Unicorns & Fairytales
Buiten spelen cadeautips Fantasie games kids musthaves moederschap Musthaves My life Spelen Webshoptips

Favoriete speelgoed van mijn 3,5 jarige zoon!

Vince is bijna drie en een half en je merkt een duidelijke verandering in zijn spel en spelkeuzes. Hij heeft veel meer fantasie en kan zich nu echt bezig houden met auto’s, blokken en nog veel meer. Oef! Want soms dacht ik dat we dat speelgoed allemaal voor niets gekocht hadden. Dit is het favoriete speelgoed van mijn driejarige kleuter! Nou ja, drie én een half. Haha.

 

1. Graafkranen, auto’s en treinen

Hij begint nu echt te spelen met auto’s en kranen en bouwt er zelf een verhaal rond. Voorheen was dit enkel wat rijden met de auto’s maar nu mag je mee “instappen in de trein”. De werkman gaat aan de slag met zijn graafmachine en bouwt een huis. Erg fijn om te zien.

favoriete speelgoed - unicorns & fairytales

2. Play-Doh

Kneden, figuren maken en dan vooral nog met het leuke gereedschap. Hij maakt dan lekkers zoals taarten en pizza en kan er uren mee spelen. Het is goed voor de fantasie en de fijne motoriek. Je kan er zoveel mee doen en ze kunnen er uren mee bezig zijn.

lees ook: spelen en leren met Play-Doh en win een set

favoriete speelgoed - unicorns & fairytales

3. Duplo

Samen bouwen met papa is zijn favoriete bezigheid. Hij maakt dan huizen, bouwwerven, garages en noem maar op. Hij bouwt ook gewoon uit zichzelf en kijkt niet enkel meer. Hij rijdt zijn autootjes in de garage en legt blokken in zijn kiepwagen. Ook hier wordt er een heel verhaal bij verzonnen.

4. Hubelino

Dit is superleuk! Compatibel met Lego Duplo en nog leerzaam ook. Je kan er knikkerbanen mee maken. Je hebt ze in verschillende sets en kan gemakkelijk uitbreiden. Vince was er helemaal gek op. Wij hebben de startset maar willen graag nog uitbreidingssets.

favoriete speelgoed - unicorns & fairytales

5. Kleuren en tekenen

Kleuren en tekenen vindt Vince ook leuk. Vooral met speciale wasco’s of stiften. Hij kleurt al erg goed binnen de lijntjes wanneer hij zin heeft. Hij doet het graag maar het is ook iets wat hij snel beu is. Toch kunnen we hem er even mee plezieren.

6. Blaasstiften

Hier kan hij wel heel lang mee spelen. Het is eens een andere manier van kleuren. Ik kreeg ze van een vriendin en toen ik Vince de blaasstilten gaf was hij erg lang zoet. We maakten er ook een leuk kunstwerk van voor papa.

7. Tekentafels / borden

Tekenen op een bord, een tekentafel of whiteboard is een leuke afwisseling. Je hebt er vaak minder materiaal voor nodig. Tegenwoordig kan je op zoveel manieren tekenen, zelf een aqua bord en waterstiften. Erg goed voor de motorische ontwikkeling.

8. Cijfers

Vince is bezig met cijfers en tellen. We hebben verschillende spelvormen: losse magnetische cijfers, Play-Doh spelen en leren, houten cijfers… Zo kan hij op verschillende manieren cijfers leren kennen.

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

9. Speelmaïs

Vince kan zich ook amuseren met speelmaïs. Hij snijdt ze graag door. Met speelmaïs kan je veel doen: tekenen (maak ze maar eens nat en bekijk dan je vingers of veeg ze over een wit blad), bouwen en versieren. Een erg leuke bezigheid!

10. Zand

Zand…. het is iets magisch en het doet iets met kinderen. Vince kijkt erg uit naar de zomer wanneer we naar zee kunnen gaan. Hij is net een week geweest en heeft ELKE dag op het strand gespeeld. UREN aan een stuk. Met leuke spullen zoals figuren, emmertjes, zijn graafkraan… Een paradijs voor een kind. Gelukkig kunnen we in de tuin een kleine zandbak zetten en ook binnen kan je spelen met zand (speelzand).

favoriet speelgoed - unicorns & fairytales

TIP: Al dit favoriete speelgoed kan je vinden bij Lobbes, een heel grote webshop waar ze ontzettend leuk speelgoed hebben om te spelen, ontdekken en te leren. Daar vind je ongetwijfeld leuke cadeautjes.

 

lees ook: Vince zijn lievelingsspeelgoed

lees ook: Interactief speelgoed, onze top 5

Lees ook: Leuk speelgoed van Vince

 

Wat is het favoriete speelgoed van jouw kind? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Marieke Flikweert
  7 september 2017 at 09:18

  Ik denk dat er heel veel overlap zit met bij het favoriete speelgoed van mijn dochter van bijna 4, maar zij is een meisje, dus bij haar staat ‘spelen met de pop’ wel op nummer 1 momenteel. Verder speelt ze met klei, duplo, lego, vtech toettoet, knutselen in z’n algemeenheid, hubelino.
  En die graafmachine … die is heel gaaf! Dat zou echt wat voor mijn zoontje Joas (bijna 2) zijn!

 • Reply
  Sofie
  7 september 2017 at 10:31

  Mijn zonen (3&4) hebben quasi identieke interesses! Maar hé, die Hubelino kende ik nog niet en lijkt me toch echt wel het ideale Sinterklaascadeautje voor mijn rakkertjes. Bedankt voor de gouden tip!

  • Reply
   Nathalie
   8 september 2017 at 10:14

   Graag gedaan hihihi

 • Reply
  Els
  7 september 2017 at 14:15

  Veel favorieten van Vince zijn bij ons dochtertje ook favoriet. Ze speelt heel graag met Duplo, met sinterklaas gaat ze Hubelino vragen. Ook houdt ze van knutselen, kleuren en kleien. Blaasstiften ben ik ook wel benieuwd naar. Verkleden vind ze ook leuk.

  • Reply
   Nathalie
   8 september 2017 at 10:14

   Ja allemaal toppers!!!

Leave a Reply