Unicorns & Fairytales
picknick met kinderen- unicorns & fairytales
moederschap My life Op stap uitstappen uitstappen in openlucht

Picknicken met kinderen

Picknicken met kinderen is een geweldige manier om quality time door te brengen met het gezin en te genieten van de buitenlucht. In dit artikel deel ik enkele handige tips, creatieve ideeën, leuke activiteiten en suggesties voor picknicklocaties in Antwerpen. Of je nu op zoek bent naar een rustig park, een speeltuin of een schilderachtige omgeving, Antwerpen biedt tal van mogelijkheden voor een perfecte gezinspicknick.

Tips voor een geslaagde picknick

 1. Kies een geschikte locatie: Antwerpen heeft diverse prachtige parken, tuinen en groene ruimtes die ideaal zijn voor een picknick met kinderen. Houd rekening met de voorkeuren van je gezin en zoek een plek die zowel schaduwrijke plekjes als open ruimtes biedt.
 2. Voorbereidingen treffen: Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor een picknick meeneemt, zoals een kleed, borden, bestek, bekers, servetten en een koeltas om eten en drinken koel te houden. Vergeet niet om ook enkele dekens of stoeltjes voor het comfort van de kinderen mee te nemen.
 3. Gezonde en lekkere snacks: Maak een assortiment van gezonde, draagbare snacks zoals sandwiches, wraps, gesneden fruit, groentesticks en dips, noten, en mini-kaasjes. Je kunt ook een kleine traktatie meenemen, zoals zelfgemaakte muffins of energierepen, om de picknick extra speciaal te maken.
 4. Drinken en hydratatie: Vergeet niet om voldoende water en sap mee te nemen om gehydrateerd te blijven tijdens de picknick. Vul herbruikbare waterflessen en zorg ervoor dat je ook wat ijsblokjes meeneemt om drankjes koel te houden.
 5. Vermaak voor kinderen: Denk aan spelletjes en activiteiten om de kinderen bezig te houden tijdens de picknick. Frisbee, een voetbal, een badmintonset of een kleurboek met kleurpotloden zijn enkele ideeën om de kinderen actief en vermaakt te houden.
picknick met kinderen- unicorns & fairytales

Leuke activiteiten voor kinderen tijdens een picknick

 1. Natuurspeeltuinen: Verschillende parken in Antwerpen hebben speciale natuurspeeltuinen waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen op natuurlijke speeltoestellen. Enkele aanbevolen locaties zijn het Nachtegalenpark, Park Spoor Noord en Park Den Brandt.
 2. Ballenspel: Neem een zachte bal mee en speel een potje voetbal, volleybal of trefbal met de kinderen. Dit kan zowel op een open grasveld als in een park met speelruimte.
 3. Verhaaltijd: Lees een boek voor aan de kinderen of vertel een spannend verhaal terwijl jullie genieten van de picknick. Dit creëert een ontspannen sfeer en biedt een moment van rust tussen het spelen door.
 1. Natuurobservatie: Ga op een korte wandeling rond de picknicklocatie en moedig de kinderen aan om de natuur te observeren. Wijs op interessante planten, bloemen, vogels of insecten die ze kunnen ontdekken.

Vind nog meer interessante educatieve activiteiten in de natuur in mijn boek SPEEL!

picknick met kinderen- unicorns & fairytales

Picknickplaatsen in Antwerpen

 1. Rivierenhof: Dit is een groot park met speeltuinen, vijvers en open grasvelden, perfect voor picknicks en kinderen om te spelen.
 2. Boekenbergpark: Hier vind je een zwemvijver en een speeltuin, samen met mooie grasvelden waar je kunt picknicken.
 3. Middelheim Park: Dit park combineert kunst en natuur en heeft ook een speelzone en ruimte voor picknicks.
 4. Stadspark Antwerpen: Een centraal gelegen park met veel groene ruimte, bankjes en speelgelegenheid voor kinderen.
 5. Park Spoor Noord: Dit park heeft een grote speeltuin, skatepark en genoeg open plekken voor een gezellige picknick.
 6. Nachtegalenpark: Een rustig park met vijvers, wandelpaden en grasvelden waar je kunt ontspannen en picknicken.
 7. Park Den Brandt: Dit park biedt mooie tuinen, wandelpaden en ruimte om te picknicken. Er is ook een kinderboerderij in de buurt.
 8. Bouwdewijn Park: Hier is een avontuurlijke speeltuin en genoeg ruimte voor families om van een picknick te genieten.
 9. Noordkasteel: Een park met waterpartijen, bossen en een grote open ruimte, ideaal voor een dagje buiten en een picknick.
 10. Vrieselhof: Hoewel het net buiten Antwerpen ligt, is het Vrieselhof-park een fantastische plek voor kinderen met speeltuinen en prachtige natuur.
 11. Fort 8: Dit fort heeft groene grasperken en wandelroutes die geschikt zijn voor picknicks en kinderen kunnen genieten van het ontdekken van de geschiedenis van het fort.
 12. Stadspark Lier: Als je bereid bent om iets verder te rijden, is het stadspark van Lier een leuke optie met vijvers, eendjes en speelgelegenheden.
picknick met kinderen- unicorns & fairytales

Picknicken met kinderen in Antwerpen is een fantastische manier om quality time door te brengen met het gezin. Door het kiezen van een geschikte locatie, het voorbereiden van heerlijke snacks en het aanbieden van leuke activiteiten, kun je een onvergetelijke picknickervaring creëren. Verken de prachtige parken en groene ruimtes die Antwerpen te bieden heeft en geniet samen van de buitenlucht en elkaars gezelschap.

lees ook: Een pot luck verjaardagspicknick met vrienden

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply