zijn. Ik vind boeken sowieso een topcadeau voor kindjes. Zij krijgen van mij altijd boekjes of doe-cadeautjes (bv. samen een tripje). Fingers crossen!!

 • Reply
  Kristin
  13 maart 2016 at 09:47

  Ik doe graag mee voor mijn dochters van 6 en 9! Lezen doen we hier elke avond. Binnenkort vertrekken we op vakantie en een leuk boek maakt het lange vliegen al een stuk aangenamer ?.

 • Reply
  Bouke
  13 maart 2016 at 09:51

  Boekjes zijn hier altijd meer dan welkom. Wij (sam, mama en papa) lezen allemaal heel veel een heel graag. Helaas hebben mama en papa niet altijd de tijd om zelf te lezen maar lezen en in boekjes kijken met Sam vinden wij ook super leuk. Wij gaan al lang ook met Sam naar de bibliotheek waar hij zelf boekjes mag kiezen. Want altijd naar de boeken winkel is niet goed voor de portemonnee. Zo’n boekenpakket komt hier echt goed van pas! Fingers crossed.

 • Reply
  Sofie
  13 maart 2016 at 10:29

  Vroeger was ik geen grote lezer en vind ik dat jammer. Nu vind ik het zelf super om te lezen en nog leuker om kinderen te motiveren om te lezen. Wat is leuker dan kinderen die aan ‘je lippen’ hangen als je een leuk boek voorleest. Hun gezichtjes vol verwondering! ?

 • Reply
  Jo-Lynn
  13 maart 2016 at 10:38

  Ik zou dit boekenpakket wel willen winnen voor de schoolbibliotheek van mijn zoontjes hun school!
  Liefs
  Jo-Lynn

 • Reply
  Sybile
  13 maart 2016 at 10:53

  Ik doe graag mee voor onze kleine muis en voor Michelleke, kindje van mijn schoonzus.
  Onze kleine muis zal de eerste boekjes kunnen gebruiken, en Michelleke de laatste want zij leert nu lezen op school! Fantastisch om de kindjes daarmee te mogen verwennen… Duimen maar! x

 • Reply
  Leslie muller
  13 maart 2016 at 12:30

  Ik vind voorlezen 1 vd belangrijkste en vooral fijnste momenten vd dag! Ons boeffie is nu 2.5 jaar en zie dat hij steeds meer plezier eraan beleefd. Wij zijn nog lang niet uitgelezen dus nieuwe boekjes zijn meer dan welkom.

 • Reply
  Karin
  13 maart 2016 at 13:00

  Omdat je, zoals je zegt, echt nooit genoeg boekjes kunt hebben! Mn oudste is dol op ‘lezen’ en voorgelezen worden, ze heeft er ook echt veel geduld voor vind ik voor haar leeftijd. Ik merk dat ze er nieuwe woorden beter door onthoud en ze wordt er (meestal ;)) nog lekker rustig van ook! Mn jongste vind boeken ook interessant maar tot nu toe vooral om op je kauwen :P, maar dat komt nog wel!

 • Reply
  Marian Zw
  13 maart 2016 at 13:31

  Leuk! Ik maak graag kans, boeken kun je nooit genoeg hebben. Voorlezen dien we elke avond, en zelf lezen gaat nu ook steeds beter, dat moeten we natuurlijk stimuleren met nieuwe boekjes

 • Reply
  Liesbet R
  13 maart 2016 at 13:34

  Omdat ik als logopediste in het buitengewoon onderwijs steeds nieuwe boeken kan gebruiken en ook mijn dochtertjes van 1 en 3 dolgraag boekjes lezen.

 • Reply
  An-Sofie
  13 maart 2016 at 14:02

  Als logopediste weet je als geen ander hoe belangrijk taal en lezen is. Ik hou ervan om met mijn kleine man in boekjes te kijken en hem alles te vertellen wat hij mij toont. Hij is heel leergierig en kijkt me steeds vol verwachting aan als we een boekje gaan lezen! Hij zou hier zoveel plezier aan hebben!

