Unicorns & Fairytales
Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales
creatief Fantasie Sensopatisch speelgoed Spelen Winactie & Give away

Spelen én ook leren met Play Doh! + WIN

Dat Play Doh erg geliefd is bij Vince dat moet ik misschien niet meer zeggen. Daarom ben ik erg blij met de ‘Play-Doh Spelen & leren’ dozen. Ze bevatten leuke, educatieve activiteiten die ervoor zorgen dat kinderen op een speelse manier vaardigheden ontwikkelen. Je hebt een aantal verschillende onderwerpen. Wij mochten er twee van uittesten en ik mag ook een doos weggeven. Benieuwd?

 

Play-Doh spelen en leren

De Play-Doh spelen en leren dozen zijn heel leuk en te gebruiken vanaf 2 jaar. Zeker een leuke activiteit thuis en in de klas. Ik denk dan aan hoekenwerk of contractwerk. Wedden dat de kinderen dit superleuk gaan vinden? Je kan kiezen uit verschillende thema’s:

 • cijfers en tellen
 • letters en taal
 • structuren en gereedschappen
 • kleuren en vormen

 

1. Structuren en gereedschappen

play-doh spelen en leren - unicorns & fairytales

In deze Play-Doy spelen en leren zitten verschillende gereedschappen zoals een pen, snijder, schaartje en verschillende stempels en buizen om structuren te maken. Ook wordt je kind aangespoord door de dubbelzijdige placemats. Ze kunnen een kindje aankleden, een landschap maken, pizza snijden en lijnen maken. Toffe voorbeelden die ze inspiratie geven om zelf aan de slag te gaan.

Dit is goed voor:

 • de fijne motoriek
 • visuele informatie verwerken
 • verkennen met de zintuigen
 • creativiteit
 • fantasie
 • ontdekken

Vince testte het uit

Voor kinderen is het enorm leuk om structuren te kunnen maken. Snijden en knippen zijn ook een topper want hoe vaak moeten we uitkijken dat ze ons mes of die schaar niet in hun handen nemen. Vince wil altijd snijden en knippen zegt hij. Daarom vind ik het wel leuk dat dit in deze doos zit.. Zo leren ze op een veilig manier knippen en snijden. Goed voor de motoriek. Met het pennetje wou hij schrijven. De letter ‘V’ van zijn naam.

Met de Placemat van het mannetje en de pizza wou hij graag spelen. Wat een leuke activiteiten. We gaven het mannetje haar en een broek. Toen ging de aandacht algauw naar de pizza. Want dan kon hij de pizza versieren en snijden. Zo werd de fantasie natuurlijk weer geprikkeld. Hij werd een echte pizzamaker.

De stempels en tools zijn allemaal gemaakt voor die kleine kinderhanden. Ze liggen erg goed in de hand. We hadden heel veel plezier. Een toffe aanvulling van onze Play-Doh sets die we al hebben. Een aanrader voor zowel thuis als in de klas.

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

 

2. Cijfers en tellen

play-doh spelen en leren - unicorns & fairytales

In deze Play-Doh spelen en leren doos zitten wederom placemats waar je kind allerlei activiteiten mee kan doen. Met leuke kaartjes waarop aantallen en cijfers staan. Ook zitten er leuke stempels in waarmee je kind symbolen kan maken.

Dit is goed voor:

 • het begrip en herkenning van de cijfers
 • tellen
 • vergelijkingen (meer en minder)
 • fijne motoriek
 • verkennen met de zintuigen
 • creativiteit en ontdekken
 • fantasie

Vince testte het uit

Onze Play-Doh fan ging het uittesten. Hij was meteen geïnteresseerd in de cijfers. Die herkende hij. De symbooltjes op de kaartjes begon hij meteen te tellen. Hij is nl. erg geïnteresseerd in cijfers en tellen en daarom kozen we ook deze activiteit. Hij wou dat ik de cijfers maakte en ging er ook zelf mee aan de slag. Dat ging natuurlijk nog niet allemaal. Maar hij probeerde wel. Wat hij wél heel snel kon en leuk vond waren vergelijkingen maken: waar was er meer? En welke dieren leven in de zee, welke dieren leven op het strand. En dan tellen maar. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om met Play-Doh aan de slag te gaan. De kinderen kunnen ook de nummers namaken, tekenen, leggen,…

 

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

Play-Doc spelen en leren - unicorns & fairytales

 

Een ideaal cadeau, voor thuis of in de klas!

Wil jij graag een cadeau geven waar een kind plezier aan heeft én nog iets van bijleert? Ik wel. Daarom vind ik deze Play-Doh spelen en leren dozen geweldig. Wat zou je vragen aan de Sint? Of misschien wel onder de kerstboom, een verjaardag of cadeautje aan de klas? Ik denk dat ik het al weet…

 

Win een Play-Doh spelen en leren set

Jij kan ook een leuke set ontdekken. Ik geef graag de Structuren en Gereedschappen set weg aan een lezer die fan is van Unicorns & Fairytales. Volg je me al via Facebook of instagram? Zo blijf je op de hoogte van de wekelijkse winacties.

 1. Vertel mij waarom jij of je kind deze set graag zou willen winnen. Misschien ben je een leerkracht en wil je het gebruiken voor in je klas? Doe dan zeker ook mee!
 2. Deel dit blogbericht of vertel het aan een vriend
 3. Volg me op één van de sociale media kanalen
 4. Duimen maar!

 

>>> Meedoen kan tot en met 12 september 2017. Nadien wordt de winnaar in deze post bekend gemaakt  via de pagina op Facebook <<<<<<

 

WINNAAR IS  JUFKRISJE

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

44 Comments

 • Reply
  isabelle
  5 september 2017 at 06:40

  Als juf van de eerste kleuterklas ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen om mijn plasticine te verrijken…niet makkelijk….al vele dingen geprobeerd maar al even veel afgevoerd onder het nom…te moeilijk, te onhandig, te veel geknoei,….
  Deze doos winnen, uitproberen en hopelijk goed keuren zou super zijn!!

 • Reply
  Shanna
  5 september 2017 at 06:53

  Ah leuke win, altijd leuk om mee te spelen ?

 • Reply
  Emmy
  5 september 2017 at 06:57

  Weeral zo leuk ? Winnenis altijd leuk, zeker voor mijn kleine man. Mama is fan van educatief speelgoed en hij is creatief, dit zou zeker een win-win zijn!

 • Reply
  Anna
  5 september 2017 at 07:02

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze houdt er van om bezig te zijn…

  Facebook: An Na

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  5 september 2017 at 07:16

  Mijn zoontje houdt enorm van playdoh en dit zou een enorme verrijking zijn can zijn nog beperkte collectie. Dat het nog wat leerrijk is ziet mama dan weer heel graag.

  Ik doe graag mee

 • Reply
  elisabeth maria martina
  5 september 2017 at 07:18

  mijn kleindochter en kleinzoon zijn er dol op

 • Reply
  Rebecca
  5 september 2017 at 07:21

  Ooooh, deze zou leuk zijn om aan m’n kleuterjuffen cadeau te doen.

 • Reply
  I. Vierveijzer
  5 september 2017 at 07:23

  Mijn 2 kids zijn dol op play-doh en is het niet fantastisch dat ze met hun favoriete speelgoed ook spelenderwijs kunnen leren en ontdekken? en ik doe graag met ze mee haha!

 • Reply
  Melinda Kende
  5 september 2017 at 07:24

  Ik volg je op instagram en fb ☺️
  Ik doe mee voor Max omdat hij playdoh super leuk vindt.

 • Reply
  Kristel
  5 september 2017 at 07:40

  Lijkt me erg leuk voor onze dochter die erg leergierig is en graag dingen uitprobeert. En ik bied graag educatief speelgoed aan. 🙂

 • Reply
  Marieke Flikweert
  5 september 2017 at 08:03

  Ik doe heel graag mee voor mijn beide kinderen van bijna 4 en bijna 2. Zijn dol op kleien en bovendien leren ze hier ook wat van.

 • Reply
  Kiani
  5 september 2017 at 08:37

  Wij doen mee omdat Playdoh gewoon super leuk is. En dat het leerzaam is is heel mooi meegenomen.
  Het zou hier alvast van pas komen voor een paar leuke uurtjes 1 op 1 tijd met onze zoon ?

 • Reply
  Suzanne
  5 september 2017 at 09:38

  Wat een onwijs leuke win actie!! Ik heb twee erg leergierige kindjes die dol zijn op kleien. Ze kunnen zich met klei een hele middag vermaken. En daar geniet je als ouder zijnde dan ook echt van ?? Niets is fijner dan dat je kinderen genieten en ergens zo in op kunnen gaan. Mijn oudste kindje zit op de kleuterschool, waar deze set mooi bij zou aansluiten ?

 • Reply
  Annabel
  5 september 2017 at 09:43

  Lijkt me echt wat voor Liselotte! Op de peuterspeelzaal is ze veel met klei aan het spelen (vrij spel). Thuis is ze daar nog niet echt mee bezig. Wij hebben namelijk nog niet zoveel hiervan.

  Ze is erg leergierig. Met deze set Play doh zou ze veel nieuwe dingen leren. Ziet er vrolijk en uitnodigend uit. Ze wil graag schrijven net als mama. En het knippen moet ze ook nog leren. Leuk dat ze bij deze set ook haar eigen creativiteit en fantasie kwijt kan!

  Eerst zou ik het thuis gaan gebruiken. De cijfers en tellen lijkt me ook erg leuk! Die ga ik onthouden. Misschien wel leuk Sinterklaas cadeautje voor Liselotte en of oma (juf groep 1).

  • Reply
   Annabel
   5 september 2017 at 09:47

   We hebben alleen klei ?. Staat op Sint lijstje om me er in te verdiepen, zodat we thuis ook met klei kunnen gaan spelen .

 • Reply
  delaplace isa
  5 september 2017 at 09:50

  waw! dit setje is echt wel educatief, kids leren cijfers vormen, tellen, schematje volgen, ruimtelijk inzicht , probleemoplossende vaardigheden en dat allemaal terwijl ze spelen ! super! Play-doh gaat hier echt mee scoren! het zouy super zijn om t te winnen en te testen!

 • Reply
  Annemie
  5 september 2017 at 09:51

  We zijn net gestart op een gloednieuwe school die nog heel wat materiaal kan gebruiken. De juffen zouden dit geweldig vinden voor in hun klasje !

 • Reply
  Cindy jerphanion
  5 september 2017 at 11:13

  Whoehoeeeeeeeeeei wat gaaf! !

  ☆ONTDEKKEN
  ☆LEREN
  ☆SPELEN
  ☆FANTASIEËN
  zooo veel leuk heb sl gezien met deze klei
  Mijn drie kindjes lili . Femi. Yven. Willen graag mee ontdekken met play doh! Graag doe mee Geliked en gedeeld.?

 • Reply
  eva
  5 september 2017 at 12:58

  Mijn zoontje van 26maanden doet ook niets liever dan met de klei spelen, soms twijfelt hij met auto’s parkeren:)
  We hebben al wat basistools en daar is hij even zoet mee, ik ben benieuwd hoe hij met iets nieuws aan de slag gaat

 • Reply
  Els Wanders
  5 september 2017 at 14:04

  Mijn dochtertje Lisa vindt het ook altijd leuk om met klei te spelen. Het lijkt me een erg leuke set voor haar.

 • Reply
  Caroline Minderhoud
  5 september 2017 at 15:59

  Ooh, deze wil ik graag winnen voor mijn zoontjes. De oudste speelt nu al met play doh, maar met deze set zou hij nog zoveel meer kunnen ontdekken. De jongste zal nog een paar maanden moeten wachten.

 • Reply
  Kimberly De Groof
  5 september 2017 at 18:08

  Dit zouden mijn meisjes super leuk vinden.
  Ik doe mee zodat ze spelenderwijs kunnen leren met speelgoed dat super leuk is ook.
  Ik volg je op Facebook en Instagram.

 • Reply
  Heidie van der Steeg
  5 september 2017 at 18:37

  Dat lijkt me heel erg leuk voor mijn dochtertje. Zij is gek op kleien en daarom neem ik de rommel die daarna op de grond zit en onder mijn schoenzolen maar voor lief. Zij heeft al een tijd dezelfde spulletjes om te kleien en het zou natuurlijk erg leuk zijn als ze eens met wat ander materialen kan spelen. Dat met die placemats ziet er ook erg leuk uit, vindt ze vast geweldig om te doen. (ik volg op Facebook)

 • Reply
  Lyn
  5 september 2017 at 19:45

  Ik doe graag mee voor mijn neefje, die vindt dit waarschijnlijk geweldig!

 • Reply
  Anita H.
  5 september 2017 at 20:54

  Ik doe mee voor het zoontje van een vriendin. Leuk cadeautje!!

 • Reply
  Wyn Joyce
  5 september 2017 at 21:09

  Altijd een winner om met Play Doh te spelen. Na al die jaren vind ik het ook nog altijd super leuk om ( samen met mijn dochtertje natuurlijk ?) mee te spelen. Uren speelplezier…

 • Reply
  Marloes Wognum
  6 september 2017 at 07:22

  Ik doe mee voor mijn dochtertje! Gek op kleien! En gister gestart in groep 2 🙂
  DIt zou super leuk leren zijn voor haar!!

 • Reply
  Sabine Flothuis
  6 september 2017 at 09:14

  Dit lijkt me echt enorm leuk voor mijn kleine man! Hij mag aanstaande zaterdag alweer twee kaarsjes uitblazen. Een echte grote man dus al 😉
  Hij is ontzettend bezig met kleurtjes, vormen en getallen en ik weet zeker dat we met deze set zijn kleine brein nog meer kunnen stimuleren op een hele leuke speelse manier!! Wat een leuke uitvinding!!

 • Reply
  Barbara Gelens
  6 september 2017 at 13:43

  Zooo alweer zo’n toffe actie! Ik doe mee voor mijn jongens van 2 en 4. Kleien is heerlijk voor de motoriek en het is echt knap dat Play Doh er nog iets educatiefs aan toe weet te voegen. Mooi cadeautje om in de zak van Sinterklaas te stoppen en daarna op donkere dagen supergezellig samen aan de keukentafel rommelen! Geliked/gedeeld!

 • Reply
  Liesbeth
  6 september 2017 at 17:09

  Jaaaa!! Voor in mijn groep 2/3! Zoveel mogelijk spelend leren, Play doh is daar ideaal voor!

 • Reply
  Wendy
  6 september 2017 at 20:15

  Wat super leuk! Ik zou het graag mijn zoon zijn klas cadeau doen. Past super bij de creatieve thema’s en klei boeit alle kindjes! Leuk ook voor de juf. Ze kopen al zoveel voor de klas steeds..

 • Reply
  Marian
  6 september 2017 at 21:33

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje, leuk en leerzaam! Ben er zelf ook nieuwsgierig naar. Daarnaast ben ik ook leerkracht maar de kinderen in mijn klas zullen dit niet meer zo interessant en stoer vinden 😉

 • Reply
  Meuwissen Karoline
  7 september 2017 at 09:27

  Play doh is al een favoriet bij mijn 3,5 jarige dochter. Nu er ook een combinatie is om tegelijkertijd iets bij te leren… helemaal TOP! Ze is heel leergierig en wilt alles weten dus dit gaat zeker in de smaak vallen.

 • Reply
  Sofie
  7 september 2017 at 10:38

  Mijn moeder vond plasticine maar een geknoei en ik had daardoor maar 1 enkel groen bolletje 🙁 Maar nu ik zelf mama ben heb ik hen vorig jaar een hele voorraad gekocht en nu kan ik lekker meespelen 😉 Samen ‘eten maken’ zeggen ze dan.

  Die spelen en leren dozen lijken mij een leuke variatie om op een andere manier met de klei bezig te zijn. Ik denk dat dit ook wel gesmaakt zou worden door mijn kiddo’s van 3&4.

 • Reply
  Jufkrisje
  8 september 2017 at 20:13

  Wat een leuke winactie! Ik doe heel graag mee ! De kleutertjes in mijn klasje zouden dit heel leuk vinden !

 • Reply
  Roosje Berg
  9 september 2017 at 10:19

  Lijkt me ontzettend leuk om te winnen voor mijn neefje! Hij is dol op kleien en het liefst doen we dit samen! Als ik dit voor hem kan winnen is natuurlijk helemaal te gek! Ik doe dan ook graag mee en volg je ook op facebook. Groetjes Roosje! OjA en hij is bijna jarig dus dan heb ik echt een TOPCADEAU!! #tantekannietmeerstuk

  • Reply
   J.
   10 september 2017 at 12:45

   Graag voor in mijn klasje!

 • Reply
  Mara
  9 september 2017 at 17:40

  Hier eentje die superhard fan is van play doh. Maar deze leerrijke pakketten kende ik nog niet. Bijna zijn verjaardag. Dus winnen zou super zijn.

 • Reply
  Iris
  11 september 2017 at 10:23

  Ik doe graag mee met deze winactie. Mijn zoontje gaat volgende maand voor het eerst naar school en zo kunnen we thuis ook wat oefenen. En kleien is natuurlijk altijd leuk

 • Reply
  Sarah dhaeseleer
  11 september 2017 at 20:31

  Hoi , ik zou deze heel erg graag winnen voor mijn zoontje Sem, hij is drie en gepassioneerd door auto s. Hij ontdekt heel graag en is heel nieuwsgierig dus dit zou een leuke surprise zijn voor hem want play doh hebben we hier thuis nog niet!?

 • Reply
  melissa
  12 september 2017 at 10:41

  Leuk zeg. ik doe graag mee voor zoontje jarno die nu naar groep 1 gaat en door zijn auto immuunziekte op sommige vlakken een lichte achterstand heeft. hij is gek op knutselen en kleien dus hiermee kan ik hem in elk geval ook motiveren. ik volg via fb en ig. liefs melissa

 • Reply
  Jolanda
  12 september 2017 at 12:22

  Superleuk! Mijn dochter van drie is helemaal gek van kleien en zou dit ontzettend leuk vinden! Ik heb je bericht op Facebook gedeeld en volg je daar natuurlijk!

 • Reply
  Noor Linn
  12 september 2017 at 13:54

  Doe heel graag mee want zoonlief is dol op kleien!

 • Reply
  kempenaers
  12 september 2017 at 19:45

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje speelt graag met playdoh en hier kan hij nog iets van leren

Leave a Reply