Unicorns & Fairytales
rucomfy beanbags - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops op vakantie Spelen

Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

Er zijn tijdens de paasvakantie ongetwijfeld van die momenten dat het regent of dat je gewoon eens binnenshuis wil blijven. Vince verveelt zich vaak als er geen andere kindjes in de buurt zijn en wil dan steeds met ons spelen. Ik geef jullie mijn tips mee om binnen te doen. Aanvullingen zijn natuurlijk steeds welkom.

1. Kleuren, kleuren en nog eens kleuren

Mijn kinderen vinden het kei leuk om gewoon te kleuren. Ik heb een opbergdoos van IKEA waar ik verschillende dingen heb ingestoken: kleurpotloden, stiften, wascokrijtjes, verftubes, wonder colors en window markers. Ze zijn trouwens bijna allemaal van Crayola en Stabilo. Je kan er hier meer over lezen. Het is een geweldig merkje en ze hebben veel leuks om met kinderen te doen. Knutselen, kleuren, verven… We proberen Vince allerlei dingen aan te bieden: gewoon wit papier, kleurboeken en natuurlijk de inkleurbare placemat! Superleuk en spotgoedkoop!

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

2. Eieren beschilderen

Een echte paasactiviteit. Je kan ook leuke toestellen om eieren te beschilderen vinden. Zo moeten de kindjes er niet met hun vingers aanzitten en kunnen ze het ei makkelijk kleuren. Misschien enkele vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om mee te komen schilderen? Vergeet ze niet een schilderschort aan te doen hahaha.

binnenactiviteiten pasen - unicorns & fairytales

3. Canvas beschilderen

Altijd een topper als je niet weet wat te doen. Canvassen heb je in verschillende maten en soorten. Met afplaktape kan je mooie dingen maken en jouw kleine spruit maakt een heus kunstwerk. Wij maakten een canvas met de letter ‘V’ van Vince. Cadeautje voor … ? Dat mag Vince zelf kiezen. Uiteraard kan je zoveel leuke dingen doen: eieren afplakken, vormpjes, lijnen…

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

4. Een verhaal stempelen

Erg leuk zijn de stempels van Hema (en ook in andere winkels). De laatste doos die we kochten bevatten allerlei figuurtjes waar je echt een verhaal mee kan stempelen: huizen, verkeersborden, fietsen, zonnetje, wolk, fabriek, … Je kan een landschap tekenen en je kind er de auto’s, huizen, bomen en andere figuurtjes op laten stempelen. Leuk idee, niet? (Je kan ze natuurlijk ook gewoon laten stempelen, dat is al leuk genoeg)

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

5. Eieren vullen en verstoppen

Wij hebben tijdens Pasen enkele plastieken eieren gekocht die we konden vullen met leuke dingen. Vince mocht ze dan gaan zoeken. Nog steeds vindt hij de eieren leuk en steekt er zelf spulletjes in. Kijk hier voor meer.

Je kan ook vulbare eitjes in een bak doen met rijst zodat ze die kunnen vullen. Zo maak je er een sensopatische activiteit van.

Wanneer je de verschillende vulbare eieren vult met bepaalde dingen kan je een geluidenmemory maken. Supertof!

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

6. Paasmandje maken

Zin om te knutselen? Je kan op een eenvoudige wijze een mooi mandje maken. Koop wat versierspullen zoals stickers, stempels, gekleurd papier en meer en je kan een mooi mandje maken. Pasen al voorbij? Toch niet erg? Dan maak je een leuk mandje om andere dingen in te steken. Ik heb het met de kids van mijn klas gedaan en ze vonden het ge-wel-dig.

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

7. Eenvoudig knutselen

Je kan met vrij weinig materiaal al heel erg leuke dingen knutselen. Ik verzamelde op Pinterest enkele leuke paasknutsels voor kinderen, die ik regelmatig aanvul. Neem daar maar eens een kijkje.

Lees ook:  8x knutselen met Pasen 

en ook deze leuke knutselactiviteiten en spelletjes tijdens Pasen

knutselactiviteiten tijdens Pasen - unicorns & fairytales

8. Koekjes bakken of pudding maken

Koekjes bakken is leuk! Tegenwoordig hebben ze zo’n leuke vormpjes en stempels om je baksels mee te versieren. Maak samen koekjes en steek ze in je gemaakt paasmandje? Wat denk je van koekjes met icing of gezondere havermoutkoekjes?

