Unicorns & Fairytales
Boeken Doeboeken Leesboeken Luisterboeken & muziekboeken Prentenboeken Winactie & Give away Zoekboeken & aanwijsboeken

Ongewone leesbingo|Lees eens anders & win een boekenpakket

Al wie ook gek is op lezen steekt NU zijn vinger op. Yup, ik ook. Ik ben dol op lezen en als kind al helemaal. Voor al die boekenwurmen heb ik goed nieuws! Uitgeverij Van Halewyck heeft nl. een superleuke leesbingo voor jullie klaarstaan.

 

Lezen stimuleren

Lees eens op een andere manier. Kinderen (en misschien volwassenen?) lezen tegenwoordig minder. Of misschien niet maar ik merk als leerkracht wel dat kinderen liever iets anders doen. BEHALVE wanneer ik het leuk maak. Met een leesbingo bijvoorbeeld, of andere leuke toeters en bellen. Zo heb ik een leesboom in mijn klas: een papieren boom waar ze de blaadjes mogen aanhangen vanaf het begin van het schooljaar. Elk blaadje staat voor een gelezen boek. Ook heb ik een opdrachtenkaft / blad waar ze elke keer als ze een boek hebben gelezen iets uit mogen doen. Die opdrachten zijn dan heel leuk zoals een tekening maken, een boekenkaft ontwerpen, een leesmannetje maken, een boekenwijzer enz…

Toen ik zag dat uitgeverij Halewyck een leuke zomerse ‘ongewone leesbingo’ had ontworpen en er een superleuke winactie aan had gekoppeld dat kon ik niet anders dan dit delen met jullie. Het boekenpakket wordt bovendien nog eens aangepast aan de leeftijd van de deelname en winnaar.

FullSizeRender 1925

De ongewone leesbingo

De ongewone leesbingo van Van Halewyck geeft jou, je vrienden en je voltallige familie deze zomer de nodige leesinspiratie. In hun leesbingo vind je twintig originele manieren om je boek te lezen. Op vakantie? Lees eens onder een strandhanddoek of met een ijsje in de hand. Bovendien maak je op het einde van de zomer kans op een gratis boekenpakket!

Hoe werkt het? De ongewone leesbingo werkt zoals een gewone bingo. Je kan hem hier downloaden om af te drukken. Heb je je boek op een bepaalde manier gelezen? Zet dan een kruisje in het vakje en ga door tot je de volledige bingo hebt doorlopen. Kortom, zomerboeken lezen was nog nooit zo leuk als met de ongewone leesbingo!

leesbingo - unicorns & fairytales

 

Win een boekenpakket

Hoe meedoen? Lees je vakantieboek op een van de twintig verschillende manieren, neem een foto (of laat er een nemen) en voeg hem onderaan op deze pagina toe. Je kan ook deelnemen aan de wedstrijd door je foto te delen op Instagram met de hashtag #ongewoneleesbingo – je profiel moet wel openbaar zijn zodat ze je inzending kunnen zien. Je kan hem ook mailen naar [email protected], maar vergeet dan niet om je naam, adres, geboortedatum en geslacht te vermelden. Wie weet kunnen ze jou in september met een heerlijk boekenpakket verrassen!

Deelnemen kan tot 31 augustus, middernacht.

FullSizeRender 1926

Veel succes en veel leesplezier! Laat je even weten als jij de winnaar bent? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Tinne Vansand
    3 augustus 2016 at 18:00

    Bedankt voor de leuke tip! Die aparte leesplekken is een kolfje naar de hand van mijn dochtertje 😉 die doet niet anders dan overal waar ze maar kan lezen 😉

Leave a Reply