Unicorns & Fairytales
kidsroom My life nursery Webshoptips Winactie & Give away

10x inspiratie voor houten kinderkamer accessoires of geschenken & WIN

Ben je op zoek naar een leuk verjaardagscadeau, kraamcadeau of gepersonaliseerd geschenk maar vind je het moeilijk om originele items te vinden die duurzaam en mooi zijn? Wel, dan heb ik wel een mooie tip voor jullie. Studio Perspective is een Nederlandse onderneming die ook nog een mooi verhaal hebben.

Houten kinderkamer decoratie

Ben je ook opzoek naar leuke houten kinderkamer decoratie? Dat begrijp ik maar al te goed. Hout is een duurzaam product en geeft je kinderkamer een natuurlijke en warme uitstraling. Bij Studio Perspective vind je niet alleen kinderaccessoires maar ook houten meubels, verlichting, decoratie, kunst en buitenmeubels van hoogstaande kwaliteit. Vooral de wandrekken vind ik enorm mooi. Wanneer de houten kinderkamer decoratie dan ook nog eens gepersonaliseerd is, dan maakt dat dit een heel erg leuk kraamcadeau of verjaardagscadeau kan zijn.

1. Geboortetegel

Een leuk kraamcadeau met de gegevens van de pasgeboren baby. Je hebt de keuze tussen twee kleurvarianten en de makers maken er een mooi geheel van. Je kan de tegel ook zelf samenstellen als je de DIY variant kiest. De geboortetegel kan je zowel hangen als neerzetten.

2. Naamklok

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

Deze gepersonaliseerde houten mozaïek klok is leuk voor in de eigen kinderkamer of het perfecte kraamcadeau. Je stelt de kinderklok zelf samen. Maak een keuze uit een van de vier kleurencombinaties én geef de naam door.

3. Beestenbos Klok

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

Deze leuke kinderklok met dieren is leuk om cadeau te geven of in de eigen kinderkamer op te hangen. De naam van je kind wordt erin gegraveerd en je kan ook de kleur van de wijzers kiezen. De dieren zijn allemaal gemaakt door middel van een lasersnijder. Toen ik Vince de klok liet zien werd hij bijna gek. Hij moest en zou meteen opgehangen worden en hij is er heel trots op.

4. Naampuzzel

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

Dit is een houten kinderpuzzel mét naam van het kind en is daardoor een origineel en persoonlijk kraamcadeau. Je bepaalt zelf de naam of het woord van de puzzel en maakt een keuze uit één van de vier prachtige kleurencombinaties.  Zo creëer je een duurzaam kraamcadeau met de naam van de baby. Voor peuters is deze puzzel al een leuke uitdaging, omdat elke letter uit meerdere gekleurde blokjes bestaat.

Ondanks dat de naampuzzel voor de kleine al een leuke uitdaging is, adviseren ze vanaf 3 jaar met deze puzzel te spelen. Dit vanwege de kleine puzzelstukjes die ingeslikt zouden kunnen worden. Tot die tijd is deze gave kinderpuzzel een pronkstuk voor de kinderkamer.

5. Hobbelpaard

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

Houten Hobbelpaard Naturel is een origineel cadeau met naam van het kind. Je kunt dit duurzame hobbelpaard zelf samenstellen door uit één van de vijf kleuren én een gekleurd naamplaatje te kiezen met daarop de naam en de geboortedatum van de baby. Het houten hobbelpaard met naam is een 100% handgemaakt product en wordt gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in Zeeuws-Vlaanderen. Wanneer je het nog niet gebruikt is dit de ideale houten kinderkamer decoratie.

6. Naamlamp

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

De Naamlamp van CRE8 is een kinderlamp met naam van het kind. De Naamlamp is daarom niet alleen leuk voor de eigen kinderkamer maar ook een persoonlijk en origineel kraamcadeau. Je bepaalt zelf welke naam (of korte tekst) er op deze lamp voor de babykamer komt te staan. Je kan ook kiezen uit 9 kleuren. Wij kozen de witte lamp met de naam Lex voor in Lex zijn kamertje.

7. Swing Wing

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

The Swing Swing van Rescued is een houten kinderschommel van gerecycled materiaal. De kinderschommel is gemaakt van gerecycled touw en de houten zit is gemaakt van oud steigerhout dat gebruikt werd in de bouw.

8.Modulair wandrek van gerecycled materiaal

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

Fency Pakket Bathroom van Tolhuijs Design is een kant- en- klaar modulair wandrek gemaakt van gerecycled materiaal. Dit pakket bevat een metalen frame in kleur naar keuze van 80 x 40 cm, twee middelgrote plankjes maat dubbel en een plankje maat enkel beiden van normaal of geperst pallet hout.

9.Duurzame houten cijferpuzzel

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

De CIJFERPUZZEL van CRE8 is een duurzame houten kinderpuzzel met de cijfers ‘0 tot en met 9’. Een origineel kindercadeau dat niet alleen leuk en uitdagend is om mee te puzzelen. Het is ook zeer leerzaam! Kinderen oefenen op een speelse manier te tellen en te ‘schrijven’ van 0 tot en met 9. Elk cijfer bestaat uit meerdere stukjes, wat een leuke uitdaging biedt voor het inzicht en de motoriek van de jonge kleuter.

10. Houten ABC puzzel

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

Een duurzaam en origineel kindercadeau dat niet alleen leuk en uitdagend is om mee te puzzelen. Kinderen oefenen op een speelse manier het alfabet. Met de ABCPUZZEL kan het kind zijn of haar naam leren spellen en zo de eerste woordjes ‘schrijven’. Elke letter bestaat uit meerdere stukjes, wat een leuke uitdaging biedt voor het inzicht en de motoriek van de jonge kleuter. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Tot die tijd pronkt de puzzel mooi in de kinderkamer!

Onze keuzes

Wij hebben de naamlamp voor Lex en de beestenklok voor Vince en zijn er heel blij mee. Ze staan heel mooi in onze kamers en kunnen dus zeker dienen als houten kinderkamer decoratie voor wie van naturel tinten houdt. Check zeker op Instagram de foto’s (en er zullen er nog meer volgen)

 

lees ook: een mooie plaatsbesparende wandcommode

 

WIN DE BEESTENBOS KLOK

Vind je de houten beestenbos klok van Vince ook zo leuk? Maak dan kans om hem te winnen met de naam van jouw eigen zoon of dochter, met -of petekind, kleinkind of…

 • Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 • Tag op Facebook een vriend(in) die dit ook wel leuk zou vinden… en zeg het zeker verder 😉
 • Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.

 

Pin!

houten kinderkamer decoratie - unicorns & fairytales

 


 

Welke houten kinderkamer decoratie vind jij leuk? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Birgit van de brul
  18 september 2018 at 09:43

  De beestenbosklok is zo handig om de kindjes iets te leren! Kan ik ze goed mee uitleggen wanneer we ongeveer gaan vertrekken of om hoelaat ze gaan slapen. Deze zouden Sieg en Rune heel graag winnen!

 • Reply
  nuyts charles
  18 september 2018 at 12:00

  De klok leren is soms niet echt gemakkelijk maar kinderen die je er voor kunt warm maken is echter heel leuk m’n kleindochter Xenia is zo nieuwsgierig naar alles wat met diertjes te maken heeft en opa wil het haar zo graag leren hé fun voor ons beide .

 • Reply
  Stef Nagels
  18 september 2018 at 23:07

  Superknap! willen wij ook wel voor onze zoon Vince!

 • Reply
  Marian B
  20 september 2018 at 13:05

  Die beestenklok is inderdaad erg leuk en nog leerzaam ook! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje Sanne.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  24 september 2018 at 19:55

  leuk&leerzaam kado voor kleinzoon Quinn

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  24 september 2018 at 20:00

  Wauw Milo zou hier zo blij mee zijn, hij wil niet liever als (de klok) leren lezen.

 • Reply
  Stephanie Van Gastel
  24 september 2018 at 22:07

  Super mooie klok, ideaal voor mijn bijna vierjarige dierenvriend hier in huis!

 • Reply
  Chantal Obbink
  25 september 2018 at 21:29

  Meegedaan voor mijn zoon! Leuke ideeën allemaal.

 • Reply
  Trotsema fati
  26 september 2018 at 16:03

  Gaaf zeg! Ik doe graag mee voor dochterlief

 • Reply
  Tamara Jongkees
  2 oktober 2018 at 20:23

  Een hele mooie klok! Die zou erg mooi staan op de kamer van onze zoon in het nieuwe huis.

 • Reply
  Lynn Brekelmans
  4 oktober 2018 at 11:27

  Zou dit zo leuk vinden, past perfect op de kinderkamer!

 • Reply
  Annabel de Ruiter
  5 oktober 2018 at 17:52

  Wat een geweldige klok! Ik doe graag mee voor voor Liselotte.

 • Reply
  Femke Dekker
  7 oktober 2018 at 11:22

  De klok met naam had ik nog niet eerder gezien … wat leuk! Ik denk dat ik die ga bestellen voor ons neefje/nichtje dat ieder moment geboren kan worden … bedankt voor de tip. De diernklok zou heel leuk staan op de dierenkamer van onze Teun. Ik zou deze hele graag voor hem winnen.

 • Reply
  anita kempenaers
  7 oktober 2018 at 18:37

  doe graag mee voor de mooie beestenbos klok voor op de kamer van mijn kleinzoontjes , kunnen ze er nog iets van leren

 • Reply
  harry brants
  7 oktober 2018 at 21:14

  leuk voor mijn kleinzoontje kan dan eindelijk de klok eens leren

Leave a Reply