Unicorns & Fairytales
banaan choco flap - unicorns & fairytales
dessert Food My life

Samen lekkere bananen-chocoflapjes & appel-kaneelflapjes maken

Het was een vakantiedag en we hadden al leuke dingen gedaan. Ook waren we al lang wakker. Ik weet dat Vince graag samen iets kookt maar het mag allemaal niet te lang duren. Ik vroeg hem of hij zin had om samen een banaan choco flap te maken. Ik had nog vellen bladerdeeg over van de High Tea die ik organiseerde voor vriendinnen.

Banaan choco flap

Een banaan choco flap is super eenvoudig te maken en in no time klaar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje, dessert of bij een brunch én zelfgemaakt, dat smaakt! Het is heel makkelijk te maken en ook nog eens kidsproof. Ik maakte er voor de High Tea met vriendinnen en nadien samen met Vince voor oma en opa. Die smulden ze allemaal in 1 keer op, dus ik denk dat ze heel lekker waren.

lees ook: drakenspaghetti, een topper bij mijn kids

choco banaan flap - unicorns & fairytales

Wat heb je nodig? 

  • bladerdeeg (ik kocht er in de Lidl, die hadden al meteen een vierkante perfecte vorm en grootte)
  • banaan
  • choco (wij gebruikten Nutella, natuurlijk…) maar hagelslag kan volgens mij ook
  • melk of eigeel

banaan choco flap - unicorns & fairytales

En nu? 

Simpel: leg een halve banaan (nog eens doormidden gesneden) op het bladerdeeg, bestrijk met een laagje choco en vouw de banaan choco flap toe. Besmeer het flapje met melk alvorens het de oven in de schuiven (met eigeel gaat ook). Verwarm de oven op 220 graden en laat ze ongeveer 12 à 15 minuten bakken. Nadien kan je smullen van een heerlijke flap! Serveren met een bolletje ijs? Of gewoon zo. Laten afkoelen kan ook, ze blijven lekker hahaha.

lees ook: 10 originele ontbijtjes voor drukke ochtenden

banaan choco flap - unicorns & fairytales

banaan choco flap - unicorns & fairytales

choco banaan flap - unicorns & fairytales

Appel kaneel flappen

We maakten ook enkele appel kaneel flappen omdat Vince niet zo graag banaan lust. Hierbij gebruik je dezelfde werkwijze als bij de banaan choco flap maar leg je er enkele schijfjes appel tussen en bestrooi je die met kaneel alvorens dicht te vouwen… Je kan het serveren met fruit, ijs of bestrooien met wat poedersuiker, wat je wil.

banaan choco flap - unicorns & fairytales

Dit kan je toch gemakkelijk met je kinderen maken die bananenflap, niet? Smakelijk! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply