Unicorns & Fairytales
het land van ooit - unicorns & fairytales
moederschap My life zwangerschap

De geboortelijst bij een tweede kindje

Vorige week gingen we onze geboortelijst leggen. Voor de tweede keer. Ook al heb je het al eens gedaan, het blijft leuk! Natuurlijk moesten we veel zaken niet meer aankopen en is de lijst aanzienlijk korter dan bij Vince. Ook is het weer een zoon waardoor er niet zoveel nieuwe spulletjes moeten aangekocht worden (lees kledij).

 

Onze geboortelijst… opnieuw bij dezelfde winkel

We gingen onze geboortelijst opnieuw bij dezelfde winkel leggen. Het Land Van Ooit.  Ze hebben daar ontzettend mooie spullen en helemaal onze stijl. Op voorhand bedacht ik wat we nodig hadden. De echt noodzakelijke spullen hadden we natuurlijk al, maar ik dacht al aan leuke hebbedingen en decoratie. We werden opnieuw rondgeleid en het viel me op dat de winkel toch wel was uitgebreid en veranderd. Ik wou zo snel mogelijk losgelaten worden om alles te bekijken. Maar toen we onze lijst aan het leggen waren was het minder makkelijk dan dat ik dacht. Eigenlijk omdat je leuke spullen ziet maar ook omdat je weet dat JIJ die spullen niet gaat aankopen maar wel de bezoekers, vrienden en familie. Als dat geen noodzakelijke spullen zijn en je weet ook een beetje van vorige keer wat jouw familiekring het liefst geeft, dan vielen er vele keuzes af. Omdat ze duur waren of omdat we dachten in onszelf: zou jij dat kiezen als je een geboortelijst bekijkt? Maar wat niet wegneemt dat waardebonnen van die winkel ook altijd leuk zijn. Dus we zetten toch door.

Maar goed, we hebben er enkele noodzakelijke spullen opgezet (die aan vervanging toe waren of die we dubbel wilden) zoals een babycook en een babyfoon. Ze liggen nochtans op hetzelfde verdiep. Maar bij een baby zet ik de babyfoon toch liefst IN de kamer en niet op de gang. Verder hebben we lakens, dekens, een eetsetje, lepeltjes, … You know the drill. Qua kledij heb ik mij ENORM moeten inhouden want ze hebben daar TE GEKKE merkjes. Al mijn favorieten. Maar langs de andere kant zijn dat de verplichte aankopen en moet je dus rekening houden met een verplichte aankoop als mensen dat niet kiezen van je lijst. Moesten we nu nog niet zoveel kledij hebben dan zou ik er wel zeker een heleboel opzetten.

Natuurlijk zit ik nu thuis en bedenk ik mij dat ik eigenlijk nog wel eens terug wil om rustig nog een keer rond te gaan. Wie weet zet ik er nog wel dingen op…

 

Wat zet ik nou op een geboortelijst?

Binnenkort ga ik er een hele nieuwe blog over schrijven, maar mijn oude versie kan jou misschien ook nog wel bekoren?  Lees meer over welke babyspullen ik wel of niet meer zou kopen. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Binnenkort zal ik ook vertellen wat er nu opstaat bij mij.

 

Neem je mee een kijkje in Het Land Van Ooit!

 

Heb jij bij jouw tweede of derde (of …) kindje nog een geboortelijst gelegd? 

X0X0 Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    11 november 2016 at 12:26

    Ik kende het fenomeen geboortelijst niet, maar ik vind het een handig idee zeg!

    Voor mij is het 19 jaar geleden dat de tweede werd geboren, dus ik weet niet meer zo goed wat ik destijds kocht.

Leave a Reply