Unicorns & Fairytales
cosmodrome in Kattevennen - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops My life Op stap uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht uitstappen in schoolvakanties Winactie & Give away

Cosmodrome, een leuke uitstap voor kinderen die meer willen weten over onze ruimte & WIN

Wij gingen een bezoekje brengen aan de Cosmodrome in Genk. Omdat Vince heel erg gefascineerd is door de ruimte en dit op kindermaat is! We hadden een kei leuke voormiddag en de kinderen spreken er nog over! Voor groot en klein is dit een heel toffe belevenis. Kijk even mee wat er allemaal te doen is.

Cosmodrome

Cosmodrome in de Kattevennen is een planetarium waar je meer te weten komt over onze ruimte, de planeten en sterren op een fijne manier. Met een ticket kan je 3 dingen doen:

De expo ‘De oerknal’ waar je samen met je kinderen door kan lopen. Je krijgt een kijkje over hoe de aarde en planeten ontstaan zijn met leuke weetjes en opdrachten. We kregen een opdrachtenkaart mee. Daar stonden allerlei opdrachten op die de kinderen op bepaalde plakken moesten uitvoeren. Zo bezoek je gerichter de expo. Ga zeker eens kijken naar het aanbod per leeftijd op de website.

planetenwandeling - unicorns & fairytalesN

In de 360° show beleef je een ongelooflijk ruimteavontuur en maak je kennis met de bijzondere ontwikkeling van onze planeet.
Wij bekeken met onze kinderen een show op maat (er zijn verschillende leeftijdscategorieën): Seppe Supernova ! Samen met Seppe maakten we in een ruimteschip een reis langs de planeten in onze ruimte. Je krijgt ze van dichtbij te zien en meer uitleg over de verschillende planeten en hun eigenschappen. We vlogen zelfs door de ringen van Saturnus, die eigenlijk bestaan uit rondzwevende steentjes!!! Lex kon nadien niet zwijgen over Seppe.

Tenslotte ga je ook mee naar de sterrenwacht om door een superlange telescoop naar hemellichamen te speuren. Op het 360° automatische draaiplatform kan je bij helder weer de zon waarnemen. Maar als je de agenda van de Cosmodrome in de gaten houdt en op een donkere heldere winterdag ‘s avonds komt, kan je de planeten zien!

lees ook: Leuke uitstappen in openlucht om met je kinderen te doen? Enkele tips en ideetjes!

planetarium Cosmodrome

cosmodrome - unicorns & fairytales

cosmodrome - unicorns & fairytales

Ideaal als schoolbezoek of uitstapje met het gezin

Ook voor scholen en groepen is een bezoek aan de Cosmodrome super interessant. Er is ook een heus STEM aanbod in dit planetarium waarbij de kinderen workshops kunnen volgen en er zijn buiten de Cosmodrome ook leuke dingen te doen: een Planetenpad, Stenenpad enz… In de Kattevennen kan je je bezoek verlengen. Er is vanalles te doen. Zelfs voor kleuters is er een aanbod! Voor alle info kan je eens een kijkje nemen op hun website. Het gaat zeker een geslaagde uitstap worden met je klas!

lees ook: Boeken voor nieuwsgierige kindjes die ALLES willen weten! 

cosmodrome - unicorns & fairytales

planetarium - unicorns & fairytales

Nog meer leuks voor of na je bezoek!

Jouw bezoek aan de Cosmodrome zal gemiddeld 90 / 120 minuten duren. Er is dus voldoende tijd om nog iets anders te doen. In de Kattevennen kan je superveel beleven. Deze dingen kan je combineren met je bezoek aan dit leuke planetarium:

1) De Beestige Boel wandeling in Kattevennen is ideaal om met kleinere kinderen te doen . Niet te lang, met onderweg leuke en speelse opdrachten. Op het einde van de rit wordt je kind nog eens beloond met een diploma. Ze kunnen wel eens vuil worden, trek ze dus speelkledij aan of neem een reserve setje mee.

2) Minigolf : naast het planetarium ligt een leuke minigolf! Speel samen een partijtje…

3) Planetenwandeling of Stenenwandeling : meer uitleg kan je aan het bezoekersonthaal krijgen.

4) Spelen in de Speelplaneet : deze buitenspeeltuin is vernieuwd. Mama’s en papa’s kunnen genieten van een drankje terwijl hun kroost zich uitleeft in deze speeltuin.

5) Spelen in het bos : in het bos zelf is ook een klimparcours. Laat je kinderen gezellig ravotten.

6) Fietsen (voor routes kan je terecht in het bezoekersonthaal)

7) Ga picknicken: in de buurt zijn er leuke plekjes. Je kan ook je picknick op voorhand bestellen en afhalen in Taverne De Krater in de Kattevennen. Reserveren kan hier.

8) Spring op een pony : elke zondag in juli en augustus kunnen kinderen vanaf 5 jaar ponyrijden in het bos. Start om 10u en 11u. (bij de manege) 7 € per rit van een half uur

9) Events: soms zijn er dingen te doen, zoals lezingen of concerten. Je kan ze hier bekijken

10) Trek verder richting Genk om andere leuke activiteiten te doen

 

lees ook: 15 tips om een schoolvakantie te overleven!

Win een uitstapje naar de Cosmodrome

Ik was zelf zo enthousiast over de Cosmodrome dat ik heb gevraagd of ik twee gezinnen zou mogen blij maken om het planetarium ook eens te komen ontdekken én dat mocht! Ik mag dus twee gezinstickets weggeven zodat jullie kunnen genieten van een leuke expo, een show, de sterrenwacht én de vele leuke faciliteiten die de Kattevennen nog verder te bieden heeft…

 1. Laat me weten waarom jij graag deze tickets zou winnen
 2. Deel dit artikel op je eigen sociale media en laat het vrienden weten

planetarium Cosmodrome - unicorns & fairytales

Meedoen kan tot en met 7 augustus 2019

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Nele
  31 juli 2019 at 08:06

  Dat lijkt me een toffe uitstap om met de kindjes te doen; educatief (maar niet saai 🙂 ) en ook speels genoeg voor de kindjes.

 • Reply
  Rebecca
  31 juli 2019 at 08:25

  Wauw, alweer een toffe winactie!!! Zou een leuk cadeautje zijn voor onze zoon die gisteren 8 jaar werd. Ook hij interesseert zich in de ruimte. Het ziet er echt de moeite uit.

 • Reply
  Kelly Van de Venne
  31 juli 2019 at 09:24

  Wowie…met 2 jongens in huis die super graag gezinsuitstapjes maken, lijkt dit ideaal …spreekbeurt over de ruimte, sterrenkijker op de kamer, wetenschapsdoos over de ruimte, uitstapjes naar Urania…voor Jerko super! En Jaro….die vindt vooral experimenteren én alles waar grote broer van houdt SUPER!

 • Reply
  Elke Schuerwegen
  31 juli 2019 at 09:33

  Tof idee! Ik heb gisteren net een boek ontleend over de ruimte omdat Julie er alles van wil weten. Ik had ook een leuk boek gevonden om te knutselen rond de ruimte, dat gaan we zeker ook proberen.
  Dan nemen we mijn petekind mee. Ik zocht nog een leuke activiteit voor zijn verjaardag en dat zou hij fantastisch vinden, zeker met een partijtje minigolf achteraf.

 • Reply
  Griet De Schepper
  31 juli 2019 at 12:37

  Ik zou deze tickets heel graag winnen. We gaan volgende week naar de streek en zouden 8 of 9 augustus dus dit kunnen bezoeken (als het etickets zijn tenminste). Ik wil graag “testen” met onze jongen in welke mate dit ook “autismevriendelijk” is. Hij is zot van de ruimte, techniek en wetenschap maar niet van onverwachte geluiden en beweging. Heel erg benieuwd dus!

 • Reply
  sophie
  31 juli 2019 at 13:29

  finn, net 7 jaar, gaat voor astronaut of toch op dit moment 😉 hij wil al lang eens met papa zijn sterrenkijker aan de slag dus deze uitstap zou hij super vinden!

 • Reply
  charles nuyts
  31 juli 2019 at 13:51

  super voor onze kids hé eens iets anders dan een pretpark

 • Reply
  Iris
  6 augustus 2019 at 11:17

  Wat leuk om samen met mijn 2 zoontjes te beleven. Fijne uitstap!

 • Reply
  Renilda
  6 augustus 2019 at 11:18

  Fijn voor mijn kleinkinderen

Leave a Reply