Unicorns & Fairytales
prentenboek handje - unicorns & fairytales
Boeken Prentenboeken

Handje? Prentenboek met eye-opener!

We hebben weer een erg leuk prentenboek in ons bezit met een verborgen boodschap aan volwassenen. Of het nou bewust gedaan is of niet, het deed mij alleszinds wel nadenken. Misschien dat de auteur hier wel op kan antwoorden… ‘Handje?’ is een prentenboek over een meisje dat er alles aan doet om haar zin te krijgen. Weer één van de favorieten van Vince.

Handje?

De titel verwijst naar de uitdrukking die vele ouders zeggen tegen hun kind wanneer ze willen dat hun kind een hand geeft: “Handje?”. Zo simpel is dat. Het boek is geschreven door Tjibbe Veldkamp met tekeningen van Wouter Tulp (uitgeverij De Fontein) Anna is een klein meisje dat graag haar zin heeft. Herkenbaar 😉 Ze wil héél graag naar de dierentuin maar haar papa wil naar huis, ze gaan immers eten. Hij is voortdurend op zijn telefoon aan het zien in het verhaal en zo kan Anna ook heel gemakkelijk wegglippen. Ze wisselt van papa. Voor een papa die wel richting de dierentuin gaat. Op één of andere manier zien ook die papa’s het niet. Haha. Anna wil graag naar de apen gaan zien. Zo komt ze uiteindelijk zelfs bij papa aap terecht waarmee ze naar de andere dieren gaat zien. Plots doet ze haar handen achter haar rug en wil naar huis. Papa aap brengt haar terug naar de papa waarmee ze naar de apen kwam kijken en die brengt haar terug naar de vader waarmee ze naar de dierentuin kwam. Die brengt haar op zijn beurt weer terug naar haar eigen papa, die blijkbaar nog steeds niet doorhad dat Anna gewisseld was. Aan de deur, voor ze naar binnen gaan, ziet ze een kindje dat met zijn papa naar het circus gaat. Uiteindelijk zie je dat andere kindje aan de tafel zitten en Anna in de verte naar het circus gaan.

prentenboek handje - unicorns & fairytales

Voor kinderen hilarisch en spannend

Voor kinderen is dit natuurlijk hilarisch. Tijdens het voorlezen is Vince erg geïnteresseerd. Hij kan het zelf ook al voorlezen. De schrijver gebruikt geen te moeilijke woorden en zinnen maar als voorlezer kan je het natuurlijk zo spannend en uitgebreid maken als je zelf wil. De tekeningen zijn supermooi en de uitdrukkingen en details zijn leuk getekend. Ook op de achtergrond speelt er zich vanalles af en er zit vaak humor in de tekeningen. Heel fijn, ook als volwassene om dit voor te lezen.

prentenboek handje - unicorns & fairytales

Voor volwassenen een eye opener

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch best even een eye opener vond… De papa die heel de tijd op de mobiele telefoon bezig is en niet doorheeft dat Anna met een ander kind wisselde. Ook de andere vaders hebben het niet meteen door. Natuurlijk is dit overdreven maar hoe vaak zijn ouders niet bezig met hun telefoon terwijl hun kind aandacht probeert te vragen? Misschien even een nadenkertje.

Interessant om een gesprek aan te knopen over vreemden

Na het voorlezen van dit boek zou je een gesprek kunnen aanknopen met je kind over meegaan met vreemden. Is dat wel slim? Waarom mag dat eigenlijk niet? Waarom doet Anna het dan wel (omdat het een verhaaltje is…). Toch geen onbelangrijk gegeven in deze tijden.

 

Het boek vind je hier en kost 13,50 euro.

 

Lees ook: voorbereiden op verhuizen met boeken

 

Betrap jij je er soms op dat je teveel met je telefoon bezig bent? Lees jij graag voor? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Roelina
  3 september 2017 at 12:51

  Wauw, super boek weer. Erg benieuwd naar.

 • Reply
  Sarah
  3 september 2017 at 22:18

  Dat ziet er een leuk boek uit, maar inderdaad, die telefoon … ik ben er zelf ook veel te veel op aant tokkelen. Soms merk ik dat ook aan bepaalde reacties van Enora, oeps.

Leave a Reply