Unicorns & Fairytales
Diary moederschap My life Personal

En hoe vlot de zomervakantie voor u?

We zijn weeral halfweg. Die grote vakantie waar veel ouders een beetje tegenop zien. Behalve dan de leerkrachten (waaronder ikzelf). Want wij hoeven natuurlijk geen opvang te regelen voor onze kroost. Hoera! En volgens sommigen hebben wij een luxeleven. We zitten dan ook wel 24 uur op 24 opgescheept met ruziemakende kinderen die elkaar beu zijn. Allez, ik toch ;)) Toch geniet ik. Echt waar. Mij hoor je zeker niet klagen. En bij jou ? Hoe vlot de zomervakantie?

Magisch

De zomer heeft een magisch effect op mij. Ik voel me dan helemaal in mijn sas. Ik heb nu al heimwee naar het einde van de zomer(vakantie). Ik weet niet hoe dat komt. Het zit er al in sinds ik kind was. Waarschijnlijk omdat de zomervakantie mij altijd mooie herinneringen gaf. Dat waren de momenten waarop ik ten volle kon genieten. Op de camping waar ik opgroeide, de voorbereidingen op het nieuwe korfbalseizoen, de lange zomeravonden, de reizen naar Turkije als kind en er blijven werken. Oh boy. Zoveel mooie herinneringen. Ik heb er echt heimwee naar. Mijn biologische klok tikt mee met de seizoenen en vanaf de zomer komt piepen krijg ik een warm gevoel vanbinnen. Ik denk dat ik ooit nog emigreer. Naar een warm mooi Zuiders land.

Ploeteren of plezier maken?

Voor mij geweldig leuke maanden, voor sommige andere mensen de hel als ik ze soms hoor. Want je kinderen 2 maanden ‘bezig houden’ is blijkbaar moeilijk. Niets moeilijk aan. Wel vermoeiend. Dat wel. Maar ik heb voldoende inspiratie om elke dag te vullen. En dan nog… hoeft ook niet. Kinderen hebben vaak niet veel nodig. Geef ze een berg zand, ga de natuur in, geef ze kleurpotloden, speel samen een spel. Ik kan nu ter plekke uit mijn mouw 60 activiteiten schudden als je wil. En nee, het hoeft niet allemaal duur te zijn. Wie benieuwd is naar leuke activiteiten kan een aantal uurtjes op deze blog vertoeven en een PINBORD aanmaken op Pinterest met ideetjes. Tot hier mijn reclame voor mijn eigen blog hahaha.

lees ook eens: 20 zomeractiviteiten met je kids die geen geld kosten

Relax, efkes

Vroeger waren de zomervakanties momenten wanneer ik echt kon opladen. Ik voelde het tot in mijn dikke tenen. Ik zie mij nog zitten op rotsen al starend naar de oceaan. Dat waren MIJN momenten. Overal deed ik dat: mij even terugtrekken naar een plekje waar niemand was, starend naar al dat moois wat de natuur te bieden heeft. Nadenken, loslaten, huilen, lachen…  Ik werd daar kalm van en was tegelijk zo verwonderd. Hoe kan al dat moois hier zijn…  Ik heb dat ook nodig. Momenten voor mezelf. Al heel mijn leven heb ik dat nodig gehad.

Met kinderen worden die momenten schaars

Maar die momenten “alleen” zijn schaars als je kinderen hebt. Je kan je niet zomaar even alleen terugtrekken wanneer jij wil. Daar heb ik het soms wel moeilijk mee, geef ik eerlijk toe. Maar die momenten zullen snel wederkeren en dan hunker je naar die momenten dat je kinderen je nodig hebben. Het is een dubbel gevoel hé. Dat weet ik. Maar om een goede moeder te zijn die veel quality time kan spenderen met haar kinderen moet ik af en toe wel eens tijd voor mezelf hebben. Om op te laden. Happy mother = happy kids!

Geniet van momenten samen

Maar een gouden tip dat ik wil geven aan iedereen: geniet van de momenten samen met je kinderen. Je hoeft ze niet 24 op 24 te entertainen. Maar doe activiteiten samen. Laat zien dat ze ertoe doen. Bak een cake, knutsel samen iets voor elkaar, maak toffe knutselwerkjes, ga samen wandelen in het park, speel eens samen…. en doe écht eens iets samen. Geconcentreerd. Je zult versteld staan wat je dan allemaal ziet.

 

En hoe zit het nu? Hoe overleef jij de zomervakantie? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply