Unicorns & Fairytales
upcycling DIY lege bokaal - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life

Upcycling DIY: gebruik een lege bokaal als snoeppot gift

Hoeveel lege bokalen verzamel jij? Wist je dat je met lege bokalen kei veel kunt doen? Je kan ze verzamelen en etenswaren in bewaren. Zo leg je meteen een voorraad aan voor je duurzaam voornemen. Maar je kan er ook superleuk mee knutselen en er een cadeau van maken. Ik maakte een last minute snoeppotje.

Upcycling

Ten eerste doe je al meteen aan upcycling wanneer je een lege bokaal herbruikt. In dit geval gaat het om een lege pot Nutella choco. Ten tweede is het gewoon leuk. Als juf en creatieveling zie ik in alle dingen iets om te knutselen. Sinds ik een lijmpistool heb lukken ook alle knutselwerkjes veel beter. Ik raad alle DIY-ers dit zeker aan. Ik had een last minute cadeautje nodig dus ik nam de lege bokaal, wat knutselspullen en ging aan de slag.

upcycling DIY lege bokaal - unicorns & fairytales

upcycling DIY lege bokaal - unicorns & fairytales

Lege bokaal : maak een leuke bewaarpot

Ik maakte van de lege bokaal een leuke snoeppot. Wanneer dat op is kan het nog steeds voor andere dingen gebruikt worden. Was de pot even uit en steek er bijvoorbeeld haarspeldjes, andere snoepjes, granola of eender wat in. Seriously, in een pot kan je alles steken wat je maar wil. Ik had van het feestje van Lex nog enkele gouden diertjes over. Die stonden op zijn (mega coole fantastische) taart. Toen de stokjes loskwamen dacht ik: die diertjes komen nog wel eens van pas. Ik besloot ze op het deksel te kleven nadat ik het eerst goud spoot.

Met leather look papier ging ik ook aan de slag: ik knipte een reep uit en kleefde dit onderaan de pot. Ik werkte de naden weg met steentjes. Met het lijmpistool kan je die erg makkelijk op de lege bokaal aanbrengen trouwens. Ik kleefde ze op de naden zodat het niet opviel dat mijn stukje tekort was.

Met een glass marker schreef ik het woordje ‘LOVE’ op de lege bokaal. Uiteraard kan je ook de naam van de persoon waaraan je het gaat geven schrijven. Of een leuke quote, tekeningen…. Eender wat. Ik vulde de bokaal nadien met chocolade bon bons. Maar zeg nou zelf… je kan er eender wat in stoppen. Legoblokjes bijvoorbeeld 😉

upcycling DIY lege bokaal - unicorns & fairytales

upcycling DIY lege bokaal - unicorns & fairytales

Heel snel cadeautje

Het voordeel van upcyclen van een lege bokaal is dat het erg snel kan en ook meteen een mooi effect geeft. Met een leuk koord errond heb je al meteen iets moois. Zo heb ik ook al eens een schuddebol gemaakt en gaf ik aan de meters, peters, oma en opa een nieuwjaarsbrief in een bokaal.

kerstwens in bokaal - unicorns & fairytales

 

Pin it

Vind je dit een leuk DIY idee? Pin het dan op Pinterest.

upcycling DIY lege bokaal - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van mijn upcycling DIY cadeautje? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply