Unicorns & Fairytales
voordelen halfhoogslaper - unicorns & fairytales
Get inspired Interieur kidsroom My life Webshoptips

Het nieuwe bed van Vince is er en wij zijn kei blij!

Vince is MEGA trots op zijn nieuw bed. Een halfhoogslaper van Petit Puk. Super handig en praktisch eigenlijk. De kamer ziet er ook helemaal anders uit en het lijkt nog ruimer! Bovendien heeft een halfhoogslaper wel enkele toffe voordelen. Benieuwd? Kijk even mee!

Voordelen halfhoogslaper

Er zijn toch écht een aantal toffe voordelen aan een halfhoogslaper. Vince is supertrots op zijn nieuwe bed. Binnenkort gaan we nog lichtjes halen want hij mag het ook versieren. Het bed komt van bij Petit Puk en daar heb je een ruime keuze tussen hoogslapers, halfhoogslapers, gewone kinderbedden en dan kan je nog kiezen waar de ladder komt. Handig, zeker voor een compacte ruimte. Maar ik geef je graag enkele voordelen van een halfhoogslaper.

1. Je hebt meer ruimte 

Het is echt bizar hoe ruim je kamer lijkt. Nou, de onze toch. De kinderen hebben ook meer speelruimte want er is een hele plek vrij onder het bed, tenminste als je die niet volzet met opbergdozen 🙂 We hebben wat andere meubels verschoven en gekozen om het bed aan de andere muur te zetten, want zo kwam de houten wereldkaart veel beter uit. Ik zette er ook een (nep)plant neer en dat geeft meteen ook een mooi zicht vind ik persoonlijk. 

kamer met bruintinten - unicorns & fairytales

2. Makkelijk te poetsen onder een halfhoogslaper

Dit vind ik wel een enorm voordeel: je kan heel gemakkelijk onder en rondom het bed poetsen en stofzuigen en dat is bij een bed tegen de grond wel minder mogelijk. Zo vermijd je ook stofwolken die ophopen. Een voordeel voor kinderen die allergisch zijn denk ik…

3. Makkelijk op te dekken 

Het bed is niet moeilijker op te dekken dan een gewoon bed, of toch in ieder geval makkelijker dan een hoogslaper aangezien het niet zo heel hoog is. Wanneer je natuurlijk sukkelt met hevige rugklachten dan kan je het maar beter aan iemand anders overlaten. Of een klein opstapje gebruiken. Maar don’t worry, het bed is maar 1 meter van de grond. 

4. Staat mooi 

Sorry, maar komaan… dit is zo mooi. Dat is mijn bescheiden mening dan toch. Ons bedhuisje was ook leuk, maar dit is een leuke nieuwkomer hoor. Zo cosy en mijn kinderen houden ervan om kampen te maken. Dat is ideaal met zo’n halfhoogslaper  😉 

voordelen halfhoogslaper - unicorns & fairytales

5. Je kan een leuk hoekje creëren 

Je kan er een tafeltje en stoeltjes zetten, een bureautje, je kan het dichtmaken met doeken of een leuk zithoekje van maken. Superleuk is het!!! TIP: plaats leuke schabben zodat je er boeken onder kan plaatsen en maak een leeshoekje. Betrek zeker je kinderen bij je keuze. 

6. Je kind vindt het cool 

Je kinderen vinden het echt cool. Toen het bed er net stond wilden de vriendjes er voortdurend in. En uit, en in en uit en in …  Vince is nog steeds trots op zijn bed. Ik zo ook trots zijn op mijn halghoogslaper hoor.

7. Logeerplek onder de halfhoogslaper

Als er een vriendje komt logeren heb je meteen ook voldoende plek onder het bed. Een matrasje leggen en klaar… Geen plaatsverlies in de kamer, gewoon onder elkaar alsof het een stapelbed is. Bij Petit Puk hebben ze trouwens ook stapelbedjes. 

voordelen halfhoogslaper - unicorns & fairytales

Halfhoogslaper van Petit Puk 

Petit Puk startte 4,5 jaar geleden met mooie houten hobbelpaardjes. Annemarie maakte ze zelf in haar keuken of woonkamer en schilderde ze met de hand. Ze kregen ze veel aanvragen en gingen een samenwerking aan met een sociale werkplek in Nederland. Stilletjes aan kwamen en schoenen en kledij bij met de Petit Puk-factor: schattig en een beetje anders. Vandaag de dag zijn er ook bedden bijgekomen: halfhoogslapers, hoogslapers en (huisjes)bedden.  Wij hebben dit kinderbed van Petit Puk

voordelen halfhoogslaper - unicorns & fairytales

 

Wat vind jij van onze halfhoogslaper? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply