Unicorns & Fairytales
kinderboekenseries - unicorns & fairytales
Boeken kinderboekenseries My life Winactie & Give away

De leukste kinderboekenseries voor kinderen & WIN

Kinderboekenseries zijn kei tof. Niet alleen omdat je dan uitkijkt naar het volgende boek maar omdat je helemaal kan opgaan in de personages & hun rol. Net zoals filmseries is het verslavend! Ik heb voor jullie enkele leuke kinderboekenseries op een rijtje gezet. Kijk je even mee?

Herkenbaar, boeiend, leuk!

Wat maakt dat kinderboekenseries zo populair zijn? Is het dat kinderen een band opbouwen met het personage of dat ze uitkijken naar nieuwe avonturen? Ik weet dat ik erg fan was van de boeken van Marc De Bel toen ik klein was. Nu zijn de series ook anders vormgegeven dan vroeger. Met leuke illustraties, verschillende lettertypes, hilarische momenten en veel meer. Kinderen worden vaak aangetrokken tot deze soort boeken. Ik kan ze geen ongelijk geven. Het leest ook zo vlotjes! Het is al bewezen dat series zoals ‘Dagboek van een muts’ , ‘Leven van een loser’, enorm populair zijn. Dus… ik zou zeggen…laat je kinderen kennis maken met een serie. Aan boeken verslaafd worden is immers gezond 😉

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

Kinderboekenseries voor kinderen vanaf 7 jaar

>>Piraat Blunderbaard

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

Dit boek is in een groot lettertype geschreven, met veel leuke tekeningen en het verhaal bevat veel humor. De zinnen zijn eerder aan de korte kant omdat het verhaal in dagboekvorm geschreven is. Dat maakt het makkelijk voor jonge lezers maar is ook wel even wennen. Piraat Blunderbaard wordt expres ingeschreven voor de PIRAAT VAN HET JAAR-TROFEE. Hij wordt gepest door zijn eigen piratenfamilie, omdat hij geen echte gevreesde zeepiraat is. Hij is namelijk bang voor vissen en dat is niet zo handig voor een piraat. Ook is hij niet zo handig in het vinden van de weg en al helemaal niet in het vinden van schatten. En zijn schip is gezonken. Toch blijft hij zijn best doen om zijn goede voornemens voor dit jaar te vervullen. Hij zou graag stoppen met nagelbijten en een briljante machine uitvinden. Je leeft op de duur echt mee met het hoofdpersonage maar er gaan steeds allerlei dingen mis. Een grappig verhaal voor piratenliefhebbers.

Uitg. Billy Bones

Lestip: dit kan een leuke inleiding zijn om een thema piraten te doen in de klas. Je kan de lessen aanpassen en kinderen kunnen eens verkleed naar school komen. Fijn toch? Laat ze een schat verstoppen, een schatkaart tekenen, de weg uitstippelen en van elkaar zoeken. 

 

>>Rory De Raaf

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

Rory wil detective zijn want hij heeft maar één grote vraag: hij wil weten waarom zijn papa verdwenen is toen hij drie jaar was. Zijn nieuw buurmeisje spoort hem aan om actie te ondernemen. Hij probeert allerlei dingen te weten te komen en gaat daarvoor op zoek. Wanneer de overbuurman ziek wordt en Rory ervan overtuigd is dat hij vergiftigd werd, gaan ze op onderzoek uit. Ze betrappen de dader en nu weet iedereen dat Rory een detective is!

In deel twee gaat hij samen met Kato op pad in een vuilnisbak op wieltjes nadat hij gewond is geraakt in deel 1. In dit verhaal zijn er heel wat honden vermist. Ze gaan dus op zoek naar een hondendief. Rory is bijna zeker dat hij de dief kent maar weer wil niemand hem geloven. Hij moet dus voor bewijzen zorgen…en dat doet hij ook.

Het is een grappige serie met toffe belevenissen en een boeiend, grappig verhaal.Het boek bevat ook leuke illustraties die tekst afwisselen en het lezen leuker maakt. Ook in dit deel van de kinderboekenserie vindt Rory zijn vader niet zodat er dus zeker nog boeken kunnen volgen.

Uitg. Ballon Media

Lestip: Geef de kinderen van de klas allemaal raadsels die ze moeten oplossen zoals een echte detective. 

 

 

>>Echte duiven vangen boeven

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

Alleen al de tekeningen van de duiven zijn grappig. De cover van deze kinderboekenserie nodigt uit om te beginnen lezen. Die grappige illustraties komen doorheen het verhaal opnieuw terug en dat maakt het lezen erg fijn en ontspannend. Dit is dan ook een ideaal boek voor kinderen die niet zo heel graag dikke leesboeken lezen. Het lettertype is niet te klein en nodigt uit om eraan te beginnen. Het lijkt soms een beetje een strip. Voor ze het weten is het boek uit en willen ze nog, wedden?

Het boek begint bij het voorstellen van de duiven. Zij redden de wereld van het kwaad. Nadien is het boek onderverdeeld in 3 stukken (dus 3 verhalen eigenlijk) : in het eerste deel gaan ze met een speciaal team een zaak oplossen. Er zijn namelijk helemaal geen broodkruimels meer in het park. Ze komen erachter dat de reuzenkraai het park voor zichzelf wil en luistert naar een kat. Het tweede deel gaat erover dat hun vrienden, de vleermuizen, in gevaar zijn. In het laatste deel gaan ze op zoek naar een jongen die iets raars in zijn tas heeft zitten. Uiteindelijk vinden ze de jongen, maar hij is niet alleen. Erg leuke verhaaltjes voor jonge lezers die houden van detective spelletjes!

 

Kinderboekenseries vanaf 8 jaar

>>De Familie Boef en het lollycomplot

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

In dit eerste boek van de kinderboekenserie van de Familie Boef kom je meer te weten over het gezin en hun hond Smeris. De buurman van de familie heet A.Gent. Hij houdt de familie, die houdt van stelen, nauwlettend in de gaten. Tuur verjaart bijna en zijn ouders en zus waren eigenlijk zijn verjaardag bijna vergeten. Hij wil graag een pepermuntlolly en sokken. Ze besluiten een plan te maken om deze te gaan stelen. Maar dat verloopt niet zonder drama. Het hele verhaal gaat over de familie die tevergeefs een lolly probeert te stelen. Met hilarische taferelen tot gevolg. Dit is echt een fijn boek om aan kinderen te geven. Er zit spanning en humor in en leest erg vlotjes.

Uitgeverij Van Halewyck

 

>>Julius Zebra serie

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

kinderboekenseries - unicorns & fairytales

Ook weer een leuke boekenserie: Julius Zebra. Dit boek is alweer deel 4 over de maffe zebra en zijn grappige vrienden. Weer met een vlot leesbaar lettertype, afgewisseld met veel prenten (een beetje getekend in cartoon stijl). Deze graphic novel gaat over een zebra. Julius Zebra en zijn vrienden zijn in Griekenland beland. Daar helpen ze halfgod Heracles zijn Gouden Appel terug te vinden. Vol goede moed storten Julius en zijn makkers zich in een nieuw avontuur waarin ze het niet alleen opnemen tegen de gevaarlijke Minotaurus in het Labyrint, maar ook een honderdkoppige draak om de tuin weten te leiden. Na een rampzalig bezoek aan koning Midas belanden ze in de onderwereld. Intussen kijken de goden vanaf de Olympus waakzaam toe. De flauwe humor en mopjes in de boekenserie gaan kinderen absoluut aanspreken. Zonder dat ze het beseffen komen ze best veel te weten over de Grieken. Boeiend, grappig en leuke tekeningen. Dé ingrediënten voor een leuke boekenserie voor kinderen die houden van geschiedenis, toch?

Standaard Uitgeverij

 

Kinderboekenseries vanaf 10 jaar

>> De avonturen van Max Kruimel

Dit boek is van de schrijver van ‘Dagboek van een muts’. Heel populaire boeken. Alleen de omslag al is erg leuk. Eigenlijk is dit een graphic novel serie. Met glitters en grote letters. Je kan er niet naast kijken. De boeken zijn geschreven door Rachel Renée Russell (uitgeverij De Fontein). Binnenin het boek lijkt het op een dagboek. Met lijntjes en een leuk lettertype en toffe tekeningen. Sowieso leuk om te lezen. Het boek is vrij dik maar volgens mij gaan kinderen dat niet erg vinden. Laat de kinderen deze filmpjes maar eens zien en maak ze warm.

 

 

lestip: laat de kinderen in groepjes , per twee (of alleen) ook een mini graphic novel schrijven

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

 

>>Julius Zebra – ellende met de Egyptenaren

Ook weer een leuke boekenserie: Julius Zebra. ( Gary Northfield – Standaard Uitgeverij) Dit boek is alweer deel 3 over de maffe zebra en zijn grappige vrienden. Weer met een vlot leesbaar lettertype, afgewisseld met veel prenten (een beetje getekend in cartoon stijl). Deze graphic novel gaat over een zebra die door Romeinen gevangen wordt genomen in Afrika en meegenomen wordt naar Rome. Hij is niet al te snugger waardoor zijn acties nogal stuntelig overkomen. De flauwe humor en mopjes in de boekenserie gaat kinderen absoluut aanspreken. Zonder dat ze het beseffen komen ze best veel te weten over het Romeinse Rijk. Boeiend, grappig en leuke tekeningen. Dé ingrediënten voor een leuke boekenserie voor kinderen, toch?

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

Lestip: erg leuk boek om voor te lezen tijdens lessen geschiedenis. Nadien kunnen ze uit het boek iets maken uit klei. Eventueel een les drama aan koppelen en een fragment uit het boek naspelen.

 

>> Max en de slinger van Foucault

Als Max iets niet begrijpt, wordt hij zenuwachtig en rust hij niet voordat iemand het hem uitlegt. En dat overkomt hem als hij naar de slinger van Foucault kijkt. Ze zeggen dat hij nooit stopt … Maar hoe kan dat? En alsof het nog niet genoeg is, zegt een mysterieuze man met een dikke buik tegen hem dat deze slinger het mooiste bewijs is dat de aarde rond haar eigen as draait. Geweldig: nu moet hij twee raadsels oplossen. In dit boekje gaan kinderen mee op ontdekking samen met Max. Ze kunnen zelfs leuke experimenten zélf doen, thuis! DO try this at home zou ik zo zeggen.  Helemaal in het thema van de jeugdboekenmaand!

Je kan dit boek ook als luisterfragment verkrijgen. Ideaal voor kinderen met dyslexie

lees ook: dyslexie, wat nu?

Voorin het boek is een lijst van namen en begrippen en een overzicht van ‘wie is wie’ opgenomen. Achteraan vind je een overzicht van de experimenten, de appendix en een noot van de schrijver. Tijdens het verhaal van Max wordt vaak wetenschappelijke terminologie gebruikt. Je kan de woorden dan terugvinden in die kader. Dit boek is heel erg geschikt voor kinderen die met een antwoord op hun vraag geen genoegen nemen. Bij wie het antwoord juist meer vragen oproept.

‘Max en de slinger van Foucault’ van Marc Boada, vertaald door Elly Bovée met illustraties van Pere Mejan, Clavis Uitgeverij,

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

 

>> De coole avonturen van Emma Dewit – Ramp op de Noordpool

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

Een spannende reeks over klimaatverandering, het milieu en de poolgebieden. Dit boek is het zesde en laatste boek van de reeks. Poolreiziger Dixie Dansercoer zorgde voor de juistheid van de feiten en de foto’s en filmpjes die je met je smartphone kunt scannen! Hoe leuk is dat? Deze serie is erg leuk voor kinderen die van de natuur houden en geïnteresseerd zijn in klimaat, milieu en spannende avonturen.

