Unicorns & Fairytales
DIY Educatief Fantasie My life Sensopatisch speelgoed sensory play Speelgoed voor kinderen van 3 jaar Speelgoed voor kinderen van 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 jaar Spelen

Met deze activiteiten en badspeelgoed hebben je kids een super badtijd!

Badtijd is voor kinderen vaak iets waar ze naar uitkijken! Mijn kinderen alvast wel. De laatste tijd maken ze wel vaak ruzie in bad. Misschien worden ze wat groot om samen in bad te gaan of anders hebben ze eens iets anders nodig om mee te spelen in bad. Ze hebben veel badspeelgoed, emmertjes, bekertjes, maar af en toe mag het wel eens iets meer zijn. Daarom deze leuke activiteiten die je met je kinderen kunt doen in bad. 

1. Play dough in bad

We laten even het badspeelgoed voor wat het geweest is en we nemen badklei mee! Je kinderen spelen onwaarschijnlijk wel graag met Play Dough? Maar wat als je die nu mee in bad zou kunnen nemen? Enkele weken geleden maakte ik Play Dough zeep om in het bad te gebruiken. Dat was wel erg leuk. Ze kunnen kneden en vormpjes maken en tegelijk zich wassen. Dit badklei zorgt zeker voor plezier.

badklei - zeepklei - unicorns & fairytales

2. Verven in bad met scheerschuim

Kinderen kliederen graag alles vol. Ze schilderen ook graag. Het bad is dé ideale plek om alles vol te schilderen want je kan het nadien gewoon wegspoelen en je kinderen zijn ook meteen proper. Als je een beetje scheerschuim mengt met voedingskleurstof dan krijg je mooie kleurtjes. Wel meteen wegspoelen nadien anders blijven dat vlekken in je bad en je badspeelgoed.

DIY Foam verf foam paint - unicorns & fairytales

3. Zelfgemaakte bruisballen laten schuimen

Je kan met enkele ingrediënten zelf bruisballen maken. Mijn kinderen zijn er dol op! De ingrediënten die je nodig hebt om bruisballen te maken zijn de volgende…

  • Natriumbicarbonaat (Starwax)
  • Citroenzuur (Starwax)
  • Kokosolie
  • Geurolie
  • Eventueel kleurstof
  • lavendel, rozenknopjes, suikerconfetti, sprinkles, kruiden….

Je kan ze in plaats van in een bolvorm ook als een cupcake maken en versieren! Niet om op te eten natuurlijk!

 

4. Tekenen in bad

Je hebt ook enorm leuke badkrijtjes om te tekenen in het bad. Kinderen die graag tekeningen maken zullen het leuk vinden om dit mee te nemen. Dit kan je ook combineren met badspeelgoed natuurlijk.

[bol_product_links block_id=”bol_5da81fbca25c1_selected-products” products=”9200000057021988″ name=”badkrijt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5. Basketbal en memory met Lilliputiens

Je hebt er leuke badspeeltjes van Lilliputiens. Wij hebben bijvoorbeeld de memory, ideaal voor kleine kinderen en baby’s. De lelies drijven op het water en onderaan staat een leuk figuurtje. Ze moeten twee dezelfde vinden. Er zijn maar 6 lelies dus het is geen moeilijk spel. Het basketbalspel is heel leuk. Je hangt het netje aan de douchewand of badwand en je kinderen proberen ze balletjes in het net te krijgen. Kei leuk!  Ze hebben nog ander leuk badspeelgoed ook.

6. Washimals van Crayola

Deze leuke zachte diertjes van Crayola kan je dus voltekenen en nadien wassen. De stiften zijn makkelijk uit kledij te wassen ook. Na het tekenen kunnen ze de diertjes proper schrobben met een borsteltje. Fijn om samen in bad of douche te doen. Laat wel nog niet teveel water in het bad, of helemaal nog geen water en gebruik het badje dat je erbij krijgt. Want nadien wil je natuurlijk niet dat je kind in gekleurd water zit 😉  Maar wel leuk om ‘samen’ in bad te gaan met hun diertjes die ze zelf hebben mogen versieren. Nadien laat je de Washimals opdrogen en kan je ze weer kleuren en wassen. Eindeloos plezier zeg maar hahahaha.

 

7. Quut badspeelgoed

Het speelgoed van Quut is leuk, veelzijdig en zorgt voor een grote fantasie bij de kinderen. Ze kunnen er op verschillende manieren mee spelen en dat is natuurlijk heel fijn. Goed voor de ontwikkeling, de creativiteit en het plezier. De badpuzzels zijn ook erg leuk! Je hebt er verschillende. Mijn kinderen vinden het in ieder geval fantastisch! Al het speelgoed van Quut kan je op verschillende manieren gebruiken.

[bol_product_links block_id=”bol_5da826b7bcf95_selected-products” products=”9200000117917113,9200000049557102,9200000093108298,9200000054686360″ name=”quut” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Nog meer lezen?

Badspeelgoed: oh zo leuk om ook buiten te gebruiken

Badtijd is altijd fijn op deze manier

Met wat spelen jullie kinderen graag in bad?

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply