Unicorns & Fairytales
sprookjesvertelling - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Op stap uitstappen uitstappen in openlucht Winactie & Give away

Sprookjesvertelling: Turfje in het Fluisterbos

Is je kind ook fan van vertellingen? Wandelt hij graag in het bos? Dan is deze sprookjesvoorstelling iets voor jullie. Wij gingen enkele weken geleden naar een sprookjesvertelling in het bos en genoten ervan. Een unieke ervaring die ook jij kan meemaken. Want elfje Fien geeft kaarten weg. Lees je even mee?

Wie, wat?

De sprookjesvertelling Turfje in het Fluisterbos wordt gespeeld door Marleen Peeters, een kleuterjuf, zorgjuf en creatieve dame. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar en wordt gehouden in Essen. Samen met Johan Desseyn en Hans De Ridder kwam dit project tot stand. Johan is een kunstenaar en de bedenker van Turfje en Hans De Ridder stond in voor de technische realisatie.
3 jaar geleden werden de eerste stappen gezet naar de uitwerking van dit project. Dit naar aanleiding van verschillende wandelingen die Marleen maakte in de Wildertse Duintjes. Later nam ze contact op met de kunstenaar en die bleek reeds jaren geleden een Turfmannetje bedacht te hebben. Zo kwam het Turfke tot leven.

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

DSC_8712

DSC_8748

Over de voorstelling

De kinderen worden ontvangen door elfje Fien. Samen met haar gaan ze op zoek naar de verloren toverkracht in het prachtige bos van Wildert. Onderweg ontmoeten ze verschillende bosfiguren, zingen ze het elfenlied en mogen ze leuke opdrachten uitvoeren. Zo ontdekken de kinderen de kracht van turf en beleven ze een spannend wandelavontuur in de natuur.

Er was eens een elf die in het Fluisterbos woonde. Ze heette Fien en ze hield van toveren. Alle kabouters, trollen en turfjes uit het bos kenden haar, want Fien was een lieve elf en toverde alleen maar leuke dingen. Op een koude herfstavond kroop Fien, zoals altijd na een lange dag, in haar elfenbedje. Tussen haar gordijntjes , zag ze buiten enkele heldere sterren fonkelen. “Dat wordt beslist een koude nacht,” mompelde ze en trok de dekens tot aan haar kin. Ze rolde zich tot een balletje en probeerde zo in te slapen….

Dit stukje uit het sprookje van Turfje in het Fluisterbos van Marleen Peeters kunnen kleuters en de leerlingen van de eerste graad in de basisschool op een interactieve manier ontdekken door een interactieve speelse wandeling in de Wildertse duintjes te Essen.

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

Persoonlijke mening

Ik ging er zelf heen met mijn petekind Robin. Hij is 3 jaar. Alhoewel het een wandeling was van meer dan een uur, had hij geen problemen met die afstand. Geregeld stopt Fien en doet leuke dingen, samen met de kinderen. Op alle gezichtjes zag ik verwondering en spanning. Elfje Fien neemt hen écht mee in het verhaal. Het is één van de leukste voorstellingen die ik al gezien heb, als leerkracht zijnde. Een aanrader voor iedereen!

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

 

Pratische informatie over de sprookjesvertelling:

Op zondagen (voor iedereen)

Kom je ook meehelpen samen met de elfje Fien, de Trol en Turfje?
Om deel te nemen aan dit spannende avontuur, informeer je bij De Tasberg of er plaats is op volgende zondagen:
14 augustus, 11 september en 9 oktober steeds om 14.00 uur en 14.30u.  De prijs is 5 euro per kind.

Vertellingen voor klasgroepen
Groepswandelingen kunnen geboekt worden tijdens de schoolweek zowel in de voormiddag als in de namiddag. Dit voor de prijs van 50 euro per klasgroep.

Voor een ganse dag spelplezier kan dit gecombineerd worden met speeltuin
De Bosrust, Kleine Horendonk 8 te Essen.

Vertellingen voor kinderfeestjes
Ook voor verjaardagsfeestjes kan elfje Fien gereserveerd worden. Dit voor een groep van max. 20 kinderen. 50 euro per groep.
Het toeristisch kantoor VVV De Tasberg biedt met het Fluisterbos dit nieuwe concept aan voor kinderen tussen drie en zeven jaar. De vertelling duurt 1u 30 min

Locatie
Wildertse Duintjes (GPS: Kalmthoutsesteenweg 116)
2910 Essen

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

sprookjesvertelling - unicorns & fairytales

 

 

Wil jij elfje Fien helpen? Kom mee deze leuke sprookjesvertelling meedoen.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Kristin
  1 augustus 2016 at 20:07

  Ziet er super tof uit! Ik denk dat ik eens ga informeren voor het verjaardagsfeestje van Lente!

  • Reply
   Kristin
   2 augustus 2016 at 21:40

   En al eens op verkenning gaan zou helemaal tof zijn ??!

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  1 augustus 2016 at 20:56

  Ohhh hoe geweldig is dat zeg!

 • Reply
  Sofie De Vare
  1 augustus 2016 at 23:27

  Wij zouden heel graag met turfje op zoektocht gaan !!

 • Reply
  Fleur
  1 augustus 2016 at 23:52

  Wat ontzettend leuk! Ik denk dat mijn eigen elfjes aan haar lippen zullen hangen

 • Reply
  Kim Van Cutsem
  2 augustus 2016 at 08:11

  Ziet er super leuk uit! Wij willen graag mee op zoek met elfje Fien!

 • Reply
  Karen Elst
  2 augustus 2016 at 16:38

  Wat een tof concept! Ik sta te popelen om samen met mijn zoontje en metekindjes ons onder te dompelen in de verhalen van Fien. Ik duim alvast voor een kans op het winnen van de vrijkaarten … Groetjes

Leave a Reply