Unicorns & Fairytales
Food Gezondheid / Health moederschap My life Ontwikkeling

Danone challenge : een mindshift maar wel een hele leuke!

Enkele maanden geleden zaten we samen met de mensen van Danone en hadden we het over vroeger, tradities, voedingsstijlen, leuke momentjes enzovoort. Gezellig want we zaten meteen op 1 lijn… Uiteraard ook over yoghurt en hoe dat een rol speelt in ons leven. Danone wilde immers met zijn nieuwe campagne #herontdekwatgoedis mensen opnieuw die leuke momenten, die goede momenten doen herbeleven. Ze daagden ons uit en ik aanvaardde. Hoe deze campagne invloed had op ons gezin dat lees je zo meteen. 

Yoghurt in mijn leven

Yoghurt speelt, zonder te liegen, een grote rol in mijn leven. Ik ben met Danone opgegroeid. Daarom was ik ook meteen verkocht aan de campagne. Voor mij is Danone een deel van mijn jeugd. Die blauw-witte potjes stonden elke ochtend bij mijn ontbijt op tafel, samen met een kopje muesli en een drankje, meestal melk erbij). Ik groeide deels op bij mijn tante en nonkel en ik kan echt wel zeggen dat ze er een gezonde voedingsstijl op nahielden. Het geeft me ook mooie herinneringen en die koester ik want mijn nonkel is op mijn 18e gestorven, wat een diepe wonde naliet. Nu nog. Een gezonde levensstijl, of beter gezegd een sobere levensstijl maar wel met goede producten. Water, gezonde voedingsstoffen, veel fruit, weinig snoep. Natuurlijk wel eens dessertjes hé. Heel streng maar ik heb er enkel maar fijne herinneringen aan. Ik kan niet zeggen dat ik iets miste in mijn jeugd. Ik schreef dan ook recht uit mijn hart een blog over tradities en gewoontes. Zulke fijne herinneringen wil ik ook bij mijn kinderen brengen.

danone challenge - unicorns & fairytales

Hoe beïnvloed het ons ?

Deze challenge daagde ons uit om ons eetpatroon stevig onder de loep te nemen. We kregen persoonlijke begeleiding en tips. Hoe dat verliep kan je hier lezen. Daar zei ik ook al dat een gezonde voedingsstijl een gewoonte is. Net zoals slechte dingen een gewoonte zijn en laat dat nu onze grootste valkuil zijn. Mijn vriend is nog steeds niet gek op fruit en ik krijg hem maar moeilijk op gang. Hij beseft het wel hoor… Het komt nog wel. Ik bijvoorbeeld kan dan weer moeilijk een wijntje bij het eten laten. Maar ik ga mijn uiterste best doen om daar verandering in te brengen. Alles begint met stap 1 en dat is… er gewoon aan beginnen, met kleine beetjes. Volhouden is een andere zaak. Ik moet eerlijk toegeven dat je niet alles op één dag kan veranderen maar ik denk dat ik al goed op weg ben. Mijn kinderen hangen grotendeels af van ons. Slechte gewoontes kunnen we voorlopig nog vermijden. Ik ben zo blij dat Vince bijvoorbeeld kan genieten van een kommetje fruit. Ik maakte tijdens de warme dagen nog een kommetje aardbeien met natuuryoghurt voor Vince, Lex en mezelf! Met een gouden lepeltje hahaha. 

danone challenge - unicorns & fairytales

danone challenge - unicorns & fairytales

Op zoek naar gezonde recepten

Hoe heeft deze challenge mij nu positief beïnvloed? Wel, een mooi voorbeeld is dat ik op zoek ga naar gezondere, lekkere recepten wanneer mijn vriend niet thuis is en wanneer ik met de kinderen alleen ben. Vroeger zou ik makkelijker een boterham nemen of onze safe dishes zoals spinaziepuree met vis(sticks), wortelpuree met worst enz serveren. Op zich niets mis mee maar er was weinig variatie en het daagt ook niet uit om nieuwe smaken te leren kennen. Daarom ga ik nu actiever op zoek naar recepten en betrek ik er mijn kinderen bij. Zo is Vince heel geïnteresseerd komen kijken (en mocht hij helpen) hoe ik een superlekker en makkelijk recept van Carolien maakte. Oké, toegegeven, het was lasagne met witloof en pompoen, nu niet meteen de favoriete groenten van onze kinderen, maar dat komt ook omdat we het dus zo weinig eten. Weer een opsteker. Het was niet moeilijk om te maken, duurde absoluut niet lang en ik vond het zo ontzettend lekker. Het bracht me op zoveel ideetjes. Heel eerlijk: ik heb in mijn leven nog maar 1 keer lasagne gemaakt…  Dit was de tweede keer. Maar hey, wat was dat makkelijk en er zijn 100 000 mogelijke combinaties. We gebruikten geen volkoren vellen lasagne (ook al was dat aangeraden) omdat die er niet waren op dat moment, in de winkel. Maar ik ga volgende keer zelf experimenteren. Ook met andere ingrediënten. 

danone challenge - unicorns & fairytales danone challenge - unicorns & fairytales danone challenge - unicorns & fairytales danone challenge - unicorns & fairytales danone challenge - unicorns & fairytales

 

Nog een (lange) weg te gaan

We hebben nog een lange weg te gaan. Ik kies vaker voor yoghurt en geniet echt van die momentjes. ‘s Avonds voor de televisie bijvoorbeeld neem ik eerder een yoghurt met wat fruit als dessertje dan een koek bijvoorbeeld. We blijven ook op zoek naar lekkere receptjes zoals de granola bars die we maakten, yoghurtijsjes en vers fruit waar mijn kinderen dol op zijn en we proberen veel meer groenten te eten. Ik vul de brooddoos van Vince niet enkel met boterhammen. Ik varieer: de ene keer fruit, groenten of eens noten erbij. Veel werk? Nee hoor, want je wéét dat het goed is voor je kind en ik néém de tijd. Sinds kort maak ik onze boterhammen en fruit (dat we niet hoeven te snijden zoals blauwe besjes en druiven) de avond voordien, dan heb ik ze maar in de boekentas te steken. Niet lekker? Jawel hoor, ik heb het uiteraard zelf getest. Laat die boterhammen choco maar zo, leer je kinderen genieten van wat goed is. Je zal wel zien dat ze er evenveel van smullen.

danone challenge - unicorns & fairytalesdanone challenge - unicorns & fairytales

danone challenge - unicorns & fairytales danone challenge - unicorns & fairytales

Inspirerend

Wat ik dus wil zeggen… de Danone challenge heeft me vooral inspiratie gegeven. Inspiratie om recepten zelf wat naar de hand te zetten,  yoghurt op een andere manier te gebruiken in ons dagelijks leven en om meer te genieten van eten én gezinsmomenten. Je moet tijd maken voor elkaar. Eten en eten klaarmaken brengt mensen dichter bij elkaar. Zie maar naar de vele barbecue feestjes wanneer de zon komt kijken. Wel, Danone heeft het eigenlijk goed gezegd: herontdek wat goed is. Danone, jij was goed én bent goed. Bedankt…

danone challenge - unicorns & fairytales

Dit is een samenwerking met Danone 

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply