Unicorns & Fairytales
Miniatur Wunderland Hamburg - unicornis & fairytales
My life Op stap op vakantie pretparken Travel uitstappen

Miniatuur Wonderland in Hamburg

Ben je van plan een citytrip te doen met je kinderen? Dan is Hamburg zeker een goed idee. Gastblogger Isabelle stopte tijdens een trip naar Denemarken in Hamburg en heeft hier een leuk verslagje over gemaakt. Een leuk idee om ook met jouw kinderen te doen is het miniatuurpark in Hamburg: Miniatur Wunderland in Hamburg. 

Naar Hamburg!

Wij gingen deze zomer naar Denemarken en zochten halverwege een stopplek om een dag te verblijven. Hamburg ligt op ongeveer 6 uur rijden met de auto en een uurtje van de grens met Denemarken, dus ideaal om een dagje te verblijven met onze kinderen. We sliepen in een leuke vakantiewoning in Cranz, net buiten Hamburg, een mooie plek met uitzicht op de rivier de Elbe. Onze wagen mocht er een dagje uitrusten want met de bus en de veerboot gingen we de volgende dag naar Hamburg-stad! De veerboten maken in Hamburg onderdeel uit van het openbaar vervoer. Met 1 kaartje van 12,5 euro konden we een ganse dag met ons vijven op de bus, de tram, metro en de veerboten.De trip van Cranz naar Hamburg is echt fascinerend. Hamburg is een wereldhaven en je vaart dus langs de grote containerschepen en cruiseschepen. Je ziet hoe de grote containers in en uit de schepen worden gehaald en vervoerd, een echte aanrader!

Hamburg met Kinderen - unicorns & fairytales Hamburg met Kinderen - unicorns & fairytales Hamburg met Kinderen - unicorns & fairytales

lees ook: Wij gingen naar Europapark!

Miniatur Wunderland

We hadden nog iets leuks voor de boeg namelijk “Miniatur Wunderland”, de grootste modelspoorbaan ter wereld bevindt zich in Hamburg. Je reist er in mini-formaat door verschillende landen en continenten, van een kabelbaan in Zwitserland, langs de Vesivius naar Texas en Seaworld.Je kan er uren in rondwandelen, wij bleven er 4 uur en hadden nog niet alles gezien.

Je ziet er grote luchthavens waar vliegtuigen opstijgen, cruiseschepen die wegvaren, er worden branden geblust, feest gevierd en boeven opgepakt. 400.000 figuurtjes krijgen een glansrol in 1 van de 13 thema’s. Er rijden zomaar liefst meer dan 1300 treinen rond op 20 km sporen.

Miniatur Wunderland Hamburg - unicornis & fairytales Miniatur Wunderland Hamburg - unicornis & fairytales Hamburg met Kinderen - unicorns & fairytales

Om het kwartier verandert alles van dag naar nacht, meer dan 500.000 lichtjes zorgen dan voor een feeëriek spektakel. Over het gehele terrein vind je 200 knopjes en die vinden de kinderen natuurlijk erg leuk! Want als het knopje groen is kan je erop drukken en gebeurt er iets leuks. Een kabelbaan die start, of was die wordt uitgehangen, een draak die uit een berg vliegt enz… Eens je de grote landschappen hebt ontdekt, ontdek je alle kleine details. Zo staat er een knop bij een groot treinstation en als je erop drukt gebeurt er iets in een klein huisje langs die spoorweg. Pinokkio zit er met Pepitto in zijn houtatelier en vertelt er vast een leugen want zijn neus wordt langer en langer en langer tot dat hij helemaal uit het huisje steekt.

Lees ook: Leuke activiteiten in Limburg met kinderen die je moet gedaan hebben

Miniatur Wunderland Hamburg - unicornis & fairytales Miniatur Wunderland Hamburg - unicornis & fairytales Miniatur Wunderland Hamburg - unicornis & fairytales Hamburg met Kinderen - unicorns & fairytales

Overal zitten er ongelofelijk veel details verstopt zoals de bekende fietsscène uit E.T. , maar ook grappige dingen zoals een politieman op patrouille met een varken. Voor je het weet ben je er al een paar uur zoet! Zeker een bezoekje waard!

Oh ja, reserveer je tickets ruim op voorhand voor Miniatur Wunderland  want zo hoef je niet aan te schuiven voor tickets.

 

XOXO Isabelle

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply