Unicorns & Fairytales
schuddebol - Leuke meter en peter cadeaus
moederschap Musthaves zwangerschap

Leuke meter en peter cadeaus

Ben je op zoek naar leuke meter en peter cadeaus? Wel, dat waren wij ooit ook, al was dat geen gemakkelijke zaak. Ik wilde het groots aanpakken. Maar toen was ik nog niet zo into (fashion)bloggen en op de hoogte van leuke musthaves. Wel, nu ben ik dat wel en deel ik graag enkele leuke spullen met jou! Want ook in november en december worden baby’s geboren, toch? 

Leuke meter en peter cadeaus

Er bestaan echt leuke meter en peter cadeaus. Van gepersonaliseerde dingen tot meer universele. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan. Maar het is toch wel iets speciaal. Het moment dat je het aan je vrienden of familie vraagt is zo spannend. Ik weet nog heel goed al de momenten dat we het aan onze vrienden vroegen. Zo speciaal. Dat verdient ook een leuk cadeau.

>>> Volgen jullie me al via Instagram? <<<<

Hoe wij onze meter en peter van Lex vroegen

Wij kozen ervoor om onze beste vrienden meter en peter te maken van Lex, ons tweede kindje. Ik had al een beetje kunnen oefenen na Vince. Met het bloggen kom je natuurlijk zoveel leuks tegen. Maar toch heb ik gekeken naar wat de meter en peter graag doen. Zo drinkt de peter graag GIN en de meter graag koffietjes. Ik koos ervoor om iets te laten maken dat ze nog lang konden houden: zo vroegen wij de meter en peter.

FullSizeRender 1791 - Leuke meter en peter cadeaus FullSizeRender 1793 - Leuke meter en peter cadeaus

Webshoptips

1. Bloue

Bij Bloue vind je toffe cadeauboxen voor speciale gelegenheden met stijlvolle en minimalistische spulletjes. Ze hebben er ook een godfather en godmother box dus als je een leuk idee zoekt om het ze te vragen… Ga dan eens een kijkje nemen bij Bloue.

DB6033C7 4DF1 4867 BC45 AF81E33CBC62 768x1024 - Leuke meter en peter cadeaus

IMG 7182 - Leuke meter en peter cadeaus

2. Anna et maman

meter - Leuke meter en peter cadeaus

De webshop  ‘Anna et Maman’ vol originele lifestylespulletjes. Ze doet dat samen met haar twee vaste vormgevers en ervaren mama’s Hanne Bossuyt en Ans Vercruysse. Van absolute musthaves, zoals een personaliseerbare pyjama of sweater over decoratie voor de kinderkamer en ludieke baby- en kinderkleding met West-Vlaamse quotes tot originele uitdeelcadeautjes, baby stationary, juweeltjes, peter- en metergeschenkjes, geheime schatkistjes, tandenfeebriefjes, materniteitgastenboekje, enzovoort…

Ik heb al een kijkje genomen en ik ben echt wel fan van enkele cadeau’s. Niet enkel van hun meter -en petercadeaus. Heb je de leuke sweaters al gezien?

3. Minimou

meter2 - Leuke meter en peter cadeaus

Een Belgisch merkje die producten creëerden om leuke gebeurtenissen te vieren. Kraskaarten, puzzels, beertjes en stickers. Ook leuke slingers zijn er te verkrijgen. Dit zijn mijn favorieten. De kraskaart vind ik best origineel.

shop

 

4. Bulbby

Je kan ook altijd iets laten bedrukken met daarop dé vraag. Ik heb al ervaring met Bulbby en zij hebben erg leuke spulletjes. Je kan bvb een mok laten bedrukken, een leuk doosje, een handdoek, een mand, een t-shirt. Bekijk de producten eens en laat je inspireren.  Is jouw toekomstige meter een echte koffie lover? Geef haar dan een herbruikbare beker to go cadeau met een leuk opschrift…

koffiebekertogo - Leuke meter en peter cadeaus

5. Etsy

Dit is ook zo’n middel om leuke spullen te scoren. Op etsy heb ik al vaal leuke items zien voorbij komen. Herinner je je nog de blog over speelmatten? Zie *hier*.  Wel, ook voor metercadeaus kan je er terecht. Ik heb er twee shops uitgekozen (maar er zijn er nog hoor) die leuke juweeltjes verkopen aan heel democratische prijzen. En ze zijn heel leuk! Wanneer je dit combineert met een leuk kistje (zie pinterest) dan heb je een heel leuk cadeau. Klik op de shops om hen te bezoeken.

