Unicorns & Fairytales
nieuwjaar thuis - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Hotspots Op stap uitstappen Winactie & Give away

Leuke activiteiten in de kerstvakantie & WIN

De kerstvakantie is weer in zicht. Twee weken met leuke feesten, gezellige momentjes, cadeautjes en ruimte om samen met het gezin activiteiten te doen. In deze blog wil ik je weer wat tips geven. Uiteraard kunnen deze uitjes vaak ook het hele jaar door. Ik geef ook enkele leuke tickets weg. Doe je weer mee?

Activiteiten Kerstvakantie

Activiteiten kerstvakantie? Ze kunnen natuurlijk zowel binnen als buiten. Ik schreef vorige jaren al enkele blogs met tips die je natuurlijk weer kan gebruiken. Maar er komen elke keer weer nieuwe ideetjes binnen. Kijk je mee?

lees ook: activiteiten in de kerstvakantie met je gezin

1>>Naar een subtropisch zwembad in eigen land & WIN

Ik heb ze zelf net ontdekt en ga er binnenkort heen: S&R heeft 8 zwemparadijzen in ons land, allemaal met andere faciliteiten.  Binnenkort gaan we bijvoorbeeld naar het zwemparadijs S&R Rozebroeken in Gent. Dat is echt een groot zwemparadijs met kinderbad, welles, sauna, lagune en wildwaterbaan enz… Ik ben echt zo benieuwd. Je kan er zelfs lekker ontbijten of lunchen (met bubbels 😉 ) en een kinderfeestje plannen. Ik zou zeggen… ga eens naar de verschillende mogelijkheden kijken, kies jouw favoriete zwembad eruit en maak kans om een zwembad naar keuze te gaan bezoeken!

Win een toegangsticket voor 4 personen in een zwembad naar keuze van S&R group.

 

 

2>>Naar het theater met je kleine kids

Ga jij graag naar het theater maar denk je dat dit niet mogelijk is met de allerkleinsten? Dan ben je mis. Je kan zelfs met je newborn genieten. Theater ‘DE SPIEGEL’ maakt het mogelijk om met baby’s, peuters en kleuters te komen genieten van enkele voorstellingen. Momenteel zijn er 7 voorstellingen die lopen. Je kan het programma bekijken (in verschillende gemeenten) op de website van THEATER DE SPIEGEL.

activiteiten kerstvakantie - unicorns & fairytales

foto: Koen Broos

 

3>>Winter in Oostende & WIN

Wil jij de winter beleven aan zee? Dat kan! Er zijn superveel activiteiten in Oostende. Neem een dikke jas, sjaal en muts en ga schaatsen, bekijk de spectaculaire lichtshow of bezoek het huis van de Kerstman. Er is zoveel te doen. Het programma kan je hier vinden. Want er is nog véél meer te doen.

Ben je van plan te gaan schaatsen? Ik mag 6 schaatstickets weggeven en drankbonnetjes! 

 activiteiten kerstvakantie - unicorns & fairytales

4>>Virtual Reality technologieën doen de Duinenabdij uit 1490 herrijzen

Het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde pakt binnenkort uit met Virtual Reality. Met de nieuwste technologieën in de museumwereld kan je vanaf 26 december de middeleeuwse abdij op een levensechte manier bezoeken. Eens je de Virtual Reality-bril op hebt, lijkt het alsof je echt belandt in 1490. De bezoeker wordt terug geflitst naar de authentieke Duinenabdij en het dagelijkse abdijleven. Laat je verrassen door de architectuur van de kerk of de prachtig versierde handschriften waar je zelf in kan bladeren.

 

De VR-beleving is voor het hele gezin, minimumleeftijd 10 jaar
Voor meer info en openingstijden klik je hier.

 

5>>Winter in Koksijde

Adembenemende luchtvoorstelling: Nacht van de Engelen (23/12)

Theater Tol zorgt voor een spektakel vol warmte, vuur en sensualiteit tijdens de adembenemende luchtvoorstelling ‘Nacht van de Engelen’. Het theatergezelschap gebruikt vooral beelden, spel en muziek. Het resultaat is een droomwereld van geliefden, dansende dieren en engelen die neerdalen uit de hemel. Moet je beslist gaan zien op zaterdag 23 december.

