Unicorns & Fairytales
tradities danone - unicorns & fairytales
Food Fun moederschap My life Personal

Ik ga tradities weer aanwakkeren, vanaf NU!

Ik herinner mij nog zoveel leuke momentjes van vroeger, toen ik zelf nog kind was. Zo van die kleine tradities, gewoontes die keer op keer terugkomen en die je niet kan vergeten. 25 jaar later ontdek je dat je die dingen onbewust zelf doorgeeft aan je eigen kinderen. Wel, die momenten wil ik nu een boost geven. Je kan ook gemakkelijk zelf tradities of gewoontes creëren.

Traditie

Een traditie (Latijn: trádere, overleveren) is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. Dit aldus volgens Wikipedia. Tradities zorgen ook voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid en herkenbaarheid en ik kan er nog wel wat begrippen op kleven. Voor mij heel belangrijk alleszins.

Gezamenlijk ontbijten

Zo herinner ik me nog héél goed de ochtenden bij mijn tante en nonkel, waar ik heel vaak was tijdens mijn kinderjaren. Ze hebben me samen met mijn ouders opgevoed. Ze hielden erg vast aan gezondheid en strikte opvoeding, wat ik nooit als vervelend heb ervaren. Integendeel zelfs. Ik kreeg als ontbijt een kom granen (netjes afgemeten) met yoghurt en een glas melk. Later werd dat glas melk thee (stiekem vond ik melk toch niet zo lekker, maar ik dronk het toch maar op…) Ik betrapte me laatst op het feit dat ik dit nog steeds doe ‘s morgens als ik cornflakes, granola of muesli eet. Je ziet dat die gewoontes er dus echt wel inzitten. Het grappige is dat Vince dit ziet en nu ook zijn granen met yoghurt wil eten. Tradities worden zo verdergezet!

tradities danone - unicorns & fairytales

tradities danone - unicorns & fairytales

tradities danone - unicorns & fairytales

Voorlezen

Ook de avonden waarop mijn tante een sprookje voorlas herinner ik me levendig. Zelfs de geuren, geluiden, verhalen. Zo’n momenten blijven je bij en ik zou willen dat iedereen zulke mooie herinneringen had. Daarom vind ik deze momentjes met mijn eigen kinderen belangrijk. Want zulke momenten zullen ze later doorgeven aan hun eigen kinderen. Onbewust of bewust. Het is vertrouwd.

sprookjesboeken voor kleuters - unicorns & fairytales

Make your own tradition

Mijn vriend zijn ouders zijn vroeg gestorven en eigenlijk hebben wij niet zoveel familie waarmee we van die “momenten” hebben. Steeds meer en meer mis ik dat en ik heb ooit eens ergens gelezen dat je tradities gemakkelijk zelf kunt creëren. Ik geloof zelfs dat het in de boeken over Hygge ging over gezelligheid. Daarom zou ik graag enkele momenten creëren die (hopelijk) later traditie worden. Waarbij mijn zonen en hun kinderen ook zo’n vertrouwd gevoel krijgen en dit aan hun kinderen doorgeven. Of dat ze geïnspireerd raken om met hun gezin zelf ook gewoontes te maken, zoals bijvoorbeeld ‘s ochtends samen ontbijten met o.a een kom yoghurt en granen, wat fruit bij het ontbijt. Of lekker brunchen als het Pasen is en boekjes lezen voor het slapengaan. Want eigenlijk is dat toch heel belangrijk? Samen met de mensen waar je om geeft je leven delen.

tradities danone - unicorns & fairytales

 

Heb jij zo’n traditie? Of ga jij nu ook een traditie beginnen? Laat het mij op sociale media weten met de hashtag #makeyourowntradition of #mytradition 

 

XOXO Nathalie

 

Deze blogpost is in samenwerking met Danone. Ik ga samen met Isabel en Anne een ambassadorship aan rond gezonde voeding! Iets waar ik enorm achter sta en naar uitkijk. Hou de blog dus in de gaten 😉

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sofie Lambrecht - Mama ABC
  29 maart 2018 at 11:43

  Heel leuk plannetje!! Succes!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  30 maart 2018 at 10:48

  Ja, wij hebben zeker tradities. Ik ben er dol op. Ze geven ook meteen een structuur en lijn in je leven.

  N.B. Ik ben verliefd op je mooie witte lockerkasten!

Leave a Reply