Buy some love

il 570xN.855043637 pky2 - Leuke meter en peter cadeaus

MadCapFun

671fec0509a4c27ae4047240b33e420f - Leuke meter en peter cadeaus

Pinterest & DIY

Ook op pinterest kan je uiteraard weer veel inspiratie opdoen voor leuke meter -en petercadeaus. Wanneer ik ideetjes nodig heb voor lessen of allerlei andere zaken, dan kijk ik toch wel eens op Pinterest. Klik * hier *  om mijn bord te zien over meter -en petercadeaus.

Meter & peter van Vince

De peter heb ik gevraagd door een vacature te geven. De meter heb ik gevraagd aan de hand van een taart in de vorm van een baby. Daar stond op: wil je mijn meter zijn? Ze waren beiden uiteraard heel blij. Gelukkig.

meter3 - Leuke meter en peter cadeaus

Hoe ik gevraagd werd 

Ik werd 27 jaar en ik deed samen met 2 andere vriendinnen een verjaardagsfeestje. Ik kreeg tijdens het feestje nog een cadeau van mijn vrienden en daar zat een slab in met een erg leuk opschrift.

189062 10152245921850565 1158559744 n - Leuke meter en peter cadeaus

 

Leuk? Pin it!

Wil je dit niet vergeten? Vind je dit leuk? Pinnen maar!

20x originele 22 2 - Leuke meter en peter cadeaus

Ik ben nu toch benieuwd naar nog leer leuke meter -en petercadeaus. Hoe werden jullie gevraagd of hoe hebben jullie het de peter en de meter van jouw kind gevraagd? Shoot! 

X0X0X Nathalie

 

 

 

pinit fg en rect red 28 - Leuke meter en peter cadeaus

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Ilse
  15 november 2015 at 22:34

  Die van Anna et maman vind ik de leukste!

  • Reply
   Nathalie
   16 november 2015 at 10:12

   Ja die is leuk he!!!

 • Reply
  Sybile
  16 november 2015 at 11:41

  Mijn papa is trouwe Duvelfan. Ik heb hem als peter gevraagd door een Duvel glas te laten graveren ‘Wil jij mijn peter zijn?’…
  Die armband vind ik superleuk voor de meter!

  • Reply
   Nathalie
   16 november 2015 at 12:25

   Oh leuk idee dat Duvelglas! Die armband vind ik persoonlijk ook heel leuk. En vooral de schuddebollen.

 • Reply
  Isa
  26 december 2017 at 21:16

  Voor de meter had ik een lang gedicht geschreven over dat het kindje al een hele mooie familie had, maar nog geen meter. Ik rolde het op en maakte een collage met een vogeltje in een kadertje.
  De peter houdt van houtbewerking en websites bouwen. Ik gaf hem een boekje over houten speelgoed maken, met een QR code in. Toen hij dat scande, kwam hij op een website waar ook een kort gedichtje opstond waar we hem vroegen.

 • Reply
  Stijn
  7 oktober 2018 at 19:51

  Een leuke die ik nog tegen kwam; http://www.3Dsounds.be.
  Een leuke tekst, of hartslag in 3D geprint en mooi ingekaderd.
  Ze hebben ook “wil jij mijn meter/peter zijn” in hun aanbod.

Leave a Reply

Read previous post:
Sint, feestdagen, cadeautjes & winacties

Ik heb enkele winacties tegelijk lopen, omdat december een drukke maand is. De feestdagen komen eraan, je kan gerust wel...

Close