Een kerstbos, fakkeltocht en een gezellige winterwandeldag

Een klassieker maar altijd even leuk voor jong en oud is de ijsbaan voor het gemeentehuis van Koksijde. Schaatsen en glijden wissel je af met een hapje en een drankje in de sfeervolle smulhuisjes, want de ijsbaan is omringd door een gezellige kerstmarkt (van 16 december tot 7 januari).

Een kerstbos op het strand? Dat is ‘t Bos van Commerce, op het strand van Oostduinkerke-bad. Pronkstuk is een metershoge spar met daarrond wel 150 kerstbomen zodat men zich in een bos waant. Er is ook een gezellige boshut en dagelijks wisselende animatie voor groot en klein (van 23 december tot 7 januari).

Bekijk het hele programma van Koksijde hier

 

6>>Winterwonderland in Antwerpen

activiteiten kerstvakantie - unicorns & fairytales

Foto: Noortje Palmers

Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari 2018 verwelkomt Antwerpen je in een magisch winterwonderland. Er zijn vele activiteiten voor jong en oud. Bekijk de website van Antwerpen voor alle praktische info.

Kerstmarkt

Bijna honderd kramen bieden ambachtelijke producten en originele hebbedingetjes aan. De markt vormt een slinger van de Groenplaats over de Grote Markt naar het Steenplein. De standhouders op de kerstmarkt bieden een mix van traditie en creatief talent. De kerstmarkt is ook dé plaats om iets te eten en te drinken. Van traditionele winterlekkernijen als glühwein, smoutebollen en spekpatatjes tot vegetarische en exotische gerechten: honger en dorst hoef je niet te lijden.

IJspiste

De piste op de Groenplaats is met 1200 m² schaatsplezier een van de mooiste in de Benelux. Je schaatst er baantjes onder het waakzame oog van Rubens of neemt een drankje in de winterbar. De allerkleinsten kunnen leren schaatsen met een pinguïn als schaatshulp. Uitgeschaatst? Op het terras van de winterbar met zicht op de kathedraal kom je op adem met een lekker drankje

Tubing

Bergen hebben we niet, maar hellingen wel. Met een band glijd je razendsnel een parcours af, met zicht op de kathedraal. Adrenaline verzekerd.

Reuzenrad

Met een hoogte van 55 meter garandeert het reuzenrad op het Steenplein prachtige vergezichten over winters Antwerpen. Overdag of ‘s avonds, een ritje in het reuzenrad is altijd een bijzondere ervaring. Laat je niet afschrikken door winterweer, want de gondels zijn lekker afgesloten.

Wensenmuur

Wat wens jij familie, vrienden, buren en alle Antwerpenaren toe voor het nieuwe jaar? Laat je wensen achter op de interactieve wensmuur. 2018 belooft een mooi jaar te worden.

Winterfoor

Kermis alleen in de zomer? Vergeet het maar, een winterkermis langs de Schelde, dat is pas speciaal.

Zingende kerstboom

Nog nooit een kerstboom horen zingen? Grijp je kans en laat je in vervoering brengen door de engelenstemmetjes van kinderkoren. Wat is jouw lievelingsliedje?

Spiegeltent

Het Steen en het Steenplein verwennen kinderen. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen op ontdekking in Het Steen. In de gezellige spiegeltent op het Steenplein is er een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er intussen rustig een koffie drinken.

Animatie

Magische steltenlopers, te schattige mascottes, … tijdens de winter kom je in Antwerpen bijzondere personages tegen.

Familiezondagen

Zondagen zijn echte familiedagen, kom en geniet met z’n allen op Winter in Antwerpen:

 • Kom een uurtje vroeger schaatsen dan de andere mensen: voor families opent de schaatsbaan op zondag al om 10 uur.
 • Ontmoet de schattige sneeuwman tussen 13 en 17 uur.
 • Ga op ontdekking in Het Steen en geniet na in de gezellige spiegeltent op het Steenplein, met een kinderhoek met ballenbad, glijbaan, knutsel- en leeshoek. Ouders kunnen er intussen rustig een koffie drinken.

