Unicorns & Fairytales
kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales
Baby musthaves cadeautips DIY My life

DIY // Baby memory box zelf maken

Er zijn weer wat baby’tjes geboren van mensen die ik ken en zoals jullie weten (of misschien nog niet) geef ik graag iets cadeau dat ik zelf maak. Er zijn nog niet veel babybezoekjes geweest waarbij ik gewoon iets gaf van de lijst. Meestal doe ik beiden tenzij ik echt weet dat wat ik geef een mooi geschenk is. Deze keer maakte ik een Baby memory box.

Baby Memory Box

Ik wou weer graag een zelfgemaakt kraamcadeau geven en ik kreeg het idee om een Baby Memory box te maken. Ik was bij Vince en Lex van plan om bepaalde ‘eerste spulletjes’ te bewaren en het is er nooit van gekomen. Daar heb ik eerlijk gezegd dik spijt van. Want later zijn die eerste schoentjes, rompertjes en haartjes wel mega cute om naar te zien. Maar goed, niets aan te doen, ik kan enkel zorgen dat andere mensen het wél kunnen doen. Omdat ik sommige boekjes en koffertjes te fel van kleur vind wilde ik het graag zelf maken. Ik ging eerst op zoek naar een houten kistje, maar dat vond ik niet meteen. Het werd dus een koffertje dat de mensen zelf kunnen pimpen met bvb foto’s van hun kindje, maar een houten doos kan ook perfect. Je moet een beetje naar de mensen hun stijl kijken. Houden ze wél van felle kleurtjes dan bestaan er heel fijne mooie bedrukte kartonnen koffertjes.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

Zelfgemaakt kraamcadeau

Ik schreef eerder al over 20 (ondertussen 21) originele kraamcadeautjes die erg goed bezocht worden. Je kan enkele andere leuke geschenk ideetjes vinden onderaan dit artikel. De Baby Memory Box die ik maakte bevat een aantal zelfgemaakte spullen maar ook kleertjes, flesjes van MAM (onze favorieten), een speen en speenkoord. Je kan er natuurlijk insteken wat je zelf wil. Maar dit koffertje is vooral bedoeld om herinneringen te bewaren.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

1. Een koffertje dat ik kon personaliseren 

Ik was eerst op zoek naar een houten kistje maar dit vond ik ook heel mooi. Onbedrukt zodat ik er zelf de naam kon opschilderen en zo kunnen de ouders het koffertje zelf verder personaliseren. Ik kleefde binnenin nog een foto en een veer.

zelfgemaakt kraamcadeau - unicorns & fairytales

2. Een veer met naam van het kindje

Ik stempelde de naam van het kindje op de veer. Deze veren zijn daar speciaal voor bestemd. Ik vond ze bij de Banier, alsook de rest van de spullen om dit zelfgemaakt kraamcadeau te maken.

zelfgemaakt kraamcadeau - unicorns & fairytales

3. Een armbandje met de letters van de naam van het kindje 

Het leek me leuk om een armbandje te maken (zelf) met de naam van hun kindje. Je kan het natuurlijk ook met een ander woord doen of een armbandje maken voor het kindje zelf. Dan moet je wel zorgen dat de materialen veilig zijn. Een leuke gepersonaliseerde ketting zou ook wel fijn zijn denk ik. Uiteindelijk bleek mijn koord iets te dik dus stak ik de letters in een doosje zodat ze konden gebruikt worden aan een ander koordje.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

4. Een houten DIY dobbelsteen om samen met je kindje te spelen

Toen ik deze blanco houten dobbelstenen zag liggen nadat ik het boek ‘Hey Baby’ zelf doorbladerde (met allemaal leuke activiteiten tijdens het eerste levensjaar van je baby) kwam ik op het idee om dobbelstenen te maken met opdrachten. Zo kan je samen met je baby spelen.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

5. Zakjes om eerste spullen te bewaren

Mijn idee is hierop gebaseerd: linnen zakjes waarop je met een textielstift kan schrijven. Zo maakte ik een zakje ‘My first shoes’ en ‘My first clothes’…  Je kan ervan maken wat je wil natuurlijk.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

6. Een fotolijstje om de eerste foto te bewaren 

Het leek me leuk om een leuk fotokadertje erbij te steken waar ze een mooie foto kunnen instoppen. Dit fotokadertje is ook gemaakt om bijvoorbeeld een eerste schoentje in te stoppen. Het heeft meerdere mogelijkheden. Ik stempelde de naam van het kindje erop maar je kan het ook blank laten of op een andere manier versieren.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

7. Samen een polaroid trekken 

Ik heb een Instax Mini. Die nam ik mee toen ik op kraambezoek ging en dat is natuurlijk 1 van de foto’s die je in het koffertje kan steken. Van … kreeg ik deze Baby Memory Gift Box.

 

8. Foto’s afdrukken van de eerste momenten 

Ik kreeg foto’s doorgestuurd van mijn vriendin en die foto’s drukte ik af. Het is fijn om zulke eerste momentjes op foto te hebben en vaak vergeten mensen die af te drukken. Daarom stak ik ze ook in het zelfgemaakt kraamcadeau, de baby memory gift box. De foto’s drukte ik makkelijk af met mijn Canon fotoprinter die enorm mooie foto’s drukt.

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

 

De Banier

Ik vond alle spulletjes die ik nodig had bij De Banier, een hobbywinkel op verschillende plaatsen in België en ook online (thank god). Een heel dankbare winkel voor al je DIY projecten. Daar zal je zeker vinden wat je nodig hebt. Met materialen van de Banier maakte ik, toen Vince een baby was, een mooie dreamcatcher om in zijn kamer te hangen en een woonketting, de nu nog steeds in ons huis hangt.

 

Pin it!

Wil je het idee onthouden? Maak een pagina aan op Pinterest met de leukste kraamcadeaus en pin deze foto erbij. Neem zeker eens een kijkje naar de volgende originele kraamcadeaus:

kraamcadeau zelf maken - unicorns & fairytales

 

Geef jij graag een zelfgemaakt kraamcadeau of geef je liever iets van de lijst? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tineke
  28 oktober 2018 at 07:45

  Dit had ik eerder moeten weten! Ziet er echt superleuk uit!
  Liefs

 • Reply
  Els
  31 oktober 2018 at 10:04

  Wauw knap gedaan!

Leave a Reply