 • Reply
  Corinne de Graaf
  13 maart 2016 at 15:53

  Leuk voor mijn kinderen van 6 en 9 jaar

 • Reply
  Sas / iliveformydreams.com
  13 maart 2016 at 17:04

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn werk 🙂 Voorlezen/lezen is belangrijk

 • Reply
  Anneke
  13 maart 2016 at 21:03

  Een hele leuke reeks, jouw reeks over kinderenboeken! Ik ben ook zot van (kinder)boeken. En je kan maar toffe boeken blijven ontdekken. Zeker ook met deze reeks. Boeken uit dit pakketje zouden hier met open armen ontvangen worden door zoon, dochter en mij!

 • Reply
  Linda Meester
  13 maart 2016 at 22:03

  Hoe leuk is dat een pakket dat precies aansluit bij de leeftijden en interesses van drie dochters van 3,5, 5,5 en 8,5 jaar. Alle boekjes die we uitgelezen hebben gaan uiteindelijk uit zwerven, naar de schoolbieb of geven we weg op de weggeefhoek, maar eerst worden ze veelvuldig gelezen en lezen ze elkaar in de vorm van ‘schooltje’ voor

  • Reply
   Linda Meester
   28 maart 2016 at 09:16

   Wat leuk, we hebben gewonnen.
   Dat is een goed bericht!
   Ik heb ons adres gemaild en we houden je op de hoogte.

   Groetjes Linda

 • Reply
  SAmantha
  13 maart 2016 at 22:16

  Met een dochter van 2 en een zoon van bijna 5 is lezen een dagelijkse routine voor ons. De kinderen genieten daar echt van. Wij duimen voor een geweldig boekensetje 🙂

 • Reply
  doortje
  14 maart 2016 at 08:05

  Als juf van groep 0 en groep 1 heb ik nooit voldoende boeken. De kinderen zijn dol op voorlezen en altijd nieuwsgierig naar nieuwe boeken. Lijkt me een geweldige aanvulling op wat we in de klas al hebben. Super graag! Ik duim ??

 • Reply
  Adelaide Balk
  14 maart 2016 at 08:21

  Bij ons thuis wordt er elke avond voorgelezen. En dit zijn wel erg leuke aanvullingen aan onze collectie. Vooral het boek van Rosie en Moussa maakt mij heel nieuwsgierig. Jonathan is gek op avontuurlijke boeken van mede boeffies.

 • Reply
  Romy
  14 maart 2016 at 08:25

  Oooh, ik zag de naam Astrid Lindgren voorbij komen en moest gewoon reageren! Ik weet niet of Nederlandse volgers mee mogen doen met deze wedstrijd, laat me maar weten als dit niet de bedoeling is.

  Als rasechte boekenwurm ben ik van mening dat een kind nooit genoeg boeken kan hebben. Zelf las ik als kind zo ongeveer elk boek dat ik onder ogen kreeg en mijn dochter lijkt deze passie voor lezen over te hebben genomen. De boeken lijken me echt enorm interessant en een verrijking voor onze boekenkast!

 • Reply
  Anna Wienen
  14 maart 2016 at 08:56

  Super leuk voor mijn nichtje… Ze leest ontzettend graag..

 • Reply
  Kelly
  14 maart 2016 at 09:03

  Oooh die win ik graag voor mijn aanstaande kleine! Ik ben zelf gek op boeken en lezen en hoop dat ik hem ook enthousiast daarvoor kan maken 🙂

 • Reply
  jacqueline
  14 maart 2016 at 09:10

  Super leuke kinder boeken doe heel graag mee!

 • Reply
  Anne-Marie
  14 maart 2016 at 09:39

  Ik zou dit boekenpakket willen winnen voor mijn dochter Esther. Net als mama en papa is ze nu al zot van boekjes ook al kan ze zelf nog niet lezen. Maar ze houdt er zo van om te luisteren naar verhalen, ook al zijn het onze boeken, krantenkoppen of kalenderblaadjes 🙂

 • Reply
  Miekske Dingens
  14 maart 2016 at 10:40

  Wat een leuk pakket! En ideaal voor het hele gezin! Wij vinden lezen en voorlezen heel belangrijk, zijn hier dan ook zo vroeg mogelijk mee begonnen, wat natuurlijk heeft gezorgd voor een aardig boekenkastje. Maar zoals je wel weet, goede boeken kun je nooit te veel hebben! En met variatie, krijg je meer zin! Dus heel graag een kansje!

 • Reply
  Coenraad de Kat
  14 maart 2016 at 15:01

  Mijn neefje komt in Juni weer voor een paar maanden naar Nederland . Ik ga hem dan weer heerlijk voorlezen en dit is een geweldig pakket om zijn Nederlands mee bij te scholen.

 • Reply
  Inge van den Berg
  14 maart 2016 at 15:13

  Ik heb 2 kleindochter van 3 en 11 jaar. Voor de kleinste lees ik voor en zij probeert ook zelf mee te lezen. Voor de oudste van 11 jaar koop ik regelmatig boeken omdat zij graag leest en veel leest. Ik doe heel graag mee voor het boekenpakket en liked UnicornandFairytales ook op Facebook Fijne zonnige dag.

 • Reply
  Jolanda Pijnenburg
  14 maart 2016 at 15:55

  supergaaf ik doe graag mee

 • Reply
  Henriette Leeuwis
  14 maart 2016 at 16:41

  Het lijkt me super leuk om mij lieve neefje en nichtje uit deze leuke boeken te mogen voorlezen.
  Ik hoop ook dat ze later als ze zelf kunnen lezen er net zo dol op worden als ik.

 • Reply
  Geertrui Peeters
  14 maart 2016 at 17:59

  Waarom wil ik winnen? Daarom wil ik winnen! BOEK!

  Boeken kan je niet te veel hebben in een klas.
  Omdat ik de kinderen graag veel (verschillende soorten) boeken wil aanbieden.
  En deze 5 boeken staan nog niet in onze klasbib.
  Kortom: ik wil graag winnen voor de kinderen van 3C!

 • Reply
  Xaviera Jamie Jansen
  14 maart 2016 at 18:17

  Dit is een droomprijs voor zowel thuis als op school en ik doe heel graag aan uw actie mee,

 • Reply
  Alyt
  14 maart 2016 at 18:23

  Doe heel graag mee als mama en gastouder.
  Uitgebreide reactie onder het bericht op je Facebookpagina achtergelaten.
  Mvg Alyt

 • Reply
  Rebecca
  14 maart 2016 at 18:52

  Die zou ik graag op school willen gebruiken hoor! Het zou gewoon ook eens fijn zijn iets te winnen ;-). En dit is echt een toppertje!!!!

 • Reply
  Lara
  14 maart 2016 at 19:50

  Ik zou liegen als ik zeg dat ik het boekenpakket het liefst wil en het meest verdien, want ik ben er zeker van dat iedereen hier op 20 maart jouw facebookpagina hoopvol zal bekijken! Elke ouder, broer, zus, leerkracht,… wilt dit natuurlijk! Ieder met dezelfde en toch een beetje een andere reden. Dat is nu zo leuk aan boeken! Mooie verhalen zijn geschreven zodat wij ze subjectief kunnen aanhoren en voorlezen! Ikzelf ben leerkracht in Brussel en vind het fantastisch als ik mijn leerlingen zie lezen of luisteren naar verhaal! Zeker nu tijdens het boekenthema; ze verbeelden zich dat zij de hoofdpersonage zijn en spannende avonturen meemaken in hun eigen stad, het mooie Brussel.

 • Reply
  Marian
  14 maart 2016 at 19:59

  Ik doe graag mee voor mijn dochtertje , ze is vorig jaar naar speciaal onderwijs gegaan en lezen was niet haar hobby . Maar nu vind ze het geweldig ze heeft al erg veel ingehaald en doet mega goed haar best ,ben super trots op haar en gun haar dit leuke boekenpakket ..Mooie winactie !!

 • Reply
  lieselot
  14 maart 2016 at 20:28

  Wauw, super winactie!! Als logopediste kan ik het stimuleren van voorlezen en lezen alleen maar toejuichen.. Super super super!!
  Een leuk boekenpakket komt altijd van pas, zodat al mijn flinke werkertjes (& ik ook, hihi) nog meer leesplezier kunnen beleven! Xo

 • Reply
  Reedsj
  14 maart 2016 at 20:34

  Heel erg gaaf! Je kunt nooit genoeg mooie boeken hebben natuurlijk!
  Dit pakket zou heel welkom zijn in onze mooie boekenkast om uit voor te lezen en om lekker zelf in te bladeren. Voor mama, onze kleine man en onze lieve neefjes!

 • Reply
  Isabel
  14 maart 2016 at 21:06

  Omdat ik, net als jij trouwens, ook voor de klas sta. Dus ik Zou er een hele klas gelukkig mee maken!

 • Reply
  Trui
  14 maart 2016 at 21:39

  Dag Nathalie!
  Wat een fantastische win-actie!
  Ik waag graag mijn kans voor dit geweldige boekenpakket, het zou de perfecte verrassing zijn voor onze drie neefjes. Ze komen af en toe logeren en zijn heel graag bezig met hun klein nichtje, dus ideaal om samen voor te lezen en te vertellen…
  Voor gezellige avonden met de kids zou dit de ideale verrassing zijn 🙂

 • Reply
  Inge
  14 maart 2016 at 21:39

  Met dit leuke boekenpakket
  wordt mijn nichtje echt in het zonnetje gezet
  en beleeft zij veel (voor)leespret!

 • Reply
  Jackson_mommy_
  14 maart 2016 at 22:32

  Je kunt nooit teveel boeken hebben, Jackson komt nu op een leeftijd dat hij zelf al boeken pakt en met ons wil lezen in plaats opeten/kauwen of bladzijdes afscheuren hihi! Wij doen dus graag mee ?

 • Reply
  Jan
  14 maart 2016 at 22:33

  Lijkt ons super om onze kleine boekenwurm te kunnen verrassen met dit prachtige pakket !

 • Reply
  Ilse Brinkhuis
  14 maart 2016 at 23:14

  Zo leuk voor mijn kleindochters.

 • Reply
  Iris
  15 maart 2016 at 09:41

  Ik doe graag mee voor onze zoon, een echte boekenverslinder

 • Reply
  Kimberley
  15 maart 2016 at 10:59

  Lijkt me super om dit te winnen. Onze twee oudste (6 en 7) leerden dit jaar lezen en gingen pijlsnel voorruit. Ze zitten van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat met hun neus in de boeken. We gaan heel vaak naar de bibliotheek en brengen dan steeds 20 tot 30 boeken mee maar na twee dagen zijn ze vaak al uit!
  Dit boekenpakket zou hen dus ongelofelijk gelukkig maken!

 • Reply
  Bep Heutink
  15 maart 2016 at 13:11

  lijkt mij een super pakket aan boeken,
  ik ben net oma geworden en volgens mij kun je niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen

 • Reply
  Kelly Bergmans
  16 maart 2016 at 18:19

  Supertoffe boekjes en een hele leuke site! Ik sta zelf voor de klas, maar wissel nog vaak van leerjaar. Mijn klasbib kan zeker nog wat uitbreiding gebruiken en boeken voor verschillende leeftijden komen dus altijd enorm van pas!

 • Reply
  An
  18 maart 2016 at 22:55

  Omdat we echte boekenfans zijn en we die boeken nog niet hebben. Boeken worden hier verslonden en er kunnen er nog altijd nieuwe bij.

Leave a Reply