7>> Winterwandeling in Antwerpen & WIN

activiteiten kerstvakantie - unicorns & fairytales

foto: Jan Crab

Van dinsdag 19 december tot en met vrijdag 29 december staan stadsgidsen klaar om je mee te nemen op de winterwandelingen in Antwerpen. De tocht start telkens om 14 uur aan het bezoekerscentrum van Visit Antwerpen op de Grote Markt.

Start met het ontroerende verhaal van Nello en Patrasche

Aan het ontroerende standbeeld van Nello en Patrasche, vertelt je gids het verhaal van de jongen en zijn hond, zoals opgetekend in het boek ‘Een hond van Vlaanderen’ uit 1872. Dit hartverwarmende en tegelijk tragische verhaal gaat over eindeloze liefde en trouw.

Gids vertelt typische kerstanekdotes

In de kathedraal vertelt je ‘kerstgids’ honderduit over oude gebruiken en tradities, kerstspelen, – kransen en -stallen, kerstbomen, maretakken, …. . Daarna loop je samen met de gids langs verlichte straten, versierde kerstbomen en vrolijke mensen die van de winter in Antwerpen genieten. Onderweg hebben we ook aandacht voor typische kerstanekdotes: waarom staan er een os en een ezel in de kerststal, kwamen de koningen wel echt uit het oosten en waarom waren ze met drie? Ook ga je langs het museum Plantin Moretus waar je een echte Napolitaanse kerststal kan bewonderen.   De wandeling duurt ongeveer twee uur en eindigt aan de Sint-Andrieskerk.

Je kan twee tickets winnen voor deze leuke winterwandeling! 

 

Doe je mee met de winacties?

Kies wat jij graag wil winnen en geef je voorkeur(en) in de comments

 • tickets voor een bezoek aan het Subtropisch zwembad van de S&R Group
 • schaatstickets in Oostende
 • tickets voor de winterwandeling in Antwerpen

Je mag iemand taggen waarvan je denkt dat die ook wel zin heeft om mee te doen.

 

>>Meedoen kan tot en met zondag 24 december. De winnaars zullen een mail krijgen, hou je mailbox dus goed in de gaten. <<

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  Misty Dg
  18 december 2017 at 06:38

  Ik doe graag mee voor tickets van S&R

 • Reply
  elisabeth maria martina
  18 december 2017 at 06:49

  wat een leuke actie
  tickets van S&R zou heerlijke zijn

 • Reply
  Rob
  18 december 2017 at 07:50

  Wij doen graag mee voor de wandeling in Antwerpen!!! Ik denk dat Audry die ook leuk zal vinden. Ik zet het ook op fb!

 • Reply
  Viaene Marleen
  18 december 2017 at 07:57

  Héééél graag tickets voor de winterwandeling in Antwerpen. Lijkt leuk om samen met de kleindochters een beetje cultuur te beleven op een leuke manier.

 • Reply
  Nathalie
  18 december 2017 at 08:15

  Leuke acties!
  Wij zouden graag tickets voor S&R winnen, onze dochter is een echte waterrat.. zo kunnen we samen met vrienden gaan, hun zoontje is ongeveer even oud.

 • Reply
  Elke
  18 december 2017 at 08:37

  Wij duimen voor de tickets van S&R om eens heerlijk te gaan zwemmen met onze 2 kleine waterratjes 😊🤞

 • Reply
  Michelle Beauprez
  18 december 2017 at 08:58

  Ik doe graag mee voor de schaatstickets in Oostende 🙌💕🍀 lang geleden dat we dit nog eens gedaan hebben! ⛸

 • Reply
  Nele
  18 december 2017 at 09:25

  Ik doe graag mee voor de tickets om te gaan zwemmen bij S&R. Leuk voor onze zoon en het is vlakbij ons huis.

 • Reply
  Ceciloos
  18 december 2017 at 09:34

  Oooh deze giveaway komt van pas met ons weekje ertussen uit volgende week 🙂
  Ik doe graag mee voor het zwemparadijs om samen te gaan met de grootouders (want die zijn nog nooit meegeweest gaan zwemmen) en ons waterratje natuurlijk <3!!!

 • Reply
  donna de ryck
  18 december 2017 at 10:01

  Ik doe graag mee voor de winterwandeling in Antwerpen. Mijn kindjes zijn 5 en 7 en zijn nog nooit de kathedraal binnen geweest, ondanks dat ze in Antwerpen wonen. Dat wordt dus hoge tijd! Sowieso luisteren we heel graag naar verhalen en spreekt het standbeeld van Nello en Patrasche tot de verbeelding. Duimen maar!

 • Reply
  Magali
  18 december 2017 at 12:34

  Ik doe graag mee voor de tickets van S&R. Onze kids zijn dol op de glijbanen!

 • Reply
  Silke
  18 december 2017 at 12:45

  Hallo! Wij doen graag mee voor de tickets voor een bezoek aan het Subtropisch zwembad van de S&R Group! We kijken er al naar uit :-). Fingers crossed!

 • Reply
  Vanempten Kris
  18 december 2017 at 13:33

  Hier 3 kleine waterratten in huis dus we doen zeker mee voor de zwemtickets van S&R!

 • Reply
  Wendy
  18 december 2017 at 14:06

  Wat een feest zoveel prijzen! Met een zoo n die er bijna is voor zijn a is veel zwemmen belangrijk om goed te oefenen. Ik waag dus graag een kansje op de S&R zwemkaartjes!

 • Reply
  Ine
  18 december 2017 at 17:57

  Mijn vorige job was het inplannen van een heleboel kinder- en jeugdactiviteiten tijdens de vakanties. Telkens zette ik er een uitstap naar het S&R rozebroeken zwembad op , met als resultaat : dol gelukkige pubers die er een geweldige namiddag beleefden. Zelf is het mij nog nooit gelukt om er heen te gaan dus ik ben wel heel erg benieuwd. Ik waag mijn kans op de zwembadtickets die ik dan gelijk kan delen met mijn metekindje, want ook zij spreekt altijd van het “krokodillenzwembad”.

 • Reply
  Liesbet R
  18 december 2017 at 21:47

  Ik ga graag nog eens zwemmen in S&R in Gent, altijd leuk, zowel voor ons als voor de kinderen!

 • Reply
  Karin
  19 december 2017 at 00:10

  Ik zou maar wat graag dochtertje belonen met zwempartij in S&R De Meerminnen in Beveren en doe dus maar wat graag mee aan deze keileuke actie, duimen maar!!!

 • Reply
  yelena
  19 december 2017 at 08:51

  Voor het S en R zwemparadijs doe ik voor mijn dochtertje heel graag mee,
  Als ze maar kan ravotten in het water dan is zij heel tevree.
  Van de glijbaan en maar spetteren,
  Ik hoor haar in mijn gedachten al van geluk kwetteren.
  Het enige wat ik wil is haar een mooie dag geven,
  En haar in het water veel plezier laten beleven.
  Dank u wel voor deze mooie wedstrijd!!

 • Reply
  Sabine Tokarek
  19 december 2017 at 09:58

  Heerlijk zwemmen in s&r!!
  Daar die ik graag voor mee.

 • Reply
  Heidi
  19 december 2017 at 19:01

  Gaan zwemmen bij r&s is super, echt waar
  De vele mogelijkheden zijn er wonderbaar
  Lekker van de wildwaterbaan supersnel
  Ja, spanning kennen ze daar wel
  Relaxen in het grote brubbelbad
  Ja dat lijkt mij ook wel wat
  Een saunabezoekje maakt mij ook heel blij
  Ja, s&r is echt iets voor de kids en mij
  Ik hoop dat we de tickets gaan winnen
  Dan kan ons waterplezier beginnen…

 • Reply
  Goele H
  19 december 2017 at 20:52

  Ik doe graag mee voor de zwemtickets, lijkt me leuk om eens uit te testen met de kinderen.

 • Reply
  Marcia Kan
  19 december 2017 at 23:54

  Wat leuk zeg! Binnenkort zijn we een weekje op vakantie in België, dus erg handig dit overzicht! We zijn al eens bij S&R De Meerminnen geweest, zo gaaf daar! In de buurt van ons vakantiepark zit ook een zwembad van S&R, een bezoekje stond al op de planning voor in onze vakantie. U raad het al, graag waag ik dus een kansje voor de S&R tickets! 😉

 • Reply
  Nele Vdb
  20 december 2017 at 13:46

  Ik doe graag mee voor de tickets voor een bezoek aan het Subtropisch zwembad van de S&R Group, mijn kinderen zijn echte waterratten.

Leave a Reply