Unicorns & Fairytales
telaatkomers - unicorns & fairytales
Boeken Leesboeken Prentenboeken

De beste excuses voor telaatkomers

Telaatkomers hebben altijd wel een excuus behalve: ik ben gewoon veel te laat vertrokken. ‘Wat me nu toch gebeurde op weg naar school’ van Davide Cale en Benjamin Chaud is een humoristisch verhaal in sneltreinvaart over fantasie en creativiteit, met verwijzingen naar eerder verzonnen verhalen. Herkenbaar? 

 

Ik? Te laat komen?

Een telaatkomer. Volgens het woordenboek: 1) Iemand die niet op tijd komt 2) Iemand die laat komt 3) Persoonsbenaming . Ben ik een telaatkomer? Meestal niet maar soms wel. De reden dat ik, of wij (als we met het gezin gaan) te laat komen is meestal omdat wij te laat in actie schieten of door onvoorziene omstandigheden zoals Vince die plots beslist om zijn pamper vol te ‘maken’. Of manlief die nog even ‘snel’ een douche wil nemen… of ik die zich even ‘vlug’ gaat opmaken. Eigenlijk betrap je jezelf er vaak op dat je excuses verzint in plaats van gewoon eerlijk toe te geven dat je ‘te laat vertrokken bent!!!’. Hahaha.

telaatkomers - unicorns & fairytales

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…

Maar goed, dit boekje is supergrappig. Over een jongetje dat te laat op school arriveert en de juf vraagt hoe dat komt. Dan begint hij… reuzenmieren stalen zijn ontbijt, de buren hielden een heuse party, ik werd aangevallen door ninja’s,  majoretten liepen in de weg, een gigantische aap nam de bus, mollen grepen me vast en het gaat zo verder. Met een HILARISCH einde. Echt, dit is een boek om aan je kinderen voor te lezen, om in de klas voor te lezen of om zelf heerlijk te lezen. Je gaat heel de tijd met een glimlach op je smoel zitten, geloof mij. Nou, dat had ik toch. Dat zou pas een VLOG zijn.

telaatkomers - unicorns & fairytales

Fantasie

Nou, dit boekje is pure fantasie en humor. Je kan er echt zoveel wegen mee op. Als leerkracht zie ik het natuurlijk al helemaal voor me: we lezen samen het boek en nadien maken we zelf ons grote klassenboek: excuses om te laat te komen. Of andere excuses: waarom ik niet op tijd in de rij stond… of : waarom ik mijn huiswerk niet maakte… De kinderen mogen dan allemaal een geweldig grappig excuses verzinnen en er een leuke tekening van maken. Nadien bundelen we deze excuses en dan hebben we een klasboek vol met excuses. Ja!!

telaatkomers - unicorns & fairytales

Titel: ‘Wat me nu toch gebeurde op weg naar school’
Schrijver: Davide Cali
Illustraties: Benjamin Chaud
Uitgeverij: De fontein
[bol_product_links block_id=”bol_57e0f70aa6092_selected-products” products=”9200000052216233″ name=”telaatkomen ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Wat ik jouw beste excuus? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply