Unicorns & Fairytales
paasbrunch hosten - brunch recepten - unicorns & fairytales
Food lunch My life ontbijt

Heerlijke (gemakkelijke) gerechtjes voor een geslaagde brunch

Vrolijk Pasen iedereen. Ik denk dat de meesten onder ons wel ergens een brunch zijn gaan doen afgelopen weekend of ergens Pasen zijn gaan vieren. Ook bij ons was dat niet anders. Ik organiseerde een paasbrunch bij ons thuis voor familie en vrienden. Het was een heerlijke dag waarbij we lekker in het zonnetje konden zitten en ook à volanté konden genieten van al het lekkers, want er was genoeg!  Het waren gemakkelijke brunch recepten die, al zeg ik het zelf, geslaagd waren.

Brunch à volonté

Ik zocht gemakkelijke brunch recepten omdat ik liever veel verschillende gerechtjes heb dan een paar heel moeilijke. Ik vond leuke recepten bij Lidl en daar kon je ze ook heel makkelijk afdrukken, aanpassen en je boodschappenlijstje maken. Ook maakte ik de dag op voorhand al de quiches en het gebak. Die kan je gemakkelijk bewaren. Ook de koude pasta maakte ik en alles wat op voorhand kon. Benieuwd naar wat ik allemaal serveerde? Wel, ik vertel het je graag…

Lees ook: Tips voor een gezellige en lekkere paasbrunch (met kinderen)

pasen - brunch recepten - unicorns & fairytales

Gemakkelijke brunch recepten

Eerst en vooral wil ik wel even zeggen dat ik een beetje over the top ben gegaan… We kregen 10 volwassenen en 4 kinderen over de vloer en ik heb nogal de neiging om bij feestjes wat te overdrijven. Ik organiseer en experimenteer graag en ik kan nooit kiezen… Ik koos wel voor gemakkelijke brunch recepten. We hebben er de dagen erna nog van kunnen genieten en ook de gasten kregen leftovers mee naar huis.

Quiche

Ik vind dit echt één van de gemakkelijke brunch recepten waarmee je kunt uitpakken. Het lijkt kei waauw en dat is het ook, maar het is zo easy! Je kan het de dag op voorhand klaarmaken en de dag zelf opwarmen in de oven. Ik kreeg erg goede reacties op de quiches. Ik maakte een quiche met tonijn, broccoli, feta en voor het mengsel gebruikte ik 4 eieren, 120 ml kookroom, bieslook en peper en zout. De andere is met kerstomaten en mozzarella en weer een mengsel van eieren, room en kruiden. Een half uurtje in een oven van 180 graden en klaar is kees. Ik bewaarde ze afgedekt in de koelkast maar na even rondhoren kan je het ook op een koele plek bewaren en bestaan er speciale vershouddozen voor quiches, als je dat veel gebruikt.

quiche maken - brunch recepten - unicorns & fairytales

Pasta kids-roof

Voor de kindjes maak ik standaard altijd een pastasalade klaar. Zonder saus maar met hun lievelingsgroentjes in, zodat ze altijd kunnen terugvallen op iets vertrouwd. Ik deed er hamblokjes, komkommer en maïs in. Maar pasta kan je eigenlijk met alles combineren. Om het mooi te presenteren deed ik mijn pasta en taboulé in een glazen pot. Het was bij de kindjes een succes.

Tomaat mozarella

Altijd lekker: schijfjes tomaat, blaadjes basilicum en een bol mozzarella. Simpel en heerlijk. Als dit niet tot de gemakkelijke brunch recepten behoort dan weet ik het ook niet.

Kaasschoteltje

Haal wat stukjes kaas in huis, versier met wat noten en rozijnen en BAM… Weer een easy peasy gerechtje dat zeker in de smaak gaat vallen bij cheese lovers.

gemakkelijke brunch recepten - unicorns & fairytales

Beleg (slaatjes)

Ik zorgde ook voor wat beleg voor de mensen die niet zo houden van sla en speciallekes, maar die gewoon een broodje met wat beleg willen. In de slager haalden we kipcurry, eiersla enz… Je kan dat natuurlijk ook allemaal zelf maken. Het is wat je wil. Ik zat in tijdsnood. Maar we presenteerden het in leuke potjes.

Gehaktkoek met kriekjes

Een van de lievelingsgerechten van mijn vader dus dat mocht niet ontbreken. Manlief kan kei goed gehaktbrood maken dus die kreeg deze taak op zich. De kriekjes haalden we in bokalen en kookten we met een suikertje. Heerlijk hé. Er is enorm goed van gesmuld dus dat was een succes.

quiche maken - brunch recepten - unicorns & fairytales

Blini’s met zalmpaté

Het ideetje vond ik ook bij de recepten van Lidl. Ik haalde mini blini’s en maakte zelf een zalmpaté van gerookte zalm, gemengd met mascarponé, verse bieslook en lente-uitjes. Afgewerkt met komkommer was dat een fris hapje. De overschot van de zalmpaté deed ik in een potje en ging mee de tafel op.

