Unicorns & Fairytales
mijn kind verveelt zich nooit - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Boeken Doeboeken

150 topideeën voor saaie momenten : mijn kind verveelt zich nooit!

Weet jij ook soms niet meer wat je nog kan doen met je kinderen in de vakantie of in het weekend? Wel, met dit boekje ben je wel even zoet. ‘Mijn kind verveelt zich nooit’ is een leuk boekje met 150 ideeën voor saaie momenten. Toch eens even bekijken?

Leuke activiteiten en ideeën om buiten en binnen te doen

‘Mijn kind verveelt zich nooit’ is een uitgave van Lannoo, geschreven door Sarah Devos met illustraties van Emma Thijssen. Het is echt een EHBV boekje (eerste hulp bij verveling) en staat boordevol ideetjes om je kroost gezellig bezig te houden. Alleen, samen met jullie, oma en opa, vriendjes en vriendinnetjes… Allemaal ideetjes onder het motto: ‘minder scherm, meer lol’. Want het is inderdaad verleidelijk om de iPad, Tablet of televisie voor te schotelen maar we opteren toch allemaal voor enkele leuke alternatieven van tijd tot tijd, niet?  Natuurlijk moet een leuke filmnamiddag met een lekker hapje en drankje kunnen!

 

 

Maar goed, in dit boekje dus allerlei alternatieven om buiten en binnen te doen. Op elke pagina staan ook symbolen die jou meer vertellen over de benodigdheden, de leeftijd, de ruimte die je nodig hebt een meer. Zie onderstaande foto. Erg handig.

mijn kind verveelt zich nooit - unicorns & fairytales

Uitleg over de spelontwikkeling van een kind

Ook staat er in het begin van het boek een handig overzicht met het soort spel en speelgoed waar een kind van 0 tot 2, 2 tot 4, 4 tot 6, 6 tot 8 en 8 tot 10 jaar zich mee bezighoud. Dat is verveeld over 4 categorieën: exploreren en ontdekken, motoriek, ontwikkeling en spelletjes. In het boek vind je voldoende ideetjes om met elke leeftijdsgroep te doen.

mijn kind verveelt zich nooit - unicorns & fairytales

Inspirerend en nostalgisch

Er staan heel eenvoudige dingen in waar je bijna geen materiaal voor nodig hebt en er staan wat uitgebreidere activiteiten in. Jij kan zelf kiezen wat bij jouw kind past. Of laat hen, als ze groot genoeg zijn, zelf eens de keuze. Wees er maar zeker van dat er nostalgische momentjes gaan opduiken. Want ook wij hebben als kind met stoepkrijt getekend en poppenkast gespeeld. Ook zullen deze activiteiten jou ongetwijfeld inspiratie bijbrengen. Want je hoeft niet altijd alles letterlijk te kopiëren natuurlijk.

 

Wij testten het uit

Wat zouden wij met het boek zijn als we er niet gebruik van zouden maken. Zo hebben we Vince kennis laten maken met stoepkrijt en dat vond hij geweldig.

FullSizeRender 1853

Ook hebben we een oude rol behang genomen, uitgerold en hem laten tekenen. Zoveel leuker dan op een klein blaadje tekenen… Of veel badschuim in bad en spelen met het schuim. Vingerpopjes doen het ook altijd goed… Kortom, er staan genoeg leuke dingen in om te doen met kinderen tot 10 jaar!

 

Bekijk zeker eens het filmpje om een sneakpeak te krijgen van het boek. Wat vinden jullie van dit boek? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  johannaowlette
  5 augustus 2016 at 11:25

  Leuk! Wij weten onze dagen altijd wel te vullen, af en toe eens een nieuw idee zoals deze week: spelen met wol. Dat was iets onbekend en heeft Nina zeker een uur bezig gehouden.

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:37

   Superidee! Ja, Vince is ook geïnteresseerd in nieuwe dingen. Maar nadien al niet meer hahaha…

Leave a Reply