Unicorns & Fairytales
binnenactiviteiten tijdens de paasvakantie - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops op vakantie Spelen

Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

Er zijn tijdens de paasvakantie ongetwijfeld van die momenten dat het regent, slecht weer is of dat je gewoon eens binnenshuis wil blijven. En nu, sinds de corona, blijven meer en meer mensen thuis.  Ik geef jullie enkele tips mee om binnen te doen tijdens een vakantie of als het slecht weer is. Aanvullingen zijn natuurlijk steeds welkom. Welke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie of tijdens een weekend zie jij wel zitten? 

Dingen om binnen te doen met kinderen

Ben je op zoek naar binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie wegens slecht weer of in eender welke vakantie of weekend? Dan geef ik je graag wat tips. Ondertussen heb ik er al veel verzameld. het kan nooit kwaad om wat inspiratie op te doen denk ik…

1. Honderd anti-verveeltips

Ik schreef laatst een artikel waarin ook veel binnenactiviteiten staan voor kinderen tijdens vakanties. Er staan wel 100 anti-verveeltips op. Misschien zeker de moeite om daar eens een kijkje te gaan nemen…

2. Eieren beschilderen

Een echte paasactiviteit. Je kan ook leuke toestellen om eieren te beschilderen vinden. Zo moeten de kindjes er niet met hun vingers aanzitten en kunnen ze het ei makkelijk kleuren. Misschien enkele vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om mee te komen schilderen? Vergeet ze niet een schilderschort aan te doen hahaha.

Lees ook: Eitjes met natuurlijke ingrediënten kleuren

5D8321E4 0737 4B48 9AC1 4D31653CE04B 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

3. Educatieve activiteiten

Je kan ook educatieve activiteiten verzinnen voor je kinderen. Ik heb een paasbundel te koop op Etsy, die je kunt afdrukken en lamineren om thuis te herbruiken.

4. Een verhaal stempelen

Erg leuk zijn de stempels van Hema (en ook in andere winkels). De laatste doos die we kochten bevatten allerlei figuurtjes waar je echt een verhaal mee kan stempelen: huizen, verkeersborden, fietsen, zonnetje, wolk, fabriek, … Je kan een landschap tekenen en je kind er de auto’s, huizen, bomen en andere figuurtjes op laten stempelen. Leuk idee, niet? (Je kan ze natuurlijk ook gewoon laten stempelen, dat is al leuk genoeg)

FullSizeRender 1109 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

FullSizeRender 1118 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

5. Eieren vullen en verstoppen

Er zijn honderden binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie. Wij hebben tijdens Pasen enkele plastieken eieren gekocht die we konden vullen met leuke dingen. Vince mocht ze dan gaan zoeken. Nog steeds vindt hij de eieren leuk en steekt er zelf spulletjes in. Kijk hier voor meer.

Je kan ook vulbare eitjes in een bak doen met rijst zodat ze die kunnen vullen. Zo maak je er een sensopatische activiteit van.

Wanneer je de verschillende vulbare eieren vult met bepaalde dingen kan je een geluidenmemory maken. Supertof!

FullSizeRender 1077 1024x768 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

6. Paasmandje maken

Zin om te knutselen? Je kan op een eenvoudige wijze een mooi mandje maken. Koop wat versierspullen zoals stickers, stempels, gekleurd papier en meer en je kan een mooi mandje maken. Pasen al voorbij? Toch niet erg? Dan maak je een leuk mandje om andere dingen in te steken. Ik heb het met de kids van mijn klas gedaan en ze vonden het ge-wel-dig.

lees ook: Een leuk paasmandje knutselen om eitjes te verzamelen

5ACB1256 D68C 4E30 A8A9 00DA714F4FCD 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

7. Eenvoudig knutselen

Je kan met vrij weinig materiaal al heel erg leuke dingen knutselen. Ik verzamelde op Pinterest enkele leuke paasknutsels voor kinderen, die ik regelmatig aanvul. Neem daar maar eens een kijkje.

Lees ook:  8x knutselen met Pasen 

en ook deze leuke knutselactiviteiten en spelletjes tijdens Pasen

D180A2AA 4036 4E0B AC99 C3DB3850E6FC 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

8. Koekjes bakken of pudding maken

Koekjes bakken is leuk! Tegenwoordig hebben ze zo’n leuke vormpjes en stempels om je baksels mee te versieren. Maak samen koekjes en steek ze in je gemaakt paasmandje? Wat denk je van koekjes met icing of gezondere havermoutkoekjes?

Je kan ook lekkere pudding maken? Nostalgie!!!

E3613CBD 8525 46A2 999A 6C9F4FC7791D 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

 

9. Verhaaltjes lezen over Pasen

Boekjes lezen blijft leuk dus waarom geen boekjes over Pasen? Er zijn er genoeg… Ook leuke spelletjesboeken en doeboeken met als thema Pasen kan je vinden om je kinderen bezig te houden tijdens de Paasvakantie.

Vind hier veel prentenboeken over Pasen!

550x742 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

10. Paastakken versieren

Koop een mooie paastak en versier hem samen. Hang er leuke eitjes in, zelfgemaakt of gekocht, wikkel de takken in met stof of maak er een eigen versie van.

11. Verhaal vertellen met dobbelstenen

Zin om een leuk verhaal te vertellen? Met de story cubes kan je eindeloos verhalen verzinnen. Dit is natuurlijk al voor grotere kinderen die al goed kunnen vertellen. Je kan ze kopen bij De BanierIk heb het met de kinderen van mijn klas uitgeprobeerd en ze vonden het geweldig. Ideaal om de fantasie aan te wakkeren.

FullSizeRender 1134 1024x811 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

12. Lego

Haal nog eens Lego boven. Van oma en opa heeft Vince een doos Lego Duplo gekregen van een nieuwe serie. The perfect gift als je het mij vraagt. De serie heet ‘Rond de wereld’ en laat je kind kennis maken met verschillende werelddelen. Dit is de Savanne. Je hebt ook het Poolgebied, Rond de wereld, Jungle enz… Danku oma en opa! Wat ze niet wisten is dat wij voor Vince het Poolgebied als cadeau hebben. Maar geen probleem, Lego is always a good idea 😉

FullSizeRender 1122 1024x768 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

 

13. Een (gezelschap)spel spelen

Er zijn superveel gezelschapsspelletjes te vinden op de markt. Kinderen vinden het geweldig om met jou te spelen en bovendien is het goed voor hun ontwikkeling. Onze kinderen zijn een beetje heel veel fan van UNO!

Educatieve gezelschapsspelletjes voor kinderen

Gezelschapsspelletjes voor kleuters en jonge kinderen

Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

5 leuke spelletjes voor kleuters tijdens slecht weer

F109B7CF EFB5 4763 8150 F0CB664018C4 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

14. Verkleden

Waarom eens niet verkleden en in de huid kruipen van een ander personage? Kinderen houden ervan. Je kan in vele winkels leuke verkleedspullen aan kleine prijsjes vinden. Probeer maar eens. Vooral leuk als er nog andere kinderen zijn.

Lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

knalgroene toddler draken cape 2 e1550484845314 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

15. Kijk een leuke film

Nestel je gezellig in de zetel met een paasei en bekijk je lievelingsfilm! Netflix, opgenomen programma’s of DVD’s. Kinderen kunnen er enorm van genieten om dit samen met jou te doen, zeker nu de bioscopen gesloten zijn…

16. Bezoek (virtueel) een museum

No kidding, ga gewoon eens naar een museum! Virtueel kan dus ook hé!  Er zijn kei leuke musea die hun deuren wagenwijd openzetten voor kinderen. Zo bezochten wij recent het Red Star Line Museum.  Maar er zijn er tal van anderen.

Lees ook: Musea saai? Ik denk het ni!

en ook: Activiteiten in musea, expo’s en uitstappen voor kids rond thema KUNST

en natuurlijk deze: Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

 

17. Lezen

Maak samen een gezellig leeshoekje en ga aan het lezen. Heb je mijn 126 tips al gezien hoe je (begrijpend) lezen kan leuk maken?

026092B9 4D9E 461E 9D56 3376F0706655 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

 

18. Kleuren, schilderen, krijten

Laat je kinderen gewoon eens tekenen. Of geef ze schildergerief. Je kan ook met stoepkrijt allerlei leuke kunstwerken maken.  Voor de echte creatievelingen : je kan ook makkelijk zelf stoepkrijt maken.

19. Sorteer en speel

Slecht weer en zoek je dingen om binnen te doen met de kinderen? Laat ze zelf mee opruimen en sorteren en kiezen welk speelgoed je eens uit de kasten gaat halen. Bied het zeker niet allemaal tegelijk aan.

lees ook: Dingen waarop je moet letten bij het aanbieden van speelgoed

20. Upcycle FUN

Zijn jullie crew bea’s en heb je veel kosteloos materiaal? Dan kan je aan de slag gaan met deze leuke DIY:

Upcycling DIY: een mega coole garage van karton maken!

Upcycling DIY: gebruik een lege bokaal als snoeppot gift

Leuke knutselactiviteiten en spelletjes rond Pasen met kinderen

Superleuke knutseltips met kosteloos materiaal

Je kan ook op mijn blog bij DIY en CREATIEF allerlei knutseltips vinden. Tips genoeg, I promise

77A6D0BE 65A7 468E 9029 1318CB977B6B 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

21. Kampen maken

Kinderen vinden het heerlijk om samen kampen te maken en zich dan te verstoppen. Superleuk. Haal die lakens maar boven.

22. Plezier in bad

Ga eens lekker in bad en have fun. Je kan veel doen in bad, zelfs verven!

Met deze activiteiten en badspeelgoed hebben je kids een super badtijd!

Play Dough zeep voor bad op twee verschillende manieren

Zelf badzout, bruisballen en scrub maken

Badtijd is altijd fijn op deze manier

23. Moestuinieren binnen?

Begin eens een klein moestuintje. Je kan dat ook gemakkelijk binnen doen. Je kan gemakkelijk bepaalde kruiden binnen zetten en samen met je kinderen kijken hoe ze groeien.

24. Canvas beschilderen

Altijd een topper als je niet weet wat te doen. Canvassen heb je in verschillende maten en soorten. Met afplaktape kan je mooie dingen maken en jouw kleine spruit maakt een heus kunstwerk. Wij maakten een canvas met de letter ‘V’ van Vince. Cadeautje voor … ? Dat mag Vince zelf kiezen. Uiteraard kan je zoveel leuke dingen doen: eieren afplakken, vormpjes, lijnen…

A77DE000 E72F 4317 8BDE 0D965A635830 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

25. Speeldeeg maken of kopen

Je kan zelf speeldeeg maken in verschillende kleurtjes en geurtjes of je kan er bij mij ook kopen. Via mijn Instagram pagina OUT OF THE BOX PLAY verkoop ik mijn natuurlijke speeldeeg. Gemaakt met natuurlijke ingrediënten en kan maanden bijgehouden worden !

FullSizeRender 26 1 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

26. Maak een LAB thuis

Goed weer? Ga de tuin in en zet een wetenschapslab klaar voor je kinderen waar ze kunnen experimenteren naar hartelust. Ze vinden dit geweldig hoor!

 

TIPPPPPPP : 1000 Corona proof activiteiten met je kinderen

en ook: Meer dan 150 Anti-verveeltips tijdens vakanties… alstublieft…

 

Toch goed weer?

Blijkt het toch even goed weer te zijn? Trek erop uit. Ga even wandelen of fietsen en haal een frisse neus. Of bekijk deze leuke uitstappen en activiteiten tijdens de Paasvakantie eens.

Of ga naar een bos en doe daar leuke dingen. Snuif de natuur op!

11C5FF3A E116 4CF6 A160 20C95FF159F0 768x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

20x originele 8 2 683x1024 - Leuke binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie

Er zijn natuurlijk nog 100 000 binnenactiviteiten tijdens de Paasvakantie die je kan doen. Vul gerust aan met jullie tips! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  30 maart 2016 at 14:21

  Wij hebben van Nijntje het verstopspel, of hoe dat ook heet. Je moet heel eenvoudig Nijntje verstoppen en dan moet je peuter ernaar op zoek door goed te luisteren naar Nijntjes “geroep”. Wanneer ze wat ouder zijn, kan je ook de bijgevoegde kaartjes gebruiken. Deze dienen dan als tip om de verstopplek te vinden. Heel leuk ook.

  • Reply
   Nathalie
   1 april 2016 at 08:03

   Super he! Wij hebben dat van Peppa Pig! Je hebt ze ook van Bumba. Doen ze inderdaad heel graag. Thx voor de tip 🙂

Leave a Reply