Salade met geitenkaas

Dit vond ik zelf een toppertje. De smaken zaten goed. Het is erg makkelijk: doe gemengde sla in een kom, rooster walnoten en snij gedroogde vijgen die toch nog sappig zijn (bij Lidl!!) in stukjes. Ook de geitenkaas doe je in blokjes. Halveer blauwe bessen en doe er ook stukjes peer bij. Meng alles onder elkaar en je hebt een frisse sla. Er hoorde ook een vinaigrette bij maar ik koos ervoor om enkele gekochte dressings klaar te zetten zodat mensen konden kiezen.

gemakkelijke brunch recepten - unicorns & fairytales

Salade met snijbonen en makreel

Deze salade bestond uit snijbonen (die ik eerst kookte), makreel in zonnebloemolie, schijfjes appel en rode ui. Lekker hoor! Heb er nadien nog veel van gegeten in school. Let wel op met de rode ui en overdrijf niet want die is redelijk smaak overheersend.

Zalmpastei

Je moet ook zeker eens in het diepvriesvak gaan zien van je winkel tijdens feestdagen want daar liggen altijd lekkere dingen waarbij je weinig werk hebt. Ik vond een zalmpastei met bladerdeeg. Die vergat ik uiteindelijk te serveren (tja, die lag nog in de diepvries) maar komt nog wel van pas!

Lekker gebak

Ik maakte op voorhand enkele lekkere dingen klaar: een simpele vanille cake, lekker bananenbrood en speltmuffins met behulp van de bakkits van Arthur & The Sisters. Dit is écht een aanrader, no kidding. Super lekker en helemaal geen droge brol. à la minute maakte ik ook choco mousse klaar met de nieuwe poeders van Imperial. Je hebt ze in 3 verschillende smaken en op 5 minuten heb je heerlijke mousses. Even nog in de koelkast zetten voor je serveert. Ik zei mijn gasten niets en schotelde ze een chcomousse voor en vroeg hoe ze die vonden. Echt heel lekker zeiden ze… en ze wisten niet eens dat het van een zakje was. Dus…ook eentje om op je lijstje te zetten bij je gemakkelijke brunch recepten!

quiche maken - brunch recepten - unicorns & fairytales

Allerlei soorten brood(jes)

Dit is een makkelijke hé… haal verschillende broodjes in huis of bak er enkele af. Leg een leuk plankje klaar, een broodmes en propere doek en voilà… Je kan ook leuke paasbroodjes maken. Hier vind je enkele voorbeelden van leuke paasbroodjes met ei erin.

gemakkelijke brunch recepten - unicorns & fairytales

Fruitsla

Overschot van fruit? Of gewoon zin in een fruitsla? Maak er een mix van en sluit goed af. Misschien wat met citroensap besprenkelen zodat het niet uitslaat. Altijd lekker tijdens een brunch. De gasten kunnen er yoghurt of noten en zaden bij eten als ze willen.

Yoghurt

Ik serveerde witte yoghurt (al had ik ook smaakjes indien ze wilden) en serveerde er verschillende kleine potjes bij waar rood fruit, zaden en noten inzaten.

brunch recepten - unicorns & fairytales

Ontbijtgranen

Verschillende ontbijtgranen op tafel, geserveerd in leuke weckpotten is ook mooi om te zien en heel eenvoudig om te serveren. Je kan ook makkelijk zelf granola maken. Zet ze dicht bij de yoghurt en de melk zodat gasten eenvoudig kunnen nemen wat ze willen.

lees ook: Havermoutkoekjes maken op 3 verschillende manieren

Eitjes

Uiteraard zijn er eitjes beschikbaar. Hardgekookte kan je makkelijk op voorhand klaarmaken. De rest kan à la minute, maak een lekkere frittata of laat je gasten gewoon kiezen. Heb je een verwarmer zoals in hotels? Dan kan je op voorhand warme eitjes maken.

Paasbroodjes met ei

Je kan deze leuke en lekkere paasbroodjes met ei maken. Ook leuk om te serveren, vind je niet?

paasbroodjes met ei - unicorns & fairytales

Drank

Bij een brunch mogen drankjes niet ontbreken. Denk aan verschillende fruitsappen, melk, koffie, thee, water, cava, mocktails, homemade ice tea, infused waters, wijn, …laat je gaan 😉

vruchtensappen - brunch recepten - unicorns & fairytales

 

Have fun!

Maar vooral, zorg dat je niet teveel werk meer hebt en gezellig bij je gasten kunt zitten. Wij hadden een kei leuke paasbrunch met gemakkelijke brunch recepten waardoor ik veel tijd had. Het weer zat ook goed mee. Het was een heerlijke dag.

Tips voor een gezellige en lekkere paasbrunch (met kinderen)

Tips voor een leuke budgetvriendelijke paasbrunch met kinderen

 

 

Pin it

Vind je dit leuke gemakkelijke brunch recepten? Pin ze dan aub.

gemakkelijke brunch recepten - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply