Unicorns & Fairytales
mommy bag - unicorns & fairytales
kids musthaves moederschap Musthaves Op stap

What’s in my mommy bag – spring edition!

Mijn verzorgingstas ziet er momenteel wat anders uit dan enkele jaren geleden. Ook doorheen het seizoen ziet hij er natuurlijk anders uit en ook de hoeveelheid kinderen zal een verschil geven. Daarom ga ik jullie enkele keren een kijkje laten nemen in mijn verzorgingstas. Deze keer de spring edition: lente!

 

De verzorgingstas

Natuurlijk nummer één wat je nodig hebt: de verzorgingstas zelf! Er bestaan natuurlijk 1001 soorten. Kleine, grote, goedkope, dure… Je hebt er ook die erg op een handtas lijken. Maar hét belangrijkste natuurlijk: het praktische. Houd er rekening mee dat je soms, als je een dagje gaat stappen, heel wat spulletjes nodig hebt. Thuis heb ik voor bepaalde gelegenheden verschillende (goedkope) luiertassen maar ik heb er ook één heel speciale: dé MOMMY BAG van Childhome. Een topper en heel populair. Maar vooral: groot en praktisch én bestand tegen ongelukjes. Je kan hem afwassen met een vochtige doek. Je krijgt er ook een verzorgingsmatje bij en een riem om over je schouder te dragen.

verzorgingstas - unicorns & fairytales

Lentekriebels!

Ja…lentekriebels. Niet makkelijk want het weer kan van de ene op de andere moment omslaan. Dat wil dus zeggen dat mijn verzorgingstas voller dan anders is want ik steek er extra kleertjes in. Maar goed, here we go. Mijn verzorgingstas in de lente…

 

1. Luiers natuurlijk!

Ik denk dat dit wel het belangrijkste (samen met eten) is dat ik moet bijhebben met een baby van 4 maanden. Luiers natuurlijk.  Dat zit er standaard in en ik vul ze ALTIJD aan. Ik moet er niet aan denken dat ik er vergeet. Wij gebruiken luiers van Pampers of het Kruidvat. Ook die van Muumi raad ik sterk aan, zeker voor de ecologische liefhebbers.

2. Natte doekjes

Natte doekjes zijn voor vele dingen goed. Welke natte doekjes je best kunt gebruiken hangt van baby tot baby af. Lex heeft gevoelige billetjes en het werd al snel duidelijk dat hij tegen bepaalde merken niet zo goed tegen kon. Wij gebruiken de vochtige doekjes van Delhaize (huismerk) en dat werkt prima. Ook de Wet Wipes (verkrijgbaar o.a. bij Noordbaby) en de vochtige doekjes van Attitude (bij Blabloom) raad ik zeker aan. Getest en goedgekeurd!

3. Geurzakjes

Je kan ze krijgen bij het Kruidvat en zitten in een zeer makkelijk zakje. Je komt er wel een tijdje mee toe. Maar soms kan het wel eens gebeuren dat je ergens bent waar geen vuilbak te bespeuren is (of gewoon, dat je hem weggooit bij iemand thuis maar de mensen niet met een volle kakapamper wil opzadelen).

4. Vochtige reinigingsdoekjes voor spullen

Ik heb ze als staal gekregen maar ze zijn wel handig. Reinigende doekjes voor speentjes, speeltjes enzo. Je weet wel, als ze eens vallen en je hebt niet meteen water in de buurt. Je hebt er van Colruyt en Corine De Farme die wel goed zijn!

5. Reservekledij met zakje voor beide kinderen

Ik heb twee zakjes gemaakt met reservekledij voor beide kinderen. Ik steek ze in een zakje voor twee redenen: gemakkelijker op te bergen en alles bij elkaar te houden én je hebt meteen een plastieken zakje om de vuile kleertjes in weg te steken.

In het zakje van Lex steken twee rompers, een extra luier, setje kledij en mutsje en ik de zak van Vince steken twee onderbroeken, een setje kledij en vestje.

verzorgingstas - unicorns & fairytales

6. Hoedje/muts

Naargelang het weer steekt er vaak een beanie of muts in. Bij kouder weer, zonnig weer of veel wind kunnen we die dan opzetten.

7. Papfles met water / extra water / poeder

Heel belangrijk! Tenzij je borstvoeding geeft natuurlijk. Handig! Maar goed, houd altijd rekening met onvoorziene omstandigheden en neem gewoon een extra voeding mee. Wij hebben verdeeldoosjes die we vullen en nemen een extra fles water mee en ook een gevuld flesje met water. Wanneer je weet dat er geen opwarming mogelijk gaat zijn dan kan je ook een thermos vullen met heet water. Zo kan je op een eenvoudige manier voor een warme pap zorgen.

8. Tetradoeken

Kan je voor alles gebruiken, neem er dus gewoon genoeg mee! You’ll see…

9. Slabjes

Bij elke voeding heb je er wel nodig dus steek er gewoon een aantal in je zak. Lex is een smossertje. Vince niet. Ik heb superveel slabjes weggegeven en nu moest ik er weer gaan kopen. Zo zie je maar, het ene kind is het andere niet.

10. Bij zonnig weer: zonnebril, hoedjes en zonnecrème

Super belangrijk voor alle kinderen: smeren en bescherming tegen de zon. Een hoedje en een hoge beschermingsfactor. Wij gebruiken de zonnecrème van Mustela, Naïf of eentje van de apotheek.

11. Voor Vince: fruit, koekje…

Een tussendoortje voor Vince nemen we altijd mee als we ergens heen gaan. Al dan niet in een doosje. Er bestaan vele soorten opbergdoosjes voor alle soorten fruit en koekjes (en groenten).

12. Groentehapje in isolerende pot 

Een onmisbaar item geworden: de isolerende pot voor groentehapjes. Zo handig! Wij hebben een pot van Skip Hop met een leuke tekening. Ze zullen de tekening herkennen als je ook het rugzakje hebt van Skip Hop en de andere leuke spulletjes. Ik raad dit echt aan, het is zo makkelijk. Vergeet ook geen lepeltje natuurlijk…

13. Alles wat er die dag nog meegenomen moet worden (hangt van de activiteit af)

Ga je zwemmen, naar een festival, een speeltuin, op vakantie … Bekijk elke keer opnieuw of er iets EXTRA in moet. Ik zorg ervoor dat de basic dingen er altijd inzitten. Koekje , eten en drinken steek ik het moment voor we vertrekken in de tas zodat we meteen kunnen vertrekken.

 

VLOG

 

Ook kopen?

[bol_product_links block_id=”bol_59136662bfb00_selected-products” products=”9200000038948287,9200000046081757,9200000010559157,9200000073446418,9200000057103519″ name=”luiertas” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Wat zit er allemaal in jullie luiertas? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Silke
  11 mei 2017 at 07:48

  Ik vind die tas geweldig, maar wel vrij duur. Geen winactie ?? Haha..

  • Reply
   Nathalie
   11 mei 2017 at 13:29

   haha dat zou idd een leuke winactie zijn he. Ja ze is wel redelijk prijzig maar zo zijn er nog wel vind ik.

 • Reply
  Kool Family
  11 mei 2017 at 12:29

  Ik ben van dezelfde mening als Silke. 😀

  • Reply
   Nathalie
   11 mei 2017 at 13:30

   klopt wel ja… 🙂

Leave a Reply