Unicorns & Fairytales
Landal Hoog Vaals - unicorns & fairytales
My life Personal

Dit was 2017 voor mij (+ een bedankje)

Ja hello 2018… Alweer een nieuw jaar. 2017 kunnen we weeral schrappen, al zal het weer wel een tijdje duren dat ik het nieuwe jaar vanaf de eerste keer juist noteer. Gelukkig hebben we whiteboards in de klas en werk ik vaak met de computer (die het dan automatisch voor mij doet). Maar goed, 2017 was een jaar met mooie en minder mooie momenten. Dit was 2017…(al kan je alles op de blog lezen uiteraard, neem gerust een koffietje, theetje en zet je in de zetel…)

Dit was 2017

Dit was 2017 voor mij in 1 zin samengevat: een jaar vol verandering, nieuwe kansen, ontmoetingen en afscheid.

Persoonlijk

>>Een nieuw gezinslid

De laatste week van 2016 werd Lex geboren. Op kerstdag begot. We hadden dus een KERS(t)vers KERSTkindje. We kwamen zelf op TV! Een paar uur na de geboorte stonden ze met een filmcameraploeg aan ons kraambed. Het nieuwe jaar startte dus met een klein boeleke en alles wat daarbij hoort: hele korte nachten, gesukkel, babyblues, genieten van een kleine baby, snuffelen want je baby ruikt zo lekker, cadeautjes, kraambezoekjes en noem maar op.

>>Enkele maanden thuisblijfmama

Yup, ik nam ouderschapsverlof. Ik bleef tot de zomervakantie thuis. Al was het een afwisseling tussen de baby verzorgen, Vince naar school brengen en bloggen. Ik had tijd om mijn blog naar een hogere level te brengen en dat wierp zijn vruchten af. Omdat Lex nog vaak dutjes deed had ik tijd. Slapen kon ik toch niet ook al waren de nachten erg kort. Ik merkte ook dat thuisblijfmama zijn toch niet zo echt op mijn lijf geschreven was. Ik liep de muren op. Ik miste praten en lachen met anderen. Blij was ik toen ik weer aan de slag kon en mijn collega’s weer kon overvallen met mijn … hoe zeg ik dat…nou ja, laat ons zeggen dat ik een energiek mens ben.

>> Vince werd 3

Op 10 april werd Vince 3 jaar. Het werd een verjaardagsfeest voor vriendjes en familie met leuke spelletjes in de speeltuin van onze school. Ja, je kan daar de velden en de speeltuigen afhuren. Het was prachtig weer en we genoten ervan. Het was echt kei leuk! Maar ik ben sowieso gel op verjaardagsfeestjes organiseren.

>>Een nieuw leerjaar onder handen

Ik ging in september weer aan de slag voor de klas. In een nieuw leerjaar! Het zesde. Halftijds weliswaar om de combinatie twee kids, weinig slaap en een blog te kunnen onderhouden. Dat was een goede beslissing. Het is een erg leuk jaar, ik heb mega toffe collega’s en het zesde doe ik ontzettend graag.

>>Een triest afscheid

Jammer genoeg overleed mijn bompa eind november. Eigenlijk best plots en heel snel. Hij viel, er werd kanker vastgesteld en 3 weken later was zijn strijd voorbij. Een kans kreeg hij niet.  Ik ben toen erg gaan denken over wat er écht belangrijk is in het leven en schreef toen een blog. We hebben nog alles kunnen zeggen wat we wilden en dat geeft me rust maar ik mis hem nog elke dag. We zijn bij hem gebleven tot het einde. Gelukkig zit hij in ons hart. Ik schreef ook nog een brief aan hem.

>> Lex werd 1

Een maand later werd Lex 1 jaar. Een dubbel gevoel voor mijn mama en bomma maar we hebben een gezellig feest achter de rug. Je kan er binnenkort mee van genieten op mijn blog. Ook was er een feestje voor de vrienden. Ook dat was erg leuk maar wel iets drukker. Maar ik wou genieten… Zeker na al die gebeurtenissen en na alles wat er vroeger gebeurd is. We hebben al zoveel dierbaren verloren dat we willen genieten van de mensen om ons heen.

lees ook: al een jaar mama van twee

Geen slaap 

Jammer genoeg werd het een jaar met weinig slaap want Lex slaapt nog steeds niet door. Het is ook nog maar sinds kort dat hij maar 1 keer wakker wordt. Ook dat is alle nachten afwachten. Je kan je dus voorstellen hoe wij gaan slapen… Er zijn enkele momenten geweest dat Lex en Vince bij oma en opa waren en dan sliepen we zo vast dat ik zelf een keer tot 12 uur ‘s middags sliep. De laatste dag van het jaar sliep hij wél door! Hopelijk is dit een blijvende trend. Ik laat het je weten.

>>Heel veel liefde

Maar het werd ook een jaar vol liefde. Liefde voor de kinderen, liefde voor elkaar, voor het leven, voor de kansen die we kregen en voor de kans om afscheid te nemen van een geliefd persoon.

DIY kerstcadeau - unicorns & fairytales

Blog

>>Van mijn blog mijn halftijds beroep gemaakt

Voor de zomervakantie was het kiezen: of voltijds gaan werken en de blog op een lager pitje zetten of mijn blog verderzetten op een professionele manier en halftijds werken. Na lange gesprekken thuis waagde ik de kans. We dachten ook: ik moet het nu doen, nu dat de kinderen nog klein zijn en dat we ze eens een dagje thuis kunnen houden om leuke dingen te doen. Want de blog biedt ons natuurlijk ook erg leuke dingen. Zo mogen we wel eens dingen gaan testen, een film gaan reviewen en naar eventjes gaan. Het laat me onbewust ook bewust dingen doen met de kinderen die we anders misschien niet zouden doen. Ik kan eigenlijk zeggen dat het mij best een beter mama maakt. Bewustere mama misschien… Beter is misschien een slecht woord. Maar dat wil ook zeggen: er erg veel tijd insteken want je krijgt het niet voor niets. Er moeten natuurlijk ook centjes binnenkomen. Ik ben er per dag veel uurtjes mee bezig. Het is niet allemaal maar krijgen, wat sommige mensen denken.

unicorns & fairytales

>>Een boekhouder onder handen genomen 

Omdat er dus wel degelijk centjes binnenkomen van mijn halftijds ‘bijberoep als zelfstandige’ was ik genoodzaakt om een boekhouder onder de arm te nemen. Ik ken niets van al die dingen en zo ben ik tenminste zeker van wat ik allemaal moet aangeven. Want je verliest natuurlijk veel van de inkomsten aan de staat. Bijna de helft!! Schandalig is het eigenlijk…

>>Fijne samenwerkingen `

Ik had weer erg fijne samenwerkingen. Met de persbureaus waar ik al enige tijd bij ben, met nieuwe agencies, webshops, merken en noem maar op. Ik had een paar ambassadeurshappen, zorgde voor goodies voor een goed doel en ook dat er elke week een winactie klaarstond. Dat kan ik natuurlijk allemaal niet dankzij jullie, mijn lezers, volgers. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat jullie terugkomen en blijven lezen. En dat er steeds meer bijkomen. Zo fijn.  Ook leuk om af en toe eens een privé bericht te mogen ontvangen met een leuk woordje of fijne comments te lezen. Dat doet me erg goed.

lezen leuk maken - unicorns & fairytales

>>Top 5 best gelezen blogberichten 

Mijn beste bericht blijft de meter -en metercadeaus zoals elk jaar maar dit gaat over de nieuwe blogberichten…

1. DIY monochrome IKEA dollhouse
2. Instapklas, ministers doe er iets aan!
3. Fancy fair voor moedige Jack die de ziekte van Duchenne heeft
4. Geboortekaartje en doopsuiker van Lex
5. Hoe we Vince zijn slaapgedrag veranderden door een opvoedingscoach

kinderwagen - unicorns & fairytales

 

>>Top 5 minst gelezen blogberichten

Uiteraard heeft dit ook te maken met het tijdstip. Blogs die eerder op het jaar gepost worden hebben vaak meer bezoekers gehad, omdat ze goed vindbaar zijn in google. Maar dit zijn de minst gelezen blogs. Toch zitten er echt heel interessante dingen tussen. Misschien toch nog eens lezen?

 1. Wij mogen van geluk spreken
 2. Tellen, kleuren en motoriek
 3. 2 lekkere recepten met appel
 4. Leuke en mooie prentenboeken voor de winterdagen
 5. Je huis veiliger maken doe je zo

Bedankt…

…lieve lezers. Zoals ik al zei is het zonder jullie niet mogelijk om al dat leuks te gaan doen en mooie spullen te kunnen weggeven. Ik schrijf uiteraard in de eerste plek om mijn ei kwijt te kunnen maar ik kan niet ontkennen dat het ook voor jullie is. Want wat ben ik met een blogpost vol met ‘tips’ als ik het met niemand zou kunnen delen. Appreciate it. MUCHOS LOVE!!

…alle partners waarmee ik samenwerk: persbureaus, webshops, merken, individuen,… zonder jullie zou ik misschien, waarschijnlijk, veel minder inspiratie hebben. Door jullie ontdek ik nieuwe en leuke dingen die ik wil delen met mijn lezers. Ik post toch alleen wat ik echt leuk vind of waarbij mijn lezers iets mee krijgen dus ja… ik kan echt zeggen tegen mijn lezers dat ik achter de dingen sta die ik post.

… aan mijn vrienden die mijn blog lezen en mij steunen en aan mijn vrienden die mij ook wel steunen ook al lezen ze hem niet of nauwelijks. Toch leuk dat jullie het goed vinden wat ik doe.

… aan mijn trouwste fans: mijn ouders en de papa van Vicky. Ik waardeer dit enorm.

… aan iedereen die komt piepen. Al is het enkel om iets te komen winnen. Ik geef graag dus het maakt mij niet uit wie er wint. Ik geloof dat het lot dit wel op de juiste manier zal kiezen.

Veel liefs en een gelukkig nieuwjaar! Misschien toch een klein vraagje: wat is jouw favoriete post van mij? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Sarah
  2 januari 2018 at 11:56

  Hey meid, wat leuk om dit te lezen. Ik vind het echt knap hoe je het allemaal combineert. Ikzelf zou het niet kunnen. Creatief ben ik ook best maar ik zou begot niet weten hoe ik een blog zou moeten beginnen, om nog maar te zwijgen over mijn beperkte kennis over de hipste social media. Wat ik vooral fijn vind aan je blog is de echtheid en de herkenbaarheid. Lezen en weten van, oef, ik ben niet de enige. Doe vooral zo voort! Groetjes, Sarah

 • Reply
  Debby De Cleene
  2 januari 2018 at 16:39

  Ik kijk al uit naar een nieuw jaartje vol inspiratie en tips! Het ABC van zindelijkheidstraining is een blogbericht die me altijd is bijgebleven. Als kleuterjuf heb ik al zeer veel inspiratie en tips gehaald uit je blog en dat is zeer fijn! Als toekomstige mama probeer ik nu ook af en toe terug te duiken in het archief voor meer interessante blogposts over het moederschap. Dankjewel voor al de tijd die je stopt in het maken van deze blog, ik heb er alvast heel wat inspiratie kunnen uithalen!

 • Reply
  Sofie Lambrecht - Mama ABC
  2 januari 2018 at 21:56

  Leuk om alles op een rijtje te lezen.
  Gelukkig nieuwjaar, lieverd!

 • Reply
  STravelIEN
  3 januari 2018 at 09:46

  Wat een fijn overzicht, met mooie en minder mooie momenten! Ik wens je alle goeds & een heel mooie en gezond 2018 voor jou en je gezin! 🙂

 • Reply
  Liesbeth
  5 januari 2018 at 10:21

  Wat een lekker bericht om te lezen. Vol liefde geschreven. Ik kijk uit naar je nieuwe berichten dit jaar!

Leave a Reply