Je kan ook lekkere pudding maken? Nostalgie!!!

samen pudding maken - unicorns & fairytales

 

9. Verhaaltjes lezen over Pasen

Boekjes lezen blijft leuk dus waarom geen boekjes over Pasen?

10. Paastakken versieren

Koop een mooie paastak en versier hem samen. Hang er leuke eitjes in, zelfgemaakt of gekocht, wikkel de takken in met stof of maak er een eigen versie van. Bij Mamaliefde kan je een mooi voorbeeld zien.

11. Verhaal vertellen met dobbelstenen

Zin om een leuk verhaal te vertellen? Met de story cubes kan je eindeloos verhalen verzinnen. Dit is natuurlijk al voor grotere kinderen die al goed kunnen vertellen. Je kan ze kopen bij De BanierIk heb het met de kinderen van mijn klas uitgeprobeerd en ze vonden het geweldig. Ideaal om de fantasie aan te wakkeren.

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

12. Lego 

Haal nog eens Lego boven. Van oma en opa heeft Vince een doos Lego Duplo gekregen van een nieuwe serie. The perfect gift als je het mij vraagt. De serie heet ‘Rond de wereld’ en laat je kind kennis maken met verschillende werelddelen. Dit is de Savanne. Je hebt ook het Poolgebied, Rond de wereld, Jungle enz… Danku oma en opa! Wat ze niet wisten is dat wij voor Vince het Poolgebied als cadeau hebben. Maar geen probleem, Lego is always a good idea 😉

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

13. Een (gezelschap)spel spelen

Voor peuters vanaf twee jaar is er zeker al wel wat op de markt. Eenvoudige spelletjes natuurlijk. Deze twee hebben wij in huis gehaald om te geven met Vince zijn verjaardag! Visjes vangen en een memory van Nijntje. Ik denk dat ik al weet welke de favoriet gaat zijn van Vince… Jullie ook? Kies een leuk gezelschapsspel uit en kijk zeker naar de geschikte leeftijd. Deze spelletjes komen van De Blauwe Kapitein.

lees ook: 5 leuke spelletjes voor kleuters tijdens slecht weer

https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=32875&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fspeelgoed%2Findex.html&name=speelgoed

14. Verkleden

Waarom eens niet verkleden en in de huid kruipen van een ander personage? Kinderen houden ervan. Je kan in vele winkels leuke verkleedspullen aan kleine prijsjes vinden. Probeer maar eens. Vooral leuk als er nog andere kinderen zijn.

Lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

verkleedkoffer tips - unicorns & fairytales

15. Kijk een leuke film

Nestel je gezellig in de zetel met een paasei en bekijk je lievelingsfilm!

 

16. Bezoek een museum

No kidding, ga gewoon eens naar een museum! Er zijn kei leuke musea die hun deuren wagenwijd openzetten voor kinderen. Zo bezochten wij recent het Red Star Line Museum.  Maar er zijn er tal van anderen.

Lees ook: Musea saai? Ik denk het ni!

 

Toch goed weer?

Blijkt het toch even goed weer te zijn? Trek erop uit. Ga even wandelen of fietsen en haal een frisse neus. Of bekijk deze leuke uitstappen en activiteiten tijdens de Paasvakantie eens.

240AABF8 9723 4B62 B68A B3BD74AA8740 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

 

Er zijn natuurlijk nog 100 000 activiteiten die je kan doen. Vul gerust aan met jullie tips! 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  30 maart 2016 at 14:21

  Wij hebben van Nijntje het verstopspel, of hoe dat ook heet. Je moet heel eenvoudig Nijntje verstoppen en dan moet je peuter ernaar op zoek door goed te luisteren naar Nijntjes “geroep”. Wanneer ze wat ouder zijn, kan je ook de bijgevoegde kaartjes gebruiken. Deze dienen dan als tip om de verstopplek te vinden. Heel leuk ook.

  • Reply
   Nathalie
   1 april 2016 at 08:03

   Super he! Wij hebben dat van Peppa Pig! Je hebt ze ook van Bumba. Doen ze inderdaad heel graag. Thx voor de tip 🙂

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Breng je verhaal tot leven met deze toverboekjes! & WIN

Kinderen gaan hiervan smullen, dat weet ik nu al zeker. Ken je de Toverboekjes van Clavis al? Wel, het zijn...

Sluiten