Unicorns & Fairytales
zweettest - unicorns & fairytales
moederschap My life Ontwikkeling Personal

De eerste stappen om uit te zoeken waarom Lex zo vaak ziek is

Vorige week hadden we onze eerste afspraak in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) om uit te zoeken wat er aan de hand is met Lex. Het was even slikken al moet ik nog niet panikeren. Maar voor wie mij kent weet dat dit moeilijk is.

Doorverwezen

We moesten in ons ziekenhuis alvast een zweettest laten doen om muco uit te kunnen sluiten. Nadien werden we verwacht bij de longspecialist (pneumoloog) om ons verhaal te doen en ook om de resultaten te bespreken. Eigenlijk waren we best zenuwachtig. Ook wel opgelucht dat we eindelijk het gevoel hadden om geholpen te worden, ook al was er nog niets gebeurd. Het feit alleen al dat we doorverwezen werden was goed voor ons. Lex is voortdurend ziek en het kan zo niet meer verder. Ook is Lex al opgenomen geweest in het ziekenhuis door uitdroging na een buikgriep. Het keerpunt kwam er na bijna een nieuwe opname omdat hij op het randje stond van een longontsteking. Gelukkig was er mijn moedergevoel op dat moment. Toen zijn we doorverwezen want het kan niet zo verdergaan. Er moet iets aan de hand zijn.

zweettest - unicorns & fairytales

Gevoelige longen

We deden ons verhaal aan de dokter en die stelde ons allerlei vragen. Ook welke behandelingen we al hadden toegepast en of we moesten puffen. Wij wisten eigenlijk helemaal niet waarvoor dat diende maar deden gewoon wat de dokters zeiden. Blijkbaar heeft de oranje puffer pas nut wanneer je die meer dan twee weken aan een stuk geeft. Dat wisten we dus al niet. Pas dan begint die te werken. Dat vind ik al zo jammer want dan hebben de voorbije behandelingen met de oranje puffer geen nut gehad… Ze hoorde alvast een hele kleine piep op de longen wat sowieso, in combinatie met ons verhaal, vermoedelijk zal wijzen op gevoelige longen. Dat kan in het beste geval zeker al behandeld worden met puffen. Maar daarvoor is het nog te vroeg. Eerst stap per stap onderzoeken en een goede diagnose stellen…

zweettest - unicorns & fairytales

Zweettest

Maar toen kwam even een mokerslag. Nou ja, voor mij. Mijn hooggevoeligheid en moedergevoel speelde me waarschijnlijk parten maar toen ze zei dat de resultaten van de zweettest twijfelachtig waren en opnieuw moesten gebeuren voelde ik de tranen zo opwellen. Helemaal toen ze me vroeg of ik wist waarvoor de zweettest diende. Ik begon te huilen terwijl ze rustig verder vertelde. Ze stelde ons wel gerust met het feit dat, moest hij zware muco hebben, hij ook een groeiachterstand en spijsverteringsproblemen zou hebben en dat hij er echt wel vrolijk en levendig uitzag. Maar toch… er bestaat wel altijd een kans dat hij een lichtere vorm heeft. Ik mag er niet aan denken.

zweettest - unicorns & fairytales

Afwachten

We moesten meteen bloed laten prikken en maakten een afspraak voor een nieuwe zweettest. Het gaan even twee weken vol spanning zijn. Op 13 mei hebben we een nieuwe afspraak. Ik moet mijn best doen maar ik blijf erg positief. Ik ben van nature iemand die altijd ofwel het beste ofwel het ergste in de dingen ziet. Je kan je dus voorstellen wat ik nu denk. Morgen moet ik opnieuw de zweettest laten doen. Ik ben wel zenuwachtig eigenlijk. Mijn vriend en ouders kunnen niet mee dus ik ben alleen.

zweettest - unicorns & fairytales

Dapper ventje

Wij hebben een super dapper ventje. Hij schreeuwt het uit bij het prikken van het bloed maar nadien gooide hij kusjes naar de verpleegster en waaide hij. Hij is zo lief. Ik mag er niet aan denken dat er iets mis is. Hopelijk groeit hij eruit, heeft hij gewoon wat gevoelige luchtwegen en is er verder niets aan de hand. Ons ventje is altijd zo vrolijk dat je aan hem niet ziet dat er iets mis is.

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Nicky
  4 juni 2018 at 07:14

  Ik volg met heel veel spanning jullie verhaal. Hier ook een zoontje dat continu ziek is, en waar het moedergevoel zegt dat dit niet meer normaal is. Ik hoop op het beste voor jullie!

  • Reply
   Nathalie
   4 juni 2018 at 17:15

   oh erg eh, dat gevoel dat er iets is maar niet weten wat. Hopelijk ook voor jullie snel duidelijkheid…

Leave a Reply