Unicorns & Fairytales
nieuwe disney film COCO - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Get inspired must see My life Op stap Personal

Vakantietip: ga de nieuwe Disney film COCO zien en pink een traan weg

Oh ja hoor, Disney doet het weer. Ik had het als kind al bij de Disney films en deze keer was het niet anders: een krop in de keel. Deze film zit vol emotie en heeft een mooie boodschap. De nieuwe Disney film Coco bevat alles wat je maar wil. Het is een échte aanrader. Een leuke activiteit om in de kerstvakantie te doen.

Nieuwe Disney film

Coco is de nieuwe Disney Film (Pixar) die vanaf november 2017 in de Belgische bioscoop te zien is. Ideaal voor de hele familie. Het gaat over Miguel Rivera, een jongen die opgroeit in Mexico en wiens familie schoenmakers zijn. Ze willen niets met muziek te maken hebben omdat de over overgrootmoeder ooit in de steek gelaten werd door haar man (omdat hij muziek wou gaan maken en hij is nooit teruggekeerd) Miguel houdt echter heel veel van muziek en oefent stiekem op zolder. Op de Mexicaanse feestdag Día de Muertos herdenken ze alle doden door middel van foto’s op de offerda te zetten en offers aan te bieden. Op een dag denkt Miguel dat hij het achter achterkleinkind is van de bekende muzikant Ernesto De La Cruz. Er is een talentenjacht op het plein waar hij absoluut aan mee wil doen maar zijn grootmoeder slaat zijn gitaar stuk. Ze willen niets te maken hebben met muziek. Hij gaat naar het graf waar de gitaar van Ernesto ligt en wil hem nemen, maar dan belandt hij plots in het dodenrijk waar alle doden de brug aan het oversteken zijn om op deze speciale dag hun geliefden opnieuw te zien. Enkel diegenen wiens foto op een offerda gezet werden mogen oversteken. Miguel ontmoet zijn overleden familieleden en ook Hector, iemand die dolgraag naar de overkant zou willen maar zijn foto staat er nooit. Miguel en Hector worden bevriend en gaan samen op zoek naar Ernesto. Zo komt het uiteindelijk uit dat de familiegeschiedenis van Miguel niet helemaal verliep zoals men dacht. Het belooft een mooi en emotioneel einde te worden…(maar die ga ik hier niet helemaal verklappen hé)

Traantje wegpinken

Yup, zowel ik als mijn vriendin en haar kinderen pinkten een traan weg. Daar zaten we dan te snotteren door deze mooie film. De nieuwe Disney film Coco in samenwerking met Pixar is een pareltje met een hele mooie boodschap: Familie is alles. Ook dat je de doden moet herdenken en dat ze veder leven in onze herinneringen, onze verhalen en onze geest. De doden in het mooi gekleurde dodenrijk vervagen wanneer de laatste persoon die hen kende hen vergeet, of doodgaat. Zo is het in het echte leven volgens mij ook. Je bent pas helemaal verdwenen als de laatste persoon die jou herinnerde er ook niet meer is en niets meer over jou kan vertellen. Het is een plaatje… Deze nieuwe Disney film raad ik aan. Hij duurt wel 2 uur en ik vind hem persoonlijk geschikt voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar ongeveer. Mijn vriend vroeg of ik hem zou aanraden aan oudere kinderen. Mijn antwoord was duidelijk: absoluut. Aan iedereen! Behalve aan kleuters. Te kleine kinderen begrijpen de boodschap niet en kunnen misschien bang zijn van de skeletten die in de film voorkomen. Maar wij hebben allemaal genoten van deze mooie film in de kerstvakantie. We hadden een leuke middag. In onze zaal, om 10u45 was nog veel plek, maar in de namiddag waren alle zalen uitverkocht!

nieuwe disney film COCO - unicorns & fairytales

lees ook: leuke activiteiten in de kerstvakantie

 

Heb jij de nieuwe Disney film Coco al gezien? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Elke
    31 december 2017 at 10:52

    Ik heb deze ook gezien en vond hem tot mijn grote verbazing prachtig! Echt inderdaad eentje waarbij je een traantje bijwegpinkt!

Leave a Reply