Unicorns & Fairytales
schilderen met zijdepapier - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen feestdagen knutselen seizoenen My life

DIY // kleuren met zijdepapier en een mooi kunstwerk maken

Knutsel je graag met kinderen en probeer je steeds andere technieken uit? Misschien ben je wel leerkracht en wil je voor muzische vorming knutselen tijdens Kerst en wil je eens iets anders maken? Ideaal om kerstkaarten te maken of misschien wel een nieuwjaarsbrief: schilder eens met zijdepapier. Kijk je mee? 

Schilderen met zijdepapier 

Met zijdepapier kan je niet alleen water kleuren, je kan eigenlijk ook een mooi effect creëren op papier. En dat gaan we doen met dit kerst kunstwerk. Je neemt daarvoor twee witte papieren. Handig zou zijn dat je waterverfpapier neemt. Dat is wat dikker. Op het ene papier ga je werken met zijdepapier en op het andere witte blad ga je schilderen met waterverf. 

Het zijdepapier gebruiken

Neem allerlei kleurtjes zijdepapier en scheur in reepjes of stukjes. Wil je veel verschillende tinten dan maak je de repen kleiner. Neem een wit leeg bad en maak het nat met een kwast. Leg dan, verspreid over heel het blad, je stukjes zijdepapier. De kleuren gaan uitlopen en in elkaar overgaan tijdens het drogen. Laat volledig drogen en begin alvast aan he achtergrond. 

De achtergrond maken 

Neem het andere witte blaadje en maak een mooie winterse achtergrond met waterverf. Gebruik veel water en laat de kleuren in elkaar overlopen. Eventueel kan je ook, als het droog is, nog met witte verf spatten om een sneeuweffect te creëren. Leg ook dit blaadje opzij en laat goed drogen. 

Het kunstwerk maken 

Neem het blaadje waar het zijdepapier nog ophangt. Je kan nu heel gemakkelijk de vellen zijdepapier eraf halen. Bekijk de mooie schakeringen maar eens. Tof hé? Knip uit dat blad enkele driehoeken (kerstbomen). Gebruik eventueel een meetlat. Kleef ze een deeltje over elkaar op de mooie achtergrond die je schilderde. Werk de randen van de bomen af met een gouden of zilveren metallic stift. Je kan binnenin de bomen nerven tekenen of sterretjes maken. Wat je wil. Dat zorgt voor een tof effect. 

Nu is jouw kerst kunstwerk af… Wat vond je van het schilderen met zijdepapier? Je kan er ook een postkaart van maken. Of gebruik het als Nieuwjaarsbrief. Wat jij maar wil! 

Volg je mijn creatief Instagram account OUT OF THE BOX PLAY al?

Nog meer knutselen voor kerst ?

kerstbomen knutselen met pasta - unicorns & fairytales

De leukste kerst Kleurplaten (gratis!) en een glas in lood effect creëren

20+ originele ideetjes om te knutselen rond Kerst met kinderen

Origineel kerstknutselen met kinderen: de leukste ideetjes verzameld!

QR winteropdrachten voor kinderen

Zelf een verjaardagstaart in (kerst)thema maken: tips en ideetjes.

Lekkere borrelhapjes voor Kerst of Nieuwjaar om te delen (met je bubbel)

Kerst spelletjes en activiteiten voor kinderen

20+ leuke ideetjes en tips om gezellig thuis Kerst te vieren

Lekkere borrelhapjes voor Kerst of Nieuwjaar om te delen (met je bubbel)

Puffy Paint kunstwerkjes maken tijdens kerst

Helemaal in kerstsfeer met deze leuke kinderboeken voor groot en klein

Kerstvakantie activiteiten voor echte speurneuzen!

 

TIP: mijn boek SPEEL!

Wil je meer weten over spelen met kinderen? Zin om je te laten onderdompelen in enorm veel activiteiten voor kinderen waarbij je steeds nog eens een lading speeltips krijgt met toegang tot gratis exclusieve printables? Dan is mijn boek SPEEL! een tip!

Je kan hem oa hier kopen

550x691 - 20+ originele ideetjes om te knutselen rond Kerst met kinderen

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply