Unicorns & Fairytales
yumbox gevarieerde lunchbox - unicorns & fairytales
Food lunchbox My life

Waarom ik zo tevreden ben met onze Yumbox en streef naar gevarieerde lunchboxen

Wij zijn thuis erg fan van de bento brooddozen YUMBOX.  Ik heb er voor Vince , mezelf en Lex.  Ze zijn tenslotte erg duurzaam en je kan de binnenkant verwisselen moest die versleten zijn. Er zijn vele voordelen aan een Yumbox. Vandaag vertel ik je met plezier wat deze leuke brooddoos voor ons betekent en hopelijk kan ik jullie overtuigen om ook eens een brooddoos met compartimenten te gebruiken. 

Yumbox

Een Yumbox is een bepaald soort merk van brooddoos met compartimenten waarmee je makkelijk een bento lunch kan meegeven of met andere woorden: een gevarieerde lunchbox.  Ik ben er mee begonnen in het begin van vorig schooljaar en sinds ik dat doe is de brooddoos van Vince leeg als die terug naar huis komt. Elke keer weer is het voor hem een verrassing en ik denk dat alle andere kinderen ook willen weten wat er in die brooddoos zit. Zowel groentjes, fruit, dipsaus, vlees, kaas, boterhammen of crackers en veel meer. ALLES is mogelijk! Ik steek er ook altijd iets nieuws in. Lust hij het niet, dan laat hij het liggen. Ik zorg er natuurlijk altijd voor dat er voldoende inzit dat hij sowieso wel lust. Door de compartimenten kan je verschillende dingen gemakkelijk meegeven én de juiste portie hanteren voor kinderen.

yumbox gevarieerde lunchbox - unicorns & fairytales

Voordelen

 • Je kan een gevarieerde brooddoos meegeven, niet enkel boterhammen
 • Er zijn vakjes zodat alles netjes op zijn plek blijft en zodat je de juiste verhoudingen kan meegeven
 • Je kan er sausjes bijsteken, ze zijn lekvrij (tenzij echt waterachtig)
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Leuk om te zien en de tray heeft ook een thema, wat lunchen leuk maakt
 • Je kan het handig verpakken met de sleeves en een koelelement
 • Origineel
 • Verschillende groottes en ook een klein snackdoosje met compartimenten

“Maar ik heb daar allemaal geen tijd voor”

Say what? Nou, als dat de reden is dat jij geen gevarieerde/gezonde lunchbox mee naar school geeft dan heb ik goed nieuws: dit duurt absoluut NIET langer dan een ‘gewone’ boterham in een brooddoos steken. Integendeel. Het merendeel kan je de avond voorheen klaarmaken. Groenten en fruit, noten, dipsaus, worstjes enz… kunnen allemaal op voorhand in de Yumbox gestopt worden. Enkel een boterhammetje, een volkoren pitabroodje of cracker en nootjes moeten op de moment zelf. Maar is dat nu écht zoveel werk? Nee, echt niet. Je kan zelfs op voorhand lekkere groentenballetjes of egg muffins maken.

Lees dit maar eens: Een gevarieerde brooddoos maken ook al heb je weinig tijd 

Wat ook kan helpen is bijvoorbeeld op ‘vrije’ dagen meal preppen. Zo maak ik dan op voorhand allerlei glazen potten klaar met voorgesneden groenten, hardgekookte eieren, groenteballetjes en meer. Zo kan ik de Yumbox gewoon openen en vullen.

“Ik heb geen inspiratie”

Om een leuke brooddoos mee te geven heb je helemaal niet veel creativiteit nodig. De Yumbox doet dat al bijna voor jou met zijn vakjes. Snijd wat groenten, fruit en vlees in blokjes en je hebt al een heel kleurrijk begin. Geef niet elke dag dezelfde boterhammen mee of snij ze eens in driehoekjes of steek figuurtjes uit. Het hoeft geen kunstwerk te zijn. Je kan ook BENTO ACCESSOIRES gebruiken. Dat zijn leuke prikkers, ringen, stiften waarmee je de lunch van je kind kan opvrolijken.  Wil je meer informatie over het maken van een gezonde lunchbox lees dat dit artikel:

Een gezonde lunchbox maken met deze handige tips

volkoren pitabroodje - unicorns & fairytales

“Moet dat nu allemaal altijd zo speciaal zijn?”

Nee natuurlijk niet. Je hoeft geen uren in de keuken te staan om de allerleukste gezichtjes op de boterhammen te tekenen. Wist je dat er verschillende tools zijn om een brooddoos op te fleuren? Prikkers, briefjes, kleine potjes en uitstekertjes doen prima zijn werk en kost niet veel moeite en tijd! Een Yumbox is op zich al een hulpmiddel want het laat je toe verschillende soorten voedsel mee te nemen. Al begin je met gewoon wat rauwe groentjes bij je boterham… Ook dat is al leuk én je kind heeft van de verschillende voedingsgroepen iets om te eten. Lekker! En ja…stel je eens de vraag: zou jij elke dag dezelfde boterham willen opeten? Vind jij een boterham met choco voedzaam en voldoende om de middag mee door te komen? Moet dit ELKE dag? Nee hoor, maar wissel eens af… je zal zien dat je elkaar een plezier doet.

Waarom zou je het wél doen?

Ik kan uren doorbomen over waarom je het wel zou doen maar wat ik persoonlijk heb ondervonden en wat ik jullie wel wil meegeven is het volgende: sinds ik een gevarieerde brooddoos meegeef naar school kan ik Vince beter kennis laten maken met verschillende voedingsmiddelen. Hij heeft zijn fruit en groenten binnen en omdat de Yumbox zo leuk is hebben ze plezier aan het eten. Ik steek er vaak iets in wat hij nog niet kent. Lust hij het niet, dan laat hij dat liggen. Geen probleem. Die middag is voor sommige kleuters en kinderen al soms zo frustrerend (jammer genoeg) en ik hoop dat ik het daardoor ook leuker maak. Uiteraard sta ik ook gewoon achter het feit dat een gevarieerde en gezonde voedingsstijl een goede gewoonte moet worden die je op deze manier goed kunt ondersteunen. En neen, ik werk ook heel veel en ik heb ook soms ‘geen tijd’. Maar ‘geen tijd hebben’ blijf ik relatief vinden. Zoals ik al zei en nog eens zeg: voorbereiding is alles waardoor je véél tijd bespaard.

yumbox gevarieerde lunchbox - unicorns & fairytales

Ook ik gebruik een Yumbox

Ik heb een grotere versie besteld voor mezelf en daardoor kan ik ook verschillende dingen meenemen zonder dat je met 100 potjes moet sleuren. Vaak neem ik hummus mee, komkommer en brood en nog wat andere dingen zoals noten, granola, fruit. Het is dankzij een collega dat ik kennis gemaakt heb met de Yumbox die o.a. te koop is bij de leuke webshop FLINGO en met die collega heb ik nu samen een Instagram pagina aangemaakt waar je leuke KIDSFOOD & LUNCHBOX ideetjes kan opdoen.

 

Wat vind jij van de Yumbox? Zou jij hem gebruiken? Of gebruik je het al? Hoe sta jij tegenover een gezonde brooddoos? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Veronique Desmaele
  19 september 2018 at 08:06

  Hier ook absoluut fan! Mijn dochter van 4 (en haar vriendjes) zijn elke dag weer benieuwd wat er in haar brooddoosvakjes steekt! 😉

 • Reply
  Els Wanders
  19 september 2018 at 11:12

  Lisa heeft een lunchtrommel van MyMepal, ze heeft deze zelf samengesteld met haar eigen naam erop.
  In de luchtrommel zitten ook 2 kleinere vakjes, daarin krijgt ze iedere dag wat ander mee, worteltjes, tomaatjes, komkommer, olijven op een prikkertje, plakjes worst etc. Het kost inderdaad niet veel tijd om klaar te maken en Lisa vind het heel erg leuk.

 • Reply
  Dorien
  19 september 2018 at 11:44

  Ik heb de grote versie Yumbox met zowel de tapas als de panini tray. Het is echt gek, maar waar ik vroeger gewoon twee boterhammen smeerde, heb ik nu altijd een gevarieerde lunch bij. Pastasalade, een wrap, groentenspreads met crackers, fruit voor tussendoor… Echt super! Leuke brooddozen toon je hier. Misschien moet ik binnenkort ook eens een Yumbox-post inplannen 😉

Leave a Reply