Unicorns & Fairytales
groeimelk - unicorns & fairytales
moederschap My life Ontwikkeling

Overschakelen naar gewone vloeibare groeimelk!

Yes! We mogen stilletjes aan overschakelen naar gewone vloeibare groeimelk. Weg met schepjes poeder. Halleluja. Dat lijkt binnenkort verleden tijd. Een nieuwe fase is weer aangebroken. Help, waar is mijn baby naartoe?

Koemelkeiwitallergie

Yes, we gaan overschakelen op groeimelk. Enkele weken na Lex zijn geboorte zijn we op advies van de arts overgestapt naar een speciaalvoeding voor kindjes met koemelkallergie, Niet de meest aangename melk voor een kindje om te drinken. Maar nodig omdat we een vermoeden hadden dat er iets aan de hand was. We mochten nadien van onze kinderarts ook niet meteen overschakelen omdat Lex voortdurend ziek was. Dat weten jullie ondertussen wel al waarschijnlijk… Maar na overleg met de arts hebben we groen licht gekregen. Omdat hij yoghurt wel kan verdragen en omdat hij er waarschijnlijk zo goed als uitgegroeid is (maar het wel gehad heeft omdat hij het anders niet zou lusten, lieten we ons te vertellen) mogen we stilaan overschakelen op vloeibare groeimelk.

Denk jij dat je kindje ook een allergie heeft? Lees hierover meer en raadpleeg een checklist 

Groeimelk

De overstap naar groeimelk is niet zo makkelijk als je van zo’n speciaalvoeding komt. Die poeder heeft een specifieke smaak. Het lukte dus in eerste instantie niet meteen om Lex zomaar groeimelk te geven. Ik appte de Nutricia Babyvoedinglijn nog maar eens (ik weet dat die razendsnel antwoorden) en ze gaven me erg goede tips, die ook werkten! Ik moest het poeder en de vloeibare melk mengen. Eerst een beetje groeimelk erbij, dan een halve fles en zo beetje bij beetje minder poeder. Binnenkort gaan we dus de poeder kunnen laten. Niet alleen handig, ook even een verlichting voor de portemonnee. Als je weet dat Lex tot een maand geleden ook nog ‘s nachts wou drinken dan kan het aantal bussen voeding aardig tellen. Nu nemen we Nutrilon Peutergroeimelk 1+.

De specifieke voedingsbehoeften van je kindje na de leeftijd van 1 jaar

Na de leeftijd van een jaar is je baby een peuter. Maar dit is ook een periode van snelle groei en ontwikkeling. Ze hebben essentiële voedingsstoffen nodig die bijdragen aan de ontwikkeling van het immuunsysteem, de hersenen en de beenderen en nood aan 4 keer meer calcium, 6 keer meer ijzer en 7 keer meer vitamine D dan volwassenen per kilo lichaamsgewicht. We moeten dus goed zien dat peuters voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen.

Groeimelk bevat de stoffen die je peuters en kleuters nodig hebben dus daarom kiezen wij ook daarvoor. Zelfs Vince wil nog elke avond en morgen een beker.

 

Nu afwachten…

We hebben reeds een poging gedaan om over te schakelen maar Lex wel ziek. Ik ook, dus het is misschien toeval. We gaan deze week nog eens een poging doen en ik hou jullie graag op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

 

Drinken jullie kinderen groeimelk ? Meer info over groeimelk vind je hier

XOXO

Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply