Unicorns & Fairytales
moederdag knutselideetjes - unicorns & fairytales
cadeautips creatief knutselen feestdagen knutselen rond een thema moederdag My life

30x Moederdag knutselideetjes voor kinderen

Bijna moederdag en wil je je kinderen iets laten knutselen? Met deze 30 creatieve ideetjes kom je zeker al een eindje op weg. Uiteraard ook geschikt als cadeautjes voor vaderdag of gewoon… voor iemand die verjaart… Wil je nog graag meer originele moederdag knutselideetjes hebben dan kan je naar mijn andere artikels gaan.

Moederdag knutselideetjes

Deze moederdag knutselideetjes gaan je alvast op weg helpen! Vertel me even welke je gedaan hebt!

 1. Bloemenboeket: Help kinderen bij het maken van papieren bloemen en laat ze een kleurrijk boeket samenstellen.
 2. Handafdrukkaart: Maak een kaart waarop de handafdrukken van het kind en de moeder staan, als een symbolische verbinding. lees ook: Een waardevol cadeau maken van de vingerafdrukken van je kinderen/geliefden
 3. Kookboekje: Laat kinderen hun favoriete recepten opschrijven en illustreren, en maak er een gepersonaliseerd kookboekje van voor hun moeder.
 4. Fotocollage: Laat kinderen foto’s verzamelen van mooie momenten met hun moeder en maak er een collage van.
 5. Gepersonaliseerde mok: Laat kinderen een witte mok versieren met permanente markers om een unieke mok voor hun moeder te maken. lees ook:
 6. Theezakjesboeket: Maak een boeket van verschillende soorten thee en voeg persoonlijke berichten toe aan elk theezakje.
 7. Liefdesbrief: Moedig kinderen aan om een ​​hartverwarmende brief aan hun moeder te schrijven en deze mooi te versieren.
 8. Moederdagcoupons: Laat kinderen zelfgemaakte coupons maken met beloftes, zoals “een dagje zonder klusjes” of “ontbijt op bed”.
 9. Decoratieve fotolijst: Help kinderen bij het versieren van een eenvoudige fotolijst met kralen, knopen of verf en voeg een mooie foto van hen en hun moeder toe.
 10. Armbandje maken: Laat kinderen een armbandje maken met kralen of draad en geef het als een speciaal cadeau.
 11. Verrassingsontbijt: Help kinderen bij het maken van een eenvoudig, maar heerlijk ontbijt om hun moeder op bed te verrassen.
 12. Plantenpotjes versieren: Laat kinderen kleurrijke bloempotjes versieren met verf, stickers of glitter en plant er mooie bloemen in. lees ook: Vaderdag cadeautip van de kinderen: gegraveerde magnetische bloempot en waardebonnen!
 13. Gedichtenboekje: Moedig kinderen aan om korte gedichten te schrijven en bundel ze tot een boekje voor hun moeder.
 14. DIY-sieraden: Help kinderen bij het maken van eenvoudige armbanden, kettingen of oorbellen voor hun moeder.
 15. Handgemaakte zeep: Leer kinderen hoe ze hun eigen zeep kunnen maken met geurige oliën en kleurstoffen. lees ook: Zelf badzout, bruisballen en scrub maken
 16. Picknick in de tuin: Organiseer een kleine picknick in de tuin voor moeder en kinderen, met lekkere hapjes en drankjes. lees ook: Een pot luck verjaardagspicknick met vrienden
 17. Fotoboek: Maak een fotoboek met mooie foto’s en herinneringen van het afgelopen jaar om aan moeder te geven.
 18. Handmassage: Leer kinderen enkele eenvoudige massagetechnieken en laat ze hun moeder een ontspannende handmassage geven.
 19. Knutselwerk van gerecyclede materialen: Moedig kinderen aan om knutselwerken te maken met gerecyclede materialen, zoals lege flessen, karton of oude tijdschriften. lees ook: Superleuke knutseltips met kosteloos materiaal
 20. Herinneringspot: Laat kinderen kleine briefjes schrijven met mooie herinneringen aan hun moeder en stop ze in een versierde pot.
 21. Sleutelhanger met foto: Laat kinderen een sleutelhanger maken met een foto van henzelf en hun moeder erin.
 22. Liefdesboom: Gebruik vingerafdrukken van kinderen om een boom te creëren waarin elke vingerafdruk een blaadje vertegenwoordigt. Schrijf namen naast elke vingerafdruk.
 23. Moederdag T-shirt: Laat kinderen een effen wit T-shirt versieren met textielverf of textielstiften met lieve boodschappen en tekeningen.
 24. Fotolijstje van ijsstokjes: Help kinderen bij het maken van een fotolijstje door gekleurde ijsstokjes aan elkaar te plakken en voeg een foto van hen en hun moeder toe.
 25. Geurkaarsen maken: Leer kinderen hoe ze zelf geurkaarsen kunnen maken met geurige oliën en gekleurde was.
 26. Moederdag-bakproject: Bak samen met kinderen heerlijke cupcakes, koekjes of een taart en versier ze speciaal voor Moederdag.
 27. Papieren slinger: Laat kinderen een papieren slinger maken met gekleurde vormen zoals harten, bloemen of sterren en hang deze op als feestelijke decoratie.
 28. Fotomagneetjes: Help kinderen bij het maken van fotomagneetjes met kleine foto’s van hen en hun moeder die ze op een magnetisch vel kunnen plakken.
 29. Liefdesarmband: Laat kinderen een armband maken met kralen die letters vormen om het woord “liefde” of “mama” uit te spellen.
 30. Muzikale verrassing: Help kinderen bij het instuderen van een speciaal liedje of een korte muzikale uitvoering om hun moeder te verrassen op Moederdag.

TIP: Activiteiten uit mijn boek SPEEL!

Heb je mijn boek SPEEL! nog niet in huis? OMG, snel, ga hem halen of bestellen. Met mijn boek gaan jouw kinderen weer kunnen spelen. Met out of the box speelideetjes die je zowel buiten als binnen kunt doen, gericht op zoveel mogelijk zintuigelijke prikkels en net dat tikkeltje educatief… want spelen is leren! Met printables, voorbeelden, extra speeltips en meer.

Hier vind je mijn boek SPEEL!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

Heb jij nog leuke moederdag knutselideetjes? Wat ga jij aan mama geven?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply