Unicorns & Fairytales
chantilly met kinderen - unicorns & fairytales
kindvriendelijke restaurants My life Op stap pretparken TIPS om te reizen met kinderen Travel uitstappen

Op stap naar Chantilly, een dorpje in Frankrijk

Wij gingen tijdens de herfstvakantie met kinderen naar Chantilly in Frankrijk. Een bruisende gemeente in Frankrijk met leuke plekjes die je met kinderen kunt bezoeken. We verbleven in een fijn hotel, bezochten leuke bezienswaardigheden  en sloten ons weekend af met een bezoek aan een pretpark. Dit weekend en deze plek is een ware aanrader om met je gezin te doen. 

We gingen met het de kinderen naar Chantilly, een gemeente in Frankrijk. Vertaald: zoete slagroom. Daar is de streek dan ook om bekend en natuurlijk hebben wij deze geproefd. Wel lekker… 😉 Je kan het zelfs als dessert krijgen in sommige restaurants. Het is de stad van Kunst en Geschiedenis van de regio Oise. Amper drie uurtjes rijden van bij ons thuis, dat hadden we er zeker voor over om een gezellige tijd te hebben met het gezin. Kijk je mee naar ons weekend? Er zijn veel leuke bezienswaardigheden die je met de kinderen kunt gaan bezoeken. 

chantilly met kinderen - uniconrs & fairytales

Paardenmuseum

Chantilly wordt ook wel de hoofdstad van het paard genoemd. Samen met het kasteel is het historische erfgoed en zeker de moeite om te bezoeken. Wij mochten een bezoekje brengen aan De Grandes Écuries de Chantilly, inclusief een paardenshow bezichtigen en onze kinderen gaven hun ogen de kost. Ook snuisterden we nadien door het museum. Wij hebben geluk met kinderen die het enorm fascinerend vinden. We vertellen en zij luisteren… Ideaal. 

Bezoek aan een kasteel

Chantilly is vooral bekend om zijn kasteel. Het is omgeven door een kanaal en een paardenrenbaan. Wanneer je met kinderen naar Chantilly komt dan moet je zeker hier stoppen. Naast het kasteel ligt het Musée Du Cheval waar we dus de paardenshow zagen. Het kasteel zelf is ook de moeite. In elke ruimte is er een kaart beschikbaar met informatie, in verschillende talen. Onze kinderen maakten er een sport van om hun papa te laten voorlezen. We aten in het restaurantje in het kasteel. Dat was handig! Toen Lex het treintje zag naast het kasteel konden we hem niet meer tegenhouden. Het treintje is zeker ook leuk. Je rijdt dan door de tuinen en krijgt uitleg (wel in het Frans). 

Fijn charmant hotel

Een voordeel is dat alles wat we deden op wandelafstand van ons hotel lag. Niet onbelangrijk als je met kleinere kinderen naar Chantilly trekt… Het is een klein, fijn, charmant en proper hotel met een zeer vriendelijk onthaal. Wij hadden twee aansluitende kamers zodat we met ons gezin dicht bij elkaar lagen en andere mensen geen last van ons hadden, want met twee kinderen… hahahaha. Het ontbijt was overheerlijk. Zoveel keuze en zo gezellig. Onze kinderen vonden het natuurlijk superleuk om zelf hun eitjes te koken en te mogen kiezen wat ze aten. 

Potager des Princes 

We brachten ook een bezoekje aan Potager des Princes. Prinsentuinen. Een ietwat vreemd gebeuren vonden wij maar wel kei leuk voor kleine kinderen én als planten en bloemen in volle bloei staan. We waren er nu tijdens Halloween en alles wat leuk versierd. Je vindt hier tuinen en kleine dieren. Op bepaalde tijdstippen doen ze ook kleine shows met de dieren. Een konijnen -en kippenrace bijvoorbeeld. 

Kindvriendelijke restaurantjes

We gingen eten in twee restaurants: Le Vertugadin en Histoire 2. Onze kinderen vonden het helemaal prima want in Frankrijk gaan de restaurants later open. Dat maakte dat ze later mochten gaan slapen. Dik feest! Heel veel keuze voor kinderen is er niet, maar ze smulden hun buik toch vol. Ook proefden we de populaire Chantilly room. Die is ietwat zoet en … lekker! De eerste avond gingen we naar … en de tweede avond bezochten we …. Beiden fijne plekjes om te eten en heel verschillend qua inrichting. Maar wat ze gemeen hadden was een heel vriendelijke bediening en dat is toch wel belangrijk. 

Leuk pretpark voor kleine kinderen

We eindigden ons tripje in een pretpark voor kinderen: La Mer De Sable.  Het was mooi en leuk versierd in thema Halloween, met veel randanimatie. We werden hartelijk ontvangen. Het pretpark is niet supergroot en ideaal voor kleinere kinderen. Kleuter en basisschoolkinderen gaan hier een hele dag PURE FUN beleven, I promise. Overal kunnen ze wel in en ze moeten niet teleurgesteld worden omdat ze te jong of the klein zijn. We vertrokken iets vroeger weer naar huis omdat het weer echt tegenzat, maar moest dat niet het geval zijn geweest dan hadden we onze kinderen een pyjama aangedaan in de auto en na het avondeten vertrokken zijn. 

Met kinderen naar Chantilly? Geen probleem dus…

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply