Unicorns & Fairytales
euro space center - unicorns & fairytales
museum My life Op stap uitstappen uitstappen binnen uitstappen in openlucht

Naar het Euro Space Center met kinderen

In de zomervakantie zijn we dit jaar niet op vliegvakantie geweest maar zijn we onze buurlanden gaan bezoeken en zijn we leuke boeiende uitstappen gaan doen. Een van die fijne leerrijke uitstappen was een weekend Wallonië waarbij we onder andere het Euro Space Center bezochten. Wij deden de Orion missie. Benieuwd hoe onze ervaring was?

La Barrière de Transinne

Wie met kinderen op een fijne plek in Wallonië wil overnachten, dichtbij het Euro Space center en enorm mooie gebieden, die moet zeker naar La Barrière de Transinne gaan. La Barrière de Transinne ligt in het hart van de provincie Luxemburg, op één uur rijden van Luik en Brussel, niet ver van de provincie Namen, ideaal om de Ardennen te ontdekken : Redu, Han-sur-Lesse, Bouillon, Rochefort en het Euro Space Center gelegen op amper  1km ! In de buurt is er de mogelijkheid tot mooie natuurwandelingen en om verschillende sporten te beoefenen…

De kamers zijn netjes, charmant en ruim en ze hebben ook een wellness. Ook ideaal om met zijn tweetjes te vertoeven, just saying… Het restaurant biedt verfijnde gerechten. Bij mooi weer kan je op het terras vertoeven waar een grote tuin is. Kinderen mogen er spelen! Onze jongens speelden met de kinderen van de eigenaars, die er op dat moment ook rondliepen. De taal was geen barrière 😉 Kinderen vinden hun weg daar wel in… Het hotel en restaurant zijn chique! Wij leerden onze kinderen meteen wat etiquette bij 🙂 Ze smulden van de heerlijke gerechten. Ze kregen een aangepast kindermenu, maar wel met hetzelfde vlees en groenten! Heel verfijnd én lekker! Ook het ontbijt was prima in orde.

Enkele minuutjes van dit charmante mooie hotel ligt het Euro Space Center. Daar gingen we uiteraard heen!

Het Euro Space Center

Het Euro Space Center, gelegen in Wallonië, België, is een fascinerende bestemming voor liefhebbers van de ruimte en wetenschap. Dit interactieve centrum biedt een grote keuze aan educatieve en leuke activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Wij deden de Orion missie en bleven een nachtje slapen. Ook scholen kunnen hier op meerdaagse uitstap komen. Dat hield ik natuurlijk in mijn achterhoofd…

Interactieve Tentoonstellingen: In het Euro Space Center vind je indrukwekkende tentoonstellingen die je meenemen op een boeiende reis door de wereld van de ruimtevaart. Je kunt alles leren over de geschiedenis van de ruimtevaart, de ontwikkeling van ruimteschepen en technologieën, en de rol van astronauten.

Astronautenervaring: Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Euro Space Center is de mogelijkheid om een astronautenervaring op te doen. Er zijn simulaties van ruimtemissies, waarbij je leert hoe het is om een astronaut te zijn.Je kan verschillende testjes ondergaan. De Mars en Moon walk zijn superleuk om te doen. Ga er zeker meteen heen, want op drukke momenten is het daar het langst aanschuiven.

Planetarium: Het planetarium van het Euro Space Center is een toffe plek om meer te leren over ons zonnestelsel en de sterrenhemel. Je krijgt een film te zien over ons stelsel en omdat het in een bolvorm is, is de beleving ook meteen boeiend.

Workshops en Educatieve Programma’s: Het centrum biedt workshops en educatieve programma’s voor scholen en groepen. Deze activiteiten zijn ontworpen om wetenschappelijk begrip te bevorderen en de interesse in ruimtevaart en wetenschap bij jongeren aan te wakkeren. Wij deden als gezin de Orion missie waarbij je een nachtje blijft slapen in een kamer. Inbegrepen zijn dan twee activiteiten, die het publiek niet kunnen doen.

Buitenplek : Buiten kan je ook wandelen en daar vind je raketten, satellieten en meer. Ook een speelplek is er voorzien.

Cafetaria en Souvenirwinkel: Na een dag vol spannende avonturen kun je ontspannen en genieten van een maaltijd in de cafetaria van het centrum. Hier kun je ook ruimtevaartgerelateerde souvenirs en cadeauartikelen kopen om je bezoek te herinneren.

Nog meer leuke uitstappen in de buurt van het Euro Space Center

In de buurt van het Euro Space Center ligt het dorpje Redu, niet alleen bekend omwille van zijn vele boekhandels (vandaar ook wel het ‘boekendorp’ genoemd) maar sinds enkele jaren vind je er ook een kleinschalig maar heel leuk, origineel en didactisch kunstmuseum: het MUDIA. Aan de hand van allerlei leuke technologische snufjes en ludieke toevoegingen is een bezoek aan dit museum een echt plezier voor jong en oud. Bovendien is er een kindvriendelijke video op groot scherm, ook beschikbaar in het Nederlands, die de geschiedenis van de kunst overloopt. Een echte aanrader!

In Saint-Hubert, vind je het wildpark van Saint-Hubert, waar je de Ardense fauna (zoals herten, everzwijnen enz.) in zijn natuurlijke habitat kan bewonderen. Ook een absolute topper in de streek voor gezinnen met kinderen.

Wandel je graag dan is  Redu – Tussen legendes en spitstechnologie een interessante wandeling die vanuit Redu vertrekt, langs de oevers van de Lesse loopt maar ook langs het uitzicht op de parabolen van het Europese Ruimteagentschap ESA.

Uitstappen met kinderen

Nog meer tips nodig rond leuke uitstappen met kinderen? Lees dan onderstaande artikels en ga nadien eens kijken onder de categorie OP STAP.

Een romantisch, cultureel en relax weekend in Zuid-Limburg (zonder kinderen)

Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

Een leerrijke uitstap naar Hidrodoe in Herentals

Op stap naar Chantilly, een dorpje in Frankrijk

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply