Unicorns & Fairytales
mindfulness voor kinderen - unicorns & fairytales
Hoogsensitiviteit moederschap My life Ontwikkeling

Hoe mindfulness voor kinderen wél werkt!

Yoga, mindfulness voor kinderen… Ik dacht altijd dat het niets zou zijn voor mijn kinderen. Heerlijk drukke pientere kids met veel emoties. Niet rustig te krijgen, alleen met sensopatisch spel. Daardoor ook de inspiratie voor mijn boek SPEEL! Eigenlijk zo’n beetje een spiegel van mezelf. Altijd bezig, ook in het hoofd. Moeilijk rust vinden en hoogsensitief, een brein dat nooit stil staat en steeds meer willen leren. Tot ik besloot om een deel van wat ik leerde bij Alohi uit te testen. Meditatieverhalen / mindfulness voor het slapen gaan. Twee van de 6 Alohi stappen. Wat bleek… hét werkte. Mijn man zei: “kon jij dat 6 jaar geleden al niet doen??!!”

Alohi

Mindfullness voor kinderen… wat is dat dan dacht ik. Meditatieverhalen voor kinderen had ik eigenlijk wel thuis. Ik had veel tools: boekjes, yoga kaarten, mindfulness doeboekjes. Ik kwam ook in aanraking met de lieve dames van Alohi. Zij schreven een gastartikel met tips over hoe kinderen kunnen ontladen. Ik besloot ook toegang te vragen tot het ouderplatform van Alohi, waar je allerlei tips en templates kan vinden die je helpen bij het ontprikkelen van kinderen.

Massageverhalen

Ook massageverhaaltjes kunnen kinderen helpen ontprikkelen. Op een bepaald moment zaten we zelfs met 3 achter elkaar. Zo heerlijk rustgevend en verbindend. Tijdens het lezen maak je bewegingen zoals het maken van voetstappen, bloemblaadjes tekenen, deeg kneden enz… Heel erg leuk ! Lex had ook een verhaal gehoord in de klas (halleluja voor de juf die dit doet in de klas) en vertelde dit met veel overgave. Hoe kwap was dat… We begonnen de eerste stappen van mindflulness voor kinderen te ontdekken.

mindfulness voor kinderen - unicorns & fairytales

Moeilijker slapers

Rust creëren voor het slapengaan. We deden het al door middel van een routine. We lezen elke avond samen een boekje, gezellig met zijn allen in het bed. Toch bleef rustig naar bed gaan soms een probleem. Vaak uit bed komen, steeds maar blijven roepen, geen rust vinden… We probeerden echt al veel. Van magnesiumolie onder de voeten, tot tips geven… Het bleef vaak moeilijk met periodes van beterschap of net andersom… Tot we dus mindfulness voor kinderen ontdekten.

mindfulness voor kinderen - unicorns & fairytales

Mindfulness voor kinderen

En toen ging er een nieuwe wereld open… Ik volgde een opleiding tot lesgever van Alohi en plots vielen al die dingen die ik thuis had in elkaar! Ik kreeg zicht op wat het was en vond structuur in het aanbieden ervan. Als proef op de som gebruikte in mijn eigen kinderen om eens te polsen naar het effect van de opleiding. Ik vertelde hen dat we gingen mediteren of relaxen en dat zich comfortabel mochten leggen. Met lavendelgeur in de diffuser, een sterrenprojector en relaxatiemuziek voor kinderen maakten we de kamer gezellig en rustgevend. Ik las met een rustige stem een meditatieverhaal voor en na het verhaal bleven ze rustig liggen, ik bleef met een fluisterstem spreken en één voor één legden we ze in bed. Ze bleven rustig en sliepen heerlijk. SAY WHAT!!!!????

mindfulness voor kinderen - unicorns & fairytales

Waarom deed ik dit niet eerder?

De kinderen gaven aan dat de meditatieverhalen voor kinderen hen echt rust brachten. Ze voelden zich kalm. Mijn zevenjarige zoon zei zelfs dat hij zich weer 3 voelde. Hoe leuk is dat!? Geen kinderen die druk waren en waar we boos op werden omdat we ze niet in bed kregen. Ze riepen niet meer, ze bleven vredig liggen. O my god… wij zochten al jaren naar een manier en nu hebben we het eindelijk gevonden. Wat niet wil zeggen dat ze nooit meer roepen hoor, maar er is al zoveel verbetering en het brengt hen niet alleen rust… ons ook… leve mindfulness voor kinderen.

Meditatieverhalen

De boekjes van Relax kids zijn enorme aanraders als je wil beginnen met meditatieverhalen voor kinderen. Ook andere boekjes die ik heb zijn aanraders.

Bekijk hier de boekjes die ik heb.

Nog meer tips om je kinderen te helpen ontprikkelen

Happy Relax Kids | knuffel, klets en knutselboek voor kinderen en ouders

Het belang van rust tijdens de vakantie

Enkele tips om te ontprikkelen na een drukke schooldag

Snelle manieren om kinderen te laten ontladen of ontspannen + gratis oefening!

Rust bieden aan kinderen in drukke tijden & hun hoofd leegmaken:enkele tips

Handige hulpmiddelen die (hooggevoelige) kinderen rust kunnen bieden

Zo werden mijn kinderen rustig en lief voor elkaar…

Ga jij aan de slag met mindfulness voor kinderen?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply