Unicorns & Fairytales
Gezondheid / Health moederschap Musthaves Winactie & Give away

De juiste keuze van billendoekjes & WIN

Het klinkt misschien een beetje raar: de juiste keuze van billendoekjes? Er zijn enorm veel soorten billendoekjes. Goedkope, dure, met en zonder parfum en dan heb je nog de ecologische. Maar welke moet jij nu kiezen? 

 

De juiste keuze van billendoekjes

De juiste keuze van billendoekjes doe je volgens mij niet aan de hand van de prijs, tenzij je niet anders kan. Eigenlijk zegt de prijs vaak niet veel. Het is niet omdat ze duur zijn dat ze dan ook effectief beter zijn. Of omdat ze goedkoop zijn dat ze slechter zijn… De juiste keuze maak je met je verstand en door middel van het zelf te testen. Wat voor de ene baby enorm goed werkt en fijn is kan voor de andere nét niet goed zijn. Het heeft te maken met het type huid en de huidgevoeligheid. Sommige baby’s hebben sneller rode billetjes en uitslag.

 

Waar kan je op letten?

Je kan de billetjes van je baby best proper maken met een natgemaakte hydrofieldoek, washandje of wasbaar billendoekje met wat babyolie. Maar soms is dat gewoon niet praktisch en zeker niet als je op stap gaat. Billendoekjes zijn dan wel handig denk ik dan…  Er zijn een aantal dingen waarop je kan letten (als jij daarvoor kiest). Je kan op het etiket zien of ze:

– Vrij zijn van parfum en alcohol
– Vrij zijn van parabenen
– Vrij zijn van Sodium Laureth Sulfate en Sodium Lauryl Sulfate
– Hypoallergeen zijn
– Biologisch afbreekbaar zijn

 

Test het…

Niemand kan jou zeggen welke billendoekjes nou hét beste zijn voor jou want misschien vind je de textuur, geur, de graad van vochtigheid niet optimaal? Sommigen zweren bij Zwitsal terwijl anderen misselijk worden van de geur. Sommige baby’s kunnen prima tegen geparfumeerde doekjes terwijl anderen gegarandeerd rode billen krijgen. Daarom: test het! In onderstaande tabel kan je zien welke doekjes het ‘veiligst’ zijn en welke ingrediënten erin zitten. In de groene zone heeft de consumentenbond hun keuze gezet in alfabetische volgorde! 

 

billendoekjes - unicorns & fairytales

Onze keuze

Na een lange zoektocht zijn we uiteindelijk heel blij met twee soorten doekjes: de huisdoekjes van Delhaize en de Eco Attitude billendoekjes. Deze laatste heb ik nét mogen testen en bleken (toevallig!!! Echt waar!!) helemaal bovenaan de lijst te staan van beste billendoekjes vanuit een test van de Consumentenbond. Zie de tabel hierboven. We zitten goed! Wel zijn de Attitude billendoekjes veruit de duurste.  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ze dan ook heel goed vind. Ze hebben een aangename zachte neutrale geur en vegen zeer goed af. Bovendien een makkelijke sluiting. Je moet dus zelf afwegen wat belangrijker is en of de prijs dan wel of niet doorweegt.

 

 

Test zelf en maak kans op een jumbo pak billendoekjes van Attitude

Zou jij graag de billendoekjes van Attitude leren kennen? Sebio, de ecologische online winkel, schenkt een lezer maar al te graag een groot pak billendoekjes. Je krijgt dan 3 pakken van 72 doekjes ter waarde van 12,90 euro.  Wat moet je doen om deze doekjes te winnen? Like Unicorns & Fairytales op Facebook (dan blijf je ook op de hoogte) en vertel mij waarom jij de doekjes wil winnen en geef me even aan welke doekjes jij momenteel gebruikt of waar jij tevreden van bent. Of welke juist niet!

billendoekjes - unicorns & fairytales

WINNAAR IS CLAUDIA DIEPENDAAL

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Anna
  4 oktober 2016 at 07:22

  Jaaa het billendoekjes dilemma.. vrij lastig vind ik dat.. want er zit inderdaad heel veel rotzooi in, maar de doekjes waar het niet inzit, zijn ook weer heel duur..
  Ik gebruik momenteel de doekjes van de etos en hier ben ik zeer tevreden over..
  Maar toch zou ik graag eens duurdere parfumvrije doekjes willen uitproberen om het verschil te testen..
  Facebook: An Na

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 oktober 2016 at 14:22

  Het feit dat ze ecologisch verantwoord zijn is wel prettig. Maar een relatief hoge prijs zou mij toch tegenhouden.

  • Reply
   Nathalie
   4 oktober 2016 at 14:34

   Dat begrijp ik wel… 🙂

 • Reply
  liese
  4 oktober 2016 at 15:31

  ik gebruik die van “Pampers”, ik denk dat mijn zoon nog tegen een duwtje kan want hij staat nooit rood als ik eens iets anders gebruik. Ik heb er ook nog gebruikt van Libero omdat ik die gekregen had, maar ik vond dit veel te droog….

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2016 at 08:14

   Ja idd sommige kinderen kunnen ertegen he!

 • Reply
  Ineke
  4 oktober 2016 at 16:44

  Hier hebben we jackson reese herbal al getest en zijn we nu bezig met waterwipes. Tristan kan namelijk niet tegen de “gebruikelijke” pamperdoekjes merken. Dus we zijn even aan het bekijken welke we het beste vinden. Lijkt me zeker en vast leuk om ook de attitude doekjes uit te proberen. Ik ben al fan van hun shampoos en bodylotion dus :).

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2016 at 08:15

   Die water wipes wil ik ook nog wel eens proberen 🙂

 • Reply
  Jess
  4 oktober 2016 at 17:05

  Staan die bovenaan omdat die het meeste aantal hebben voor de prijs? Want wij hebben waterwipes en met twee ingrediënten zou ik denken dat zij bovenaan zouden staan. Bij deze van attitude zitten toch nog enkele meer in. (Al zal dit stukken beter zijn dan die van Zwitsal natuurlijk)

  • Reply
   Nathalie
   5 oktober 2016 at 08:15

   Dat denk ik niet. De consumentenbond is zoiets als testaankoop denk ik… die gaan dit niet voor de prijs doen. Niet alle ingrediënten zullen slecht zijn zeker? Hihi.

   • Reply
    Silke Plattiau
    5 oktober 2016 at 13:27

    Ter info:
    Bijschrift bij tabel Consumentenbond:
    Producten met onze voorkeur hebben een groene kleur. Binnen het groene en het witte gedeelte staan de producten alfabetisch gerangschikt!

    • Reply
     Nathalie
     5 oktober 2016 at 14:03

     AAAAAAHHHHH geweldig!!!! Ik heb mijn onderzoek dus niet grondig gedaan. Dank! Ik zet het erbij!!!

 • Reply
  Liesbet R
  5 oktober 2016 at 15:35

  Ik gebruikte voor de oudste dochter afwisselend Switsal en Pampers. Voor de tweede dochter heb ik wasbare doekjes overwogen, maar toch niet gedaan omdat ik het zo stom vond dat ik dat dan niet meteen ook voor de oudste gedaan had (domme reden vind ik nu). En dan had ik een gigapack doekjes van Pampers gekocht, die nu nog steeds niet op zijn (bijna!) en hoorde ik dat die dus toch niet zo gezond zijn…

 • Reply
  Marian
  5 oktober 2016 at 19:09

  Ik zou ze graag willen proberen en willen winnen voor de kleine in mijn buik die over een paar weekjes wordt verwacht. Ben er nu wel nieuwsgierig naar geworden. Ik gebruikte voor mijn zoontje meestal de Pamper sensitive, ervan uitgaande dat het beter zou zijn. Maar dat zegt niet alles zie ik.

 • Reply
  Claudia Diependaal
  10 oktober 2016 at 10:29

  Door mij voor het katheriseren worden de Pamper doekjes gebruikt. Om te verschonen de Zwitsal. Eigenlijk zou ik deze graag willen proberen voor het katheriseren. Dat wilde ik op Facebook niet neerzetten. Bijna alle Facebook vrienden zullen er wel vanaf weten. Maar ik beperkt het katheriseren eigenlijk tot de MS groepen. Ik geniet benieuwd naar of ik dan nog minder urineweginfectie zou hebben dan dat ik jullie al heb.

  • Reply
   Claudia Diependaal
   10 oktober 2016 at 10:32

   Door mij voor het katheriseren worden de Pamper doekjes gebruikt. Eigenlijk zou ik deze graag willen proberen voor het katheriseren. Dat wilde ik op Facebook niet neerzetten. Bijna alle Facebook vrienden zullen er wel vanaf weten. Maar ik beperkt het katheriseren eigenlijk tot de MS groepen. Ik ben benieuwd of ik dan nog minder urineweginfectie zou hebben dan dat ik nu al heb. Niet dat de Pamper doekjes niet goed zijn hoor.

Leave a Reply