Unicorns & Fairytales
zelf brood bakken - unicorns & fairytales
Food Koken met kinderen lunch My life

Zelf een brood bakken met je kind

Het was eigenlijk voor mij niet veel nieuws meer. Ik deed het al met het derde leerjaar op boerderijklassen maar het was iets dat ik nog niet met Vince deed en eigenlijk is het best makkelijk. We volgden een workshop brood bakken tijdens ons verblijf in Villages Nature Paris. Kijk je mee?

Zelf brood bakken

Eigenlijk is zelf brood bakken niet zo heel moeilijk. Het draait allemaal om de juiste verhoudingen van ingrediënten. De recepten kan je makkelijk opzoeken en natuurlijk kan je ook een broodmachine aanschaffen indien je graag zelf je brood maakt. Dat is nou net wat wij gedaan hebben. Super leuk om te experimenteren met verschillende broodsoorten en heel makkelijk. We kochten er meteen ook een broodsnijmachine bij.

zelf brood bakken - unicorns & fairytales

Maar goed, ik wou graag zelf brood bakken en daardoor besparen, samen met de kinderen sommige broden uitproberen en me meer en meer bezig houden met koken samen met kinderen. Mijn mama heeft daardoor ook al terug de kriebels gekregen. We hebben een broodmachine van Domo waar je tot 12 verschillende programma’s kan draaien. We hebben geëxperimenteerd met kant-en-klare pakjes die je kan kopen en waar je enkel water aan toevoegt (dit is echter minder besparend) en met grote pakken waar je zelf alles moet afmeten. Wanneer je je brood op voorhand klaarzet om ‘s nachts te beginnen kneden zodat het ‘s morgens klaar is zou ik kant-en-klare pakken nemen maar indien je je brood overdag bakt zou ik het zelf afmeten. Zoveel meer werk is het niet en het bespaart je meer geld. Ik vond ook een website met recepten voor broodbakmachines.

zelf brood bakken - unicorns & fairytales

zelf brood bakken - unicorns & fairytales zelf brood bakken - unicorns & fairytales

 

Workshop broodje bakken

Tijdens ons verblijf in Villages Nature Paris volgden Vince en ik een workshop “zelf brood bakken”. Dat is echt iets voor Vince. Hij maakt graag dingen en kookt graag met mij. We leerden ook iets bij over de verschillende soorten granen en hoe je bruin of wit brood krijgt. Alles ging door in een mooi atelier op de BelleVieFarm. Vince moest zelf de ingrediënten afwegen op een weegschaal met gewichten. Dat was nostalgie en best leuk! Ons broodje had 4 ingrediënten: bloem, gist, water en zout. We maakten een figuur (Vince een dino en ik een halve maan) en lieten de broodjes rijzen. Na enkele uurtjes moesten we terugkomen naar de boerderij en maakten we met een mesje inkepingen in onze broodjes om de lucht te laten ontsnappen tijdens het bakken. Ons broodje ging op een houten spatel de oven in en na enkele minuten was het klaar. Lekker!

zelf brood bakken - unicorns & fairytales

zelf brood bakken - unicorns & fairytales zelf brood bakken - unicorns & fairytales

zelf brood bakken - unicorns & fairytales  zelf brood bakken - unicorns & fairytales

Leuk om samen te doen, ook thuis!

Ik vind zulke dingen zo leuk om samen te doen. Het is weer een gezellige activiteit samen, het breekt je dag en de kinderen leren iets bij. Ik weet dat ik vroeger heel jaloers was op een nichtje die wekelijks zulke dingen deed met haar moeder. Ik bedoel hier niet mee dat je geen goede ouder bent als je niets met je kinderen bakt maar het kan wel een fijne activiteit zijn en zo breng je samen tijd door.

zelf brood bakken - unicorns & fairytales

 

Meer receptjes en leuke doe-tips?

Wil je nog meer receptjes, ideetjes en foto’s van onze creaties? Neem dan ook eens een kijkje op ons nieuw Instagram account KIDSFOOD & LUNCHBOX of ga eens een kijkje nemen op deze website onder het kopje ‘food’.

Dit zijn onze laatste toppers:  bananen-choco flappen,  eiermuffins,  pompoen lasagne en leuke lunchtips.

 

Bakken jullie zelf je brood? Wat is je favoriete receptje? Dan kan ik het ook proberen.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply