Unicorns & Fairytales
stofzuigrobot ROOMBA iRobot - unicorns & fairytales
lifestyle musthaves Musthaves My life Personal Webshoptips

Ben ik nu slim of ben ik nu lui… het is hoe je het bekijkt natuurlijk…

Ik kreeg de mogelijkheid om de Roomba 7+ stofzuigrobot uit te testen en zijn broertje ( of zusje…) Braava Jet, een dweilrobot. Euhhh yes please!! Ik wil al lang terug een poetsvrouw omdat ik geen tijd wil steken in het voortdurend stofzuigen en dweilen van mijn huis. Omdat ik andere dingen wil doen. En ik stofzuig toch zeker enkele keren per dag. Ik kan niet goed meer tegen vuil op de grond sinds ik kinderen heb. Maar deze toestellen … ik MOEST het testen. Is het écht zo goed? Werkt dat wel? Nou, mijn eerlijke mening…

Stofzuigrobot, werkt dat nu écht?

Niets is zo goed als the real deal zeggen ze altijd, maar wat zou die stofzuigrobot nu niet kunnen wat ik niet kan? Het blijft gewoon een zuigding dat rond de kamer gaat. Met als verschil dat je hem niet vast moet houden en dat jij je handen vrij hebt. Ik moest het gewoon testen. We hadden de kans om de Roomba 7+ van iRobot te testen. De nieuwere versie van iRobot want ondertussen is er nog net eentje uitgekomen dat nog nieuwer is. Het kwam aan in een grote doos en het was een groot rond zwart ding met een oplaadstation. Ik werd al meteen ontmoedigd omdat ik dacht: oh nee, zo groot, dat gaat gewoon plaats inpakken. En toen begon het te stofzuigen… en werd ik op slag verliefd. Ik denk dat ik nog niet veel enthousiast ben geweest over een toestel. Maar dit is toch wel echt gemakkelijk. Hij werkt via een app, op afstand en brengt heel je woning in kaart. Het heeft zo zijn eigen systeem. Eigenlijk lijkt het een beetje op een beestje. Nee echt… zo precies dat hij is. Het enige kleine minpuntje dat ik zou kunnen zeggen is dat hij zichzelf wat ‘luidruchtig’ leegt. Maar kom… wie heeft daar last van? Nog een nadeel is dat wanneer hij vastloopt en jij niet thuis bent je een probleem hebt. Nou nee, geen onoverkomelijk probleem: je krijgt dan een foutmelding en hij schakelt uit na een tijd. Wij zetten dus echt alles naar boven. Meteen een goed excuus om mega goed op te ruimen. Ondertussen hebben we er een systeem in gevonden en weten we bijna zeker dat hij niet zal vastlopen.

stofzuigrobot ROOMBA iRobot - unicorns & fairytales

Hij doet het werk terwijl jij weg bent of werkt

Wat ik zo goed vind aan de stofzuigrobot Roomba is dat hij kan worden ingeschakeld terwijl jij gaat winkelen, gaat werken of iets anders doet. Hij doet gewoon zijn ding en klaar. Zoals een brave hond keert hij netjes terug naar zijn laadstation. Na enkele weken of beurten (naargelang de hoeveelheid vuil en de keren dat jij hem laat stofzuigen) moet je het laadstation “legen”. Voor de rest moet je er niet naar zien. Na een tijdje heeft hij zo’n duidelijke map in zijn systeem dat hij zonder problemen je huis stofzuigt. Jij kiest gewoon via je app de kamer.

lees ook: Handige “Mommy hacks” die je moet gezien hebben

stofzuigrobot ROOMBA iRobot - unicorns & fairytales

Netjes!

De stofzuigrobot doet echt zijn werk wel. Hij gaat ook gewoon over matten en zuigt krachtig genoeg. Misschien niet om hoogpolige matten helemaal stofvrij te maken maar harde vloeren doet hij perfect en hij is ook heel nauwkeurig. Kortom, ik ben er mega tevreden over. Ik WIL hem houden, maar hij is wel vrij duur. Dus je moet even overwegen of je het wil investeren of misschien kan je eens lief lachen naar die man daar thuis? Zeg hem maar dat je tijd genoeg hebt om andere dingen vuil te maken 😉 Moehahaha.

lees ook: 10 Poetstips (voor mensen die niet graag poetsen)

stofzuigrobot ROOMBA iRobot - unicorns & fairytales

Dweilrobot

Dan heb je naast de stofzuigrobot ook nog de dweilrobot BRAAVA JET van iRobot. Een klein ding met wegwerpdoekjes of wasbare doekjes. nou, geef mij maar meteen de wasbare doekjes. Door de trillingen van de dweilrobot komt het vuil los en de bewegingen nemen het vuil op. Nadien was je de dweil gewoon. Klaar. Hij is ook precies en poetst grondig kantjes enz. Er is echter een groot nadeel jammer genoeg en dat is dat hij strepen nalaat. Ze drogen op en je ziet ze wel een beetje. Je vloer is wel netjes en hij is echt wel fijn om bijvoorbeeld degelijks onderhoud, maar als je donkere vloeren hebt denk ik dat je de strepen wel gaat zien. Ondertussen hebben ze ook weer een nieuwere versie dweilrobot. Die heb ik nog niet kunnen testen dus dat weet ik niet.

lees ook: Poetsen & poetstips zoals in grootmoeders tijd

dweilrobot Braava iRobot - unicorns & fairytales

Sinds ik de Roomba stofzuigrobot heb is mijn huis veel netter

Ik zeg het jou heel eerlijk… sinds ik deze stofzuigrobot in huis heb is het hier nog properder. Wanneer de kinderen naar school zijn of gaan slapen zijn, zet ik alles even omhoog, ruim ik terwijl op en laat ik de Roomba zijn ding doen. Ondertussen doe ik andere dingen zoals de was insteken, de keuken poetsen of eender wat. Ik laat hem ook wel eens poetsen wanneer ik naar de winkel ben. Het is een topding. Ik zou hem niet meer willen missen. De dweilrobot daarentegen is een handig hulpmiddel voor wie niet elke dag wil dweilen en voor onderhoud, maar ik verkies toch wel het dweilen met een (natuurlijk) schoonmaakmiddel. Wat niet wil zeggen dat ik hem niet gebruik hoor. Zoals ik al zei laat ik hem, zeker wanneer de kinderen naar school gaan, om de dag wel eens poetsen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_5d58212290cea_selected-products” products=”9200000093360245,9200000097755530,9200000074070337,9200000056684739,9200000107723002,9200000106609682,9200000065933644,9200000085410545″ name=”stofzuigrobot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb jij wel eens een stofzuigrobot of dweilrobot gebruikt?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Marijke
  23 augustus 2019 at 07:06

  Onze irobot noemt snuffie is al redelijk wat jaren en eigenlijk aan vervanging toe. De dweileobot noemt moppie maar die vinden we echt niet goed. Dus gebruiken we sporadisch. Maar een nieuwe irobot staat op de planning

 • Reply
  Chantal
  23 augustus 2019 at 07:13

  Lang getwijfeld. Revieuws gelezen. Na deze post toch helemaal overtuigd. We gaan dus een bestellen.

 • Reply
  Katrien A
  23 augustus 2019 at 11:12

  Ik wil hem ook, mijn man vindt het zinloos door het speelgoed van de kinderen. Dus voorlopig een discussiepunt hier.

Leave a Reply