Unicorns & Fairytales
brief aan lex - unicorns & fairytales
moederschap

Ode aan mijn moeder en alle moeders op aarde

Een moeder is een leeuwin. Een leeuwin die haar welpen beschermt. Dat zou toch moeten. In de meeste gevallen is dat wel zo. Er is een gevoel universeel en dat is het gevoel van moeder worden. Het overkomt je, het is zo natuurlijk dat niemand jou kan voorbereiden. Sinds ik moeder ben zie ik alles in een heel ander perspectief.

Lieve mama

Bedankt mama, want jij bent er altijd voor me. Ik heb al zoveel steun gekregen van je sinds ik zelf mama ben. Niemand is perfect en ook wij niet. Jij niet, ik niet en anderen niet. Maar toch is er altijd één iemand die ik meteen bel als er iets is en dat ben jij. Sinds ik mama ben weet ik wat het is om dat moedergevoel te hebben. Moeder zijn is niet altijd makkelijk vind ik en dat zullen de meeste mensen wel kunnen beamen. Het is meer dan een full time job en vrijaf nemen kan niet of zelden. De ene heeft het al moeilijker dan de andere en ieder heeft zijn eigen problemen.

Wij hebben twee lieve, slimme, fijne kinderen met een temperament. Ze zitten niet stil, huilden veel als baby, slapen niet zoals het zou moeten (maar wat is daar de norm voor…) en kunnen ook wel een flink temperament hebben. Bovendien zijn ze veel ziek. Gelukkig kan ik altijd op jou en papa rekenen. Het is niet vanzelfsprekend want jij zorgt bovendien zelf ook nog eens voor bomma. En nee, ook al denk jij dat van wel, het is niet vanzelfsprekend en al helemaal niet jouw taak. Er zijn er velen die het ook zouden doen maar ook velen die het niet zouden doen. Jij en papa cijferen zich helemaal weg voor anderen. Je zegt wel dat dit je gelukkig maakt en dat kan ik alleen maar hopen want ik voel me vaak schuldig als ik weer eens op jou moet rekenen…

Mama, gelukkige moederdag… Jij verdient zoveel meer dan een bloemetje. Ik hou van je. Wij houden allemaal van je. Ook al botsen we soms eens, we zijn ook best een goed team, vind je niet?

Aan alle moeders

Lieve mama’s van deze wereld… Ik zag laatst een foto voorbijkomen waarop staat: “Je hebt 18 zomers met je kinderen, geniet ervan…”. Soms lijken de momenten eeuwig, wanneer ze ‘s nachts niet slapen of wanneer ze weer eens een moeilijk moment hebben. Wanneer ze ziek zijn, wanneer ze moeilijk doen en wanneer je denkt dat je het even niet meer aankan. Denk dan aan die tijd. Die tijd die ons allen inhaalt en die zo snel voorbij gaat. Probeer ook van die moeilijke momenten te genieten want er komt een dag dat je ‘s nachts nog eens je kind in je armen zou willen nemen. Probeer te relativeren (ook al is dat moeilijk), probeer je kind alle liefde te geven die er is zodat ze liefde voelen. En vergeet niet: we doen allemaal ons best … andere mama’s doen ook maar wat.

Anyway, je weet wel wat ik bedoel…

Gelukkige moederdag

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Samantha
  15 augustus 2018 at 07:46

  Fijne moederdag!

 • Reply
  Annelies
  15 augustus 2018 at 08:35

  Fijne dag aan alle mama’s!
  WarMte
  MoOi
  GezEllig
  BijzonDer
  SpEciaal
  ZoRgzaam

Leave a Reply