Het maakt eigenlijk niet uit of je de andere boeken gelezen hebt, je gaat bij wijze van spreke mee op avontuur met Emma Dewit. Het boek geeft erg veel info over klimaatverandering, milieu en poolgebieden zonder zeurderig of zwaar over te komen,. Het is op een zeer levendige manier geschreven en het is erg fijn dat je de codes kunt scannen.  Schepen varen niet zonder brandstof. Nadeel is dat de olie erg vervuilend én belastend is voor het milieu. De onderzoekers gaan op zoek naar alternatieven, maar worden veel tegengewerkt. Wanneer Emma een oude bekende tegen komt – weet ze één ding zeker. Dit gaat een zwarte strijd worden! Maar natuurlijk laat Emma zich daardoor niet uit het veld slaan en zet haar onderzoek voort. Wat wordt er voor haar verborgen gehouden? Zal het haar lukken om de Noordpool te behoeden voor een grote ramp?

Lestip: dit boek was een lestip bij een actie dit jaar over Hydroville, een milieuvriendelijke boot. De kinderen mochten nadenken over een ontwerp, ze mochten er een lied over maken enz… Dit is een leuke insteek voor een muzische les en WO-les. Het is een boekenserie voor kinderen dat past bij het thema ‘natuur’ en ‘milieu’. Laat de kinderen nadenken hoe ze met kleine acties toch grootse dingen die goed zijn voor het milieu kunnen realiseren.

boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales boekenseries voor kinderen - unicorns & fairytales

Waar te vinden?

 

Win 3 van deze leuke boekenseries voor kinderen

boekenseries - unicorns & fairytales

Pin deze afbeelding op Pinterest

 

Zijn jullie helemaal benieuwd geworden naar deze leuke kinderboekenseries? Zou je de boeken graag schenken aan school, een vriendje, neefje, nichtje of eender wie? Je kan de volgende boeken winnen:

 • 2x Julius Zebra 4
 • 2x Echte duiven vangen boeven
 • 1X Rory De Raaf

 

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

 

 

Wil je niets meer missen van aankomende winacties en leuke blogposts? Abonneer je dan gratis op de nieuwsbrief. Af en toe krijg je dan eens post 😉

WINNAAR IS SIMONS ELISE en juf LARA 


XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

31 Comments

 • Reply
  Ingrid
  16 maart 2019 at 07:08

  Echte duiven vangen boeven!
  Dit ziet er heel aantrekjelijk uit om te lezen en mijn kinderen houden erg van zulke verhalen!
  Ik zou ze graag dit boek laten lezen en het daarna geven aan de school van mijn zoon waar dit zeer welkon is!

  • Reply
   Lissy Steegmans
   16 maart 2019 at 08:47

   Wat zou het pakket van Zebra een leuk paascado voor ons neefje en nichtje van 10 en 12. Ze wonen in het buitenland waardoor Nederlands niet hun omgevingstaal is. Ze spreken Nederlands met hun mama en Frans met hun papa. Ze volgen ook Nederlandse les om hun taal te onderhouden. Leuke boeken zijn dan ook fijn als ondersteuning

 • Reply
  Isabel
  16 maart 2019 at 07:10

  Rory de Raaf zou heel leuk zijn voor mijn beginnende lezer. Jarno zit in het 1e leerjaar en nu hij alle klanken en letters kent, begint het lezen vlot te gaan. Hier zou hij heel blij mee zijn 🤗

  • Reply
   De Vleeschauwer Ellemieke
   16 maart 2019 at 08:20

   Ik zou mijn zoontje graag kennis laten maken met Julius zebra. Het lijken mij toffe boeken om te lezen.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  16 maart 2019 at 07:20

  voor een jarige job is dit kado helemaal top
  Echte duiven vangen boeven, daar verheugt mijn kleinzoon zich vast heel erg op

 • Reply
  donna
  16 maart 2019 at 07:21

  Oh Julius zebra en Max Kruimel kenden we al, maar wat een leuke ideeën voor nieuwe leesavonturen. Julius Zebra is echt een hit hier thuis en in mijn klas! Vanaf dit jaar zitten we hier met twee leesbeesten, mijn kleintje zit in het eerste leerjaar! Ze heeft al een geluk net als haar broer het leesvirus helemaal te pakken. Ik vind het moeilijk kiezen tussen Rory De Raaf en echte duiven vangen boeven! Maar ik vermoed dat die laatste het meeste in de smaak gaat vallen bij zoonlief. Dus wij duimen voor echte duiven vangen boeven!

 • Reply
  Elise
  16 maart 2019 at 07:28

  De kids in mijn praktijk zouden blij zijn met alle boeken. Dus welke het wordt, maakt niet zoveel uit 🤩 ik werk zowel met beginnende lezertjes als met al iets oudere, maar minder gevordere lezers. Deze verhalen spreken enorm aan en gaan het leesplezier zeker bevorderen. #winwinwin #logozijnisfijn #jekannooitleesboekenteveelhebben

 • Reply
  Véronique Pauwels
  16 maart 2019 at 07:31

  Wauw! Wat een leuke actie! Zoals jij schrijft over de boekjes wil ik deze natuurlijk winnen voor onze schatkist. Zo noemt onze nieuwe schoolbib op GO De Driesprong in Maldegem. Dit zijn boekjes waar we heel wat kindjes zouden blij mee kunnen maken.

 • Reply
  Soreyn Nadine
  16 maart 2019 at 07:41

  Zou leuk zijn voor de kleinkindjes !
  Rory Raaf zou wel iets zijn voor Jamie, als beginnend lezer zou hij zo lezen misschien net zo leuk vinden als zijn zus.
  Welk boek ook onze richting uitkomt, de kleinkindjes zouden het super vinden !

 • Reply
  Claudia
  16 maart 2019 at 07:49

  Dit zou gewoon super zijn… we vullen onze schoolbib aan…er zouden veel kinderen gelukkig van worden…❤️📕

 • Reply
  Jacqueline Van de Manakker
  16 maart 2019 at 07:55

  Wow wat leuk, ik heb een kleindochter van net 9 en een kleinzoon van net 7, die alles lezen wat los en vast zit.
  Dit zouden ze echt geweldig vinden en als de boeken uit zijn, kan mijn dochter ze meenemen naar haar school, waar ze voor de klas staat, waar ze een echte schoolbieb hebben. Dus maak dolgraag kans.

 • Reply
  Caroline
  16 maart 2019 at 08:04

  Rory de raaf of Echte duiven vangen boeven lijkt min super leuk voor mijn eerst lezende bandieten hier 😁 nadien past het boek in de klasbib van lijn
  Tweede leerjaar. Het kan dus uitgebreid gelezen worden 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

 • Reply
  Anna wienen
  16 maart 2019 at 08:12

  IK doe heel graag mee voor mijn dochter Julia. Wij zijn gek op boeken 😍😍

 • Reply
  charles nuyts
  16 maart 2019 at 08:37

  kleindochter van 14 maanden houdt nu al van voorlezen en als ze hier komt slapen ja dan doet opa dat met heel veel plezier hé .

 • Reply
  Majonne Twigt
  16 maart 2019 at 10:03

  Ik ben echt dol op kinderboeken en mijn dochters zijn ook echte boekenwurmen.
  Ik zou deze graag winnen voor hen en hun vriendinnen, want de boeken op school zijn niet zo leuk vinden ze. En ik wil zelf dolgraag deel 4 van Julius Zebra lezen.

 • Reply
  Jikke
  16 maart 2019 at 11:11

  Wat een leuke actie weer. En wat geef je er leuke lestips bij. Voor een juf zoals ik ideaal. En ik zou graag willen winnen om onze schoolbibliotheek nog verder uit te breiden.

 • Reply
  Wendy
  16 maart 2019 at 11:38

  Echte duiven vangen boeven.
  Eerst even reserveren voor mijn meisje die heel graag lezen (wat ik alleen maar geweldig vind). Nadien neem ik ze mee naar mijn school voor de kinderen van mijn klas 😉 dubbel plezier!!!

 • Reply
  Stef Nagels
  16 maart 2019 at 13:18

  Héél leuk voor onze kleine lieverd! 😉

 • Reply
  RITA JANSENS
  16 maart 2019 at 13:55

  Ik doe graag mee voor de kleinkinderen. Zij zullen deze boeken leuk vinden!

 • Reply
  Marian B
  16 maart 2019 at 16:31

  Alle boeken zijn leuk! “Echte duiven vangen boeven” lijkt me erg leuk voor mijn zoontje. Uiteindelijk belanden de meeste boeken toch op school.

 • Reply
  juf Lara
  16 maart 2019 at 22:18

  Ik doe niet vaak mee met een wedstrijd maar nu heb je me overtuigd! Ikzelf ben leerkracht in het vierde leerjaar en heb een mini-bib in de klas, die elk jaar opnieuw wordt uitverkoren tot het populairste plekje! Elke maand zoek ik in verschillende bibliotheken de leukste boeken voor mijn leerlingen. Natuurlijk kan ik het niet weerstaan om er zelf ook te kopen, met andere woorden ik heb zeer veel boeken! Jammer genoeg krijg ik af en toe een boete bij de bib en gaan soms boeken stuk… Maar ik geef niet op! Kinderen gaan naar school om te leren en verloren of gebroken boeken horen er nu eenmaal bij! Daarom wil ik graag jouw uitnodigende boeken: nieuw, modern leesvoer voor de kinderen, geen hap uit het budget van een juf!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  16 maart 2019 at 23:41

  Leuk, ik doe graag mee voor Julius Zebra 4
  Heerlijke boeken van deze serie.

 • Reply
  Sheila
  16 maart 2019 at 23:56

  Ik zou mijn zoontje graag blij maken met z’on boek. Ze klinken allemaal erg leuk.

 • Reply
  Marian Zw
  17 maart 2019 at 03:43

  Ik doe graag mee voor Julius Zebra, staat bij twee van mijn kids nog op het lijstje, blijven echt zo leuk om te lezen!

 • Reply
  nele V
  17 maart 2019 at 20:15

  Grote boekenfans hier, we gaan dan ook regelmatig naar de bib met de kindjes. Maar de boekjes die je kan winnen zou ik niet houden maar schenken aan mijn nichtje dat haar communie gaat doen, ze zou deze boeken super vinden.

 • Reply
  Kris10
  18 maart 2019 at 13:01

  Metekindje Marloes verdient een cadeautje!

 • Reply
  Joke Bogaert
  19 maart 2019 at 14:31

  Mijn lief leesbeestje van 9 zou in de wolken zijn met een boek van dat andere leuke beest, Julius Zebra!

 • Reply
  Els
  20 maart 2019 at 08:10

  Die boekjes lijken me superleuk! Marcel zit in het eerste leerjaar en lezen doet hij echt supergraag. Zo’n leesboekjes zouden hier perfect van pas komen!

 • Reply
  Marianne V
  21 maart 2019 at 12:35

  Sinds de dochter op school “wat het lieveheersbeestje hoorde” als thema had weet ze vanalles te vertellen over boeven. Wij doen daarom graag mee voor “echte duiven vangen boeven”

 • Reply
  emmy
  29 maart 2019 at 21:12

  Rory de raaf ziet er echt tof uit vind ik! daar gaan we voor!

 • Reply
  Oma Will
  3 april 2019 at 12:49

  Hoop dat ik nog mee kan doen voor mijn kleine boekenwurmen.
  Ik ga voor Julius Zebra 4, die lijkt mij de leukste.
  Ik volg op Bloglovin, maar heb geen facebook meer. ( privéredenen)
  Graag loot ik mee.

Leave a Reply