Unicorns & Fairytales
huis veilig maken - unicorns & fairytales
Interieur Personal

Je huis veiliger maken doe je zo

Aan het uiterlijk van je interieur besteed ik veel aandacht. De overheid voert weer veel campagne voor bewustwording van mogelijkheden voor huisbeveiliging. Je kunt je woonomgeving eenvoudig veiliger maken in enkele stappen. Heb jij dit al gelezen? Of gehoord op de radio? Zeker iets om te overwegen… Je huis veilig maken doe je onder andere zo…

Je huis veilig maken

Of je nu kleine kinderen hebt of niet, je huis veilig maken is een must. Zowel binnen als buiten. Vandaag heb ik het niet over het huis veilig maken zodat kleine kinderen zich niet pijn kunnen doen, wel hoe iedereen zich veiliger kan voelen. Wij zijn gelukkig gespaard gebleven van inbrekers maar ons mama heeft enkele maanden geleden nog inbrekers over de vloer gehad. Degoutant en respectloos. Maar jammer genoeg realiteit.

Zorg voor goede afsluiting

Een belangrijke eerste vraag is of je woning goed kan worden afgesloten. De sleutel tot het voorkomen van inbraak is het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen. Niet voor niets is de campagneslogan van de overheid “Maak het ze niet te makkelijk”. Het beste is om een mogelijke inbreker niet eens tot je raam, voordeur of tuin te laten komen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om goed afsluitbaar hekwerk te plaatsen? En is de buitenkant van je huis goed verlicht? Een potentiële inbreker die niet ongezien of geruisloos bij je raam of voordeur kan komen, haakt waarschijnlijk al af. En zo niet, dan zijn goede sloten met een SKG-keurmerk voldoende afschrikking. Met dit type hekwerken wordt de totale alarmsysteem prijs wat hoger, maar dit is een investering op lange termijn. Wij denken er al vanaf het begin van onze verhuis aan om er eentje te zetten. Dit wordt sowieso onze volgende dure aankoop. Ook handig met kleine kinderen.

Overweeg extra beveiliging

Voor optimale huisbeveiliging kan een eenvoudig alarmsysteem het overwegen waard zijn. Een draadloos basissysteem is blijkbaar al vanaf €150 verkrijgbaar. Dit bestaat uit een simpel bedieningspaneel en twee sensoren die aan de muur of het plafond zijn te bevestigen. Omdat dit draadloos is, is het systeem vrij eenvoudig te installeren. Een draadloze alarminstallatie prijs je vanzelf de hemel in.

Let op: bij veilig wonen kun je natuurlijk ook denken aan brandpreventie en -beveiliging. Voor weinig geld installeer je rookmelders in je woning, die je op tijd inseinen als er ergens brand- of rookontwikkeling is. Een gemiddelde gezinswoning kan volstaan met 3 tot 4 rookmelders. Let wel op dat je ze niet te dicht bij plaatsen hangt waar dampontwikkeling kan plaatsvinden, zoals de keuken en badkamer.

Onze rookmelders liggen boven klaar om geïnstalleerd te worden.

Camera?

Sinds ik de Logitech camera leerde kennen besefte ik dat het tegenwoordig makkelijker is om je huis in de gaten te houden. Via je smartphone kan je een bepaalde ruimte in de gaten houden. Ook handig als babyfoon trouwens. Ze zijn klein en je kan ze zetten waar je wil.

Vergeet jezelf niet!

Echt veilig wonen begint bij jezelf. Veel van deze punten zullen logisch klinken, maar als je er langer over nadenkt, zul je er zelf ook niet altijd aan voldoen. Doe je bijvoorbeeld altijd de deur op slot als je van huis gaat, zelfs al is dat maar voor een boodschap? Een inbreker heeft maar een paar minuten nodig om binnen te komen via die voordeur die alleen even achter je dicht is getrokken. En als je voor langere tijd weggaat, zorg je dan dat je huis een bewoonde indruk maakt, bijvoorbeeld met verlichting op een tijdschakelaar, of door de buren te vragen om de post op te ruimen en de gordijnen af en toe open en dicht te doen?

Wil je meer weten over het beveiligen van je woning? Op de website van de overheidscampagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ lees je meer!

 

Hoe ga jij je huis veilig maken?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply