Unicorns & Fairytales
verse pudding maken met kinderen - unicorns & fairytales
dessert Food My life

Vlekjespudding zelf maken, leuk én lekker!

Woensdagnamiddagen en weekends zijn er om gezellig samen dingen te doen. Dat is in ieder geval mijn motto. Al is het een rustige dag, toch is het fijn om dan samen te zijn. Vince is dol op Paula De Koe pudding. Maar ik dacht: waarom niet zelf vers gemaakte pudding, nou ja vlekjespudding, maken? We gingen samen aan de slag. Nostalgie!

Nostalgie

Ik herinner me nog goed de momenten bij mijn tante thuis wanneer heel het appartement rook naar vers gemaakte pudding. Ik wachtte dan vol ongeduld tot de verlossende vraag kwam: “Nathalie, wil jij de pot uitlikken”. Jahaaaaaa! Wie heeft deze herinnering nou niet? De geur brengt zoveel herinneringen boven, het is onvoorstelbaar. Even ben je zelf weer kind. Ik ben dan ook blij dat ik deze dingen nu ook samen met mijn eigen kinderen doe. We gingen dus op een zondag zelf pudding maken! Nom nom …

lees ook: Zelf een brood bakken met je kind

samen pudding maken - unicorns & fairytales

verse pudding maken - unicorns & fairytales

Vers gemaakte pudding

Met de puddingpoeder van Imperial zit je goed en zo gingen we aan de slag om onze vers gemaakte pudding te maken. Vince doet dat graag, meehelpen in de keuken en op deze manier is het voor kinderen heel eenvoudig om mee te helpen. Je hebt Imperial vanillepoeder (of chocoladepoeder) nodig, suiker (of zoetstof) en melk (of plantaardige melk). De werkwijze staat duidelijk op het pakje. Je kan zeker pudding op een andere manier maken ook, maar met kinderen is dit wel handig vind ik. Je kan er, indien je het teveel suiker vindt, makkelijk een gezondere versie van maken. Maar wij gingen voor vlekjespudding.

lees ook:  Naan maken samen met je kinderen

samen pudding maken - unicorns & fairytales

samen pudding maken - unicorns & fairytales

samen pudding maken - unicorns & fairytales

samen pudding maken - unicorns & fairytales

Vlekjespudding als dessert!

We maakten twee potten: een vanille pudding en een chocolade pudding. Om een leuk effect te creëren namen we doorschijnende potjes en gingen we vullen: een beetje vanille en een beetje chocolade. Nu hebben we onze eigen vlekjespudding. Super gemakkelijk én verser dan een gekocht potje. En wie mocht de potten uitlikken? Vince! Dat vond hij écht niet erg. We maakten ook meteen enkele potjes met enkel chocoladepudding en vanillepudding en in twee potjes deden we ook nog rozijntjes. ‘s Avonds gingen we eten bij oma en opa en konden wij voor het dessert zorgen! Zij waren alvast bij met onze vers gemaakte pudding.

lees ook: Havermoutwafeltjes voor de kinderen

verse pudding maken - unicorns & fairytales

samen pudding maken - unicorns & fairytales

vlekjes pudding maken - unicorns & fairytales

 

Pin it!

Leuk idee? Pin het op Pinterest ! Wat vind je van onze vlekjespudding?

vers gemaakte pudding - unicorns & fairytales

 

Houden jullie van vers gemaakte pudding? Hoe maken jullie dat?

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply