Unicorns & Fairytales
binnenactiviteiten tijdens de paasvakantie - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops op vakantie Spelen

Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

Er zijn tijdens de paasvakantie ongetwijfeld van die momenten dat het regent, slecht weer is of dat je gewoon eens binnenshuis wil blijven. Ik geef jullie enkele tips mee om binnen te doen tijdens een vakantie of als het slecht weer is. Aanvullingen zijn natuurlijk steeds welkom. Welke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie of tijdens een weekend zie jij wel zitten? 

Dingen om binnen te doen met kinderen

Ben je op zoek naar binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie wegens slecht weer of in eender welke vakantie of weekend? Dan geef ik je graag wat tips. Ondertussen heb ik er al veel verzameld. het kan nooit kwaad om wat inspiratie op te doen denk ik…

1. Honderd anti-verveeltips

Ik schreef laatst een artikel waarin ook veel binnenactiviteiten staan voor kinderen tijdens vakanties. Er staan wel 100 anti-verveeltips op. Misschien zeker de moeite om daar eens een kijkje te gaan nemen…

2. Eieren beschilderen

Een echte paasactiviteit. Je kan ook leuke toestellen om eieren te beschilderen vinden. Zo moeten de kindjes er niet met hun vingers aanzitten en kunnen ze het ei makkelijk kleuren. Misschien enkele vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om mee te komen schilderen? Vergeet ze niet een schilderschort aan te doen hahaha.

Lees ook: Eitjes met natuurlijke ingrediënten kleuren 

of dit: Paaseieren knutselen & leuke activiteiten met eieren

eieren natuurlijk verven - unicorns & fairytales

3. Educatieve activiteiten

Je kan ook educatieve activiteiten verzinnen voor je kinderen. Ik heb leuke printables gemaakt , die je kunt afdrukken en lamineren om thuis te herbruiken. Zo kan je met de zonnebloemen en bonen bundel samen de groei bestuderen van bonen en zaden en ook de levenscyclus maken. Er zijn nog tal van andere printables.

bonen ontkiemen - unicorns & fairytales

4. Een verhaal stempelen

Erg leuk zijn de stempels van Hema (en ook in andere winkels). De laatste doos die we kochten bevatten allerlei figuurtjes waar je echt een verhaal mee kan stempelen: huizen, verkeersborden, fietsen, zonnetje, wolk, fabriek, … Je kan een landschap tekenen en je kind er de auto’s, huizen, bomen en andere figuurtjes op laten stempelen. Leuk idee, niet? (Je kan ze natuurlijk ook gewoon laten stempelen, dat is al leuk genoeg)

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

5. Eieren vullen en verstoppen

Er zijn honderden binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie. Wij hebben tijdens Pasen enkele plastieken eieren gekocht die we konden vullen met leuke dingen. Vince mocht ze dan gaan zoeken. Nog steeds vindt hij de eieren leuk en steekt er zelf spulletjes in. Kijk hier voor meer.

Je kan ook vulbare eitjes in een bak doen met rijst zodat ze die kunnen vullen. Zo maak je er een sensopatische activiteit van.

Wanneer je de verschillende vulbare eieren vult met bepaalde dingen kan je een geluidenmemory maken. Supertof!

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

6. Paasmandje maken

Zin om te knutselen? Je kan op een eenvoudige wijze een mooi mandje maken. Koop wat versierspullen zoals stickers, stempels, gekleurd papier en meer en je kan een mooi mandje maken. Pasen al voorbij? Toch niet erg? Dan maak je een leuk mandje om andere dingen in te steken. Ik heb het met de kids van mijn klas gedaan en ze vonden het ge-wel-dig.

lees ook: Een leuk paasmandje knutselen om eitjes te verzamelen

paasmandje knutselen - unicorns & fairytales

7. Eenvoudig knutselen

Je kan met vrij weinig materiaal al heel erg leuke dingen knutselen. Ga maar eens kijken op mijn creatief Instagram account OUT OF THE BOX PLAY of lees de volgende artikels…

 8x knutselen met Pasen 

leuke knutselactiviteiten en spelletjes tijdens Pasen

Knutselen met Pasen? Check deze ORIGINELE creatieve ideetjes!

Activiteiten in de Paasvakantie met kinderen

knutselactiviteiten tijdens Pasen - unicorns & fairytales

8. Koekjes bakken of pudding maken

Koekjes bakken is leuk! Tegenwoordig hebben ze zo’n leuke vormpjes en stempels om je baksels mee te versieren. Maak samen koekjes en steek ze in je gemaakt paasmandje? Wat denk je van koekjes met icing of gezondere havermoutkoekjes?

Je kan ook lekkere pudding maken? Nostalgie!!!

samen pudding maken - unicorns & fairytales

 

9. Verhaaltjes lezen over Pasen

Boekjes lezen blijft leuk dus waarom geen boekjes over Pasen? Er zijn er genoeg… Ook leuke spelletjesboeken en doeboeken met als thema Pasen kan je vinden om je kinderen bezig te houden tijdens de Paasvakantie.

Vind hier veel prentenboeken over Pasen!

10. Paastakken versieren

Koop een mooie paastak en versier hem samen. Hang er leuke eitjes in, zelfgemaakt of gekocht, wikkel de takken in met stof of maak er een eigen versie van.

knutselen voor Pasen - unicorns & fairytales

11. Verhaal vertellen met dobbelstenen

Zin om een leuk verhaal te vertellen? Met de story cubes kan je eindeloos verhalen verzinnen. Dit is natuurlijk al voor grotere kinderen die al goed kunnen vertellen. Je kan ze kopen bij De BanierIk heb het met de kinderen van mijn klas uitgeprobeerd en ze vonden het geweldig. Ideaal om de fantasie aan te wakkeren.

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

12. Lego

Haal nog eens Lego boven. Van oma en opa heeft Vince een doos Lego Duplo gekregen van een nieuwe serie. The perfect gift als je het mij vraagt. De serie heet ‘Rond de wereld’ en laat je kind kennis maken met verschillende werelddelen. Dit is de Savanne. Je hebt ook het Poolgebied, Rond de wereld, Jungle enz… Danku oma en opa! Wat ze niet wisten is dat wij voor Vince het Poolgebied als cadeau hebben. Maar geen probleem, Lego is always a good idea 😉

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

 

13. Een (gezelschap)spel spelen

Er zijn superveel gezelschapsspelletjes te vinden op de markt. Kinderen vinden het geweldig om met jou te spelen en bovendien is het goed voor hun ontwikkeling. Onze kinderen zijn een beetje heel veel fan van UNO!

Educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen

Gezelschapsspelletjes voor kleuters en jonge kinderen

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

5 leuke spelletjes voor kleuters tijdens slecht weer

https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=32875&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fspeelgoed%2Findex.html&name=speelgoed

14. Verkleden

Waarom eens niet verkleden en in de huid kruipen van een ander personage? Kinderen houden ervan. Je kan in vele winkels leuke verkleedspullen aan kleine prijsjes vinden. Probeer maar eens. Vooral leuk als er nog andere kinderen zijn.

Lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

verkleedkoffer tips - unicorns & fairytales

15. Kijk een leuke film

Nestel je gezellig in de zetel met een paasei en bekijk je lievelingsfilm! Netflix, opgenomen programma’s of DVD’s. Kinderen kunnen er enorm van genieten om dit samen met jou te doen, zeker nu de bioscopen gesloten zijn…

16. Bezoek (virtueel) een museum

No kidding, ga gewoon eens naar een museum! Virtueel kan dus ook hé!  Er zijn kei leuke musea die hun deuren wagenwijd openzetten voor kinderen. Zo bezochten wij recent het Red Star Line Museum.  Maar er zijn er tal van anderen.

Wij bezochten het WOM in Brussel , samen met het Kindermuseum en dat zijn super kindvriendelijke plekjes

Deze dus: Uitstap tip // World of mind in Brussel

en ook deze: Uitstap tip // Kindermuseum in Brussel

Lees ook: Musea saai? Ik denk het ni!

en ook: Activiteiten in musea, expo’s en uitstappen voor kids rond thema KUNST

en natuurlijk deze: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

17. Lezen

Maak samen een gezellig leeshoekje en ga aan het lezen. Heb je mijn 126 tips al gezien hoe je (begrijpend) lezen kan leuk maken?

Bamboom babyspullen - unicorns & fairytales

18. Kleuren, schilderen, krijten

Laat je kinderen gewoon eens tekenen. Of geef ze schildergerief. Je kan ook met stoepkrijt allerlei leuke kunstwerken maken.  Voor de echte creatievelingen : je kan ook makkelijk zelf stoepkrijt maken.

19. Sorteer en speel

Slecht weer en zoek je dingen om binnen te doen met de kinderen? Laat ze zelf mee opruimen en sorteren en kiezen welk speelgoed je eens uit de kasten gaat halen. Bied het zeker niet allemaal tegelijk aan.

lees ook: Dingen waarop je moet letten bij het aanbieden van speelgoed

20. Upcycle FUN

Zijn jullie crew bea’s en heb je veel kosteloos materiaal? Dan kan je aan de slag gaan met deze leuke DIY:

Upcycling DIY: een mega coole garage van karton maken!

Upcycling DIY: gebruik een lege bokaal als snoeppot gift

Leuke knutselactiviteiten en spelletjes rond Pasen met kinderen

Superleuke knutseltips met kosteloos materiaal

Je kan ook op mijn blog bij DIY en CREATIEF allerlei knutseltips vinden. Tips genoeg, I promise

mokken versieren met porseleinstift - unicorns & fairytales

21. Kampen maken

Kinderen vinden het heerlijk om samen kampen te maken en zich dan te verstoppen. Superleuk. Haal die lakens maar boven.

22. Plezier in bad

Ga eens lekker in bad en have fun. Je kan veel doen in bad, zelfs verven!

Met deze activiteiten en badspeelgoed hebben je kids een super badtijd!

Play Dough zeep voor bad op twee verschillende manieren

Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

Badtijd is altijd fijn op deze manier

23. Moestuinieren binnen?

Begin eens een klein moestuintje. Je kan dat ook gemakkelijk binnen doen. Je kan gemakkelijk bepaalde kruiden binnen zetten en samen met je kinderen kijken hoe ze groeien.

24. Canvas beschilderen

Altijd een topper als je niet weet wat te doen. Canvassen heb je in verschillende maten en soorten. Met afplaktape kan je mooie dingen maken en jouw kleine spruit maakt een heus kunstwerk. Wij maakten een canvas met de letter ‘V’ van Vince. Cadeautje voor … ? Dat mag Vince zelf kiezen. Uiteraard kan je zoveel leuke dingen doen: eieren afplakken, vormpjes, lijnen…

canvas schilderen Valentijn - unicorns & fairytales

25. Speeldeeg maken of kopen

Je kan zelf speeldeeg maken in verschillende kleurtjes en geurtjes of je kan er bij mij ook kopen. Via mijn Instagram pagina OUT OF THE BOX PLAY verkoop ik mijn natuurlijke speeldeeg. Gemaakt met natuurlijke ingrediënten en kan maanden bijgehouden worden !

natuurlijk speeldeeg - unicorns & fairytales

26. Maak een LAB thuis

Goed weer? Ga de tuin in en zet een wetenschapslab klaar voor je kinderen waar ze kunnen experimenteren naar hartelust. Ze vinden dit geweldig hoor!

TIPPPPPPP : 1000 Corona proof activiteiten met je kinderen

en ook: Meer dan 150 Anti-verveeltips tijdens vakanties… alstublieft…

27. Maak een parcours

Laat kinderen een heel parcours bouwen. Ken je de Stapelsteinen? Die kunnen er zeker voor gebruikt worden, maar een heleboel kussens en andere spullen zullen het ook wel doen…

28. Zelf een spel verzinnen

Laat kinderen zelf eens een gezelschapsspel verzinnen of knutselen. De fantasie van kinderen is vaak groter dan je denkt.

29. Online escaperoom

Er zijn tal van online escaperooms tegenwoordig. Op het internet vind je ongetwijfeld leuke virtuele aanbiedingen.

30. Vervelen

Het kan zeker geen kwaad om kinderen zich te laten vervelen. Wedden dat ze (als je het zeuren er even bij neemt) met een leuk spel op de proppen komen?

31. Sensory play

Voor sommigen nog onbekend terrein maar geef het eens een kans! Strooi maar eens een zak rijst in een bak en leg er spullen in. Of maak eens een small world met allerlei dingen. Wedden dat je kind gefascineerd raakt?

Weet je niet hoe te beginnen? Lees deze artikels dan zeker eens:

Sensory Play? It’s easy peasy lemon squizy!

30 educatieve, creatieve en sensory play activiteiten over de ruimte

Sensory table: superleuk om mee te spelen!

Hoe begin je aan sensopatisch spelen? Enkele tips!

sensory play - unicorns & fairytales

32. Tips uit mijn boek SPEEL!

Ben je op zoek naar inspiratie rond Sensory play of gewoon… spelen met je kinderen? Mijn boek SPEEL! biedt een antwoord op al je vragen. Hoe speel ik met kinderen? Moet ik altijd meespelen? Waar berg je al die werkjes op? Hoe begin ik aan sensopatisch spel?  Je krijgt honderden speeltips en recepten. Het boek is na amper een jaar al in tweede druk gegaan en is ook zeer populair bij leerkrachten, therapeuten, speelkampbegeleiders en meer…

Je vindt mijn boek oa HIER

Toch goed weer?

Blijkt het toch even goed weer te zijn? Trek erop uit. Ga even wandelen of fietsen en haal een frisse neus. Of bekijk deze leuke uitstappen en activiteiten tijdens de Paasvakantie eens.

Of ga naar een bos en doe daar leuke dingen. Snuif de natuur op!

binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie - unicorns & fairytales

Er zijn natuurlijk nog 100 000 binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie die je kan doen. Vul gerust aan met jullie tips! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  30 maart 2016 at 14:21

  Wij hebben van Nijntje het verstopspel, of hoe dat ook heet. Je moet heel eenvoudig Nijntje verstoppen en dan moet je peuter ernaar op zoek door goed te luisteren naar Nijntjes “geroep”. Wanneer ze wat ouder zijn, kan je ook de bijgevoegde kaartjes gebruiken. Deze dienen dan als tip om de verstopplek te vinden. Heel leuk ook.

  • Reply
   Nathalie
   1 april 2016 at 08:03

   Super he! Wij hebben dat van Peppa Pig! Je hebt ze ook van Bumba. Doen ze inderdaad heel graag. Thx voor de tip 🙂

